O să te țin în brate cât vrei tu și încă o secundă-Ioana Chicet-Macoveiciuc
O să te țin în brate cât vrei tu și încă o secundă-Ioana Chicet-Macoveiciuc
Titlu:O să te țin în brate cât vrei tu și încă o secundă
Autor: Ioana Chicet-Macoveiciuc
Număr pagini:252
Editura: Univers
Prima carte scrisă de Prințesa Urbană
Ioana Chicet-Macoveiciuc are 36 de ani, fost jurnalist, actualmente organizator de evenimente și blogger, pe pagina Prințesa Urbană. Cu o experiență de 15 ani în presa scrisă ca reporter, redactor, editor și coordonator de reviste.
Cărțile scrise de ea sunt: O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, Miercuri, respirăm, Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni. Cărți pentru copii: Adevărul gol-goluț, Te iubesc orice-ai face, Mami, e gata?, Împreună, Vacanța pofticioşilor, Băiețelul cu aripă de fluture.
O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, o carte care o să te tulbure, o să-ți trezească amintiri, o să empatizezi, o să râzi și-o să plângi. O carte ce te va ajuta ca femeie, mamă, soție, te va motiva, îți va da încredere în tine și-ți va da sfaturi ca mamă. O carte pentru toate tipurile de încercări, că ai trecut prin momente grele, că începi să te descoperi, fie că ești mamă la început de drum sau doar o femeie ce încearcă să fie bine cu ea însăși. O să descoperiți că, voi, ca femei dețineți o forță nemărginită pentru a reuși, pentru a fi fericite, pentru a vă îndeplini dorințele și visele, că voi sunteți speciale. În narațiunea Ioanei nu doar treci de la o stare la alta cu rapiditate, cât și prin stilul amuzant, ironic, serios, te face să o parcurgi cu plăcere și-o dorință din ce în ce mai mare de a trece la următoarea pagină. Autoarea te trece prin filtrul propriei vieți, prin propriile emoții, trăiri, lupte, momentele ei cele mai grele, dar și cele frumoase.
Când încercările vieții te duc la stadiul de colaps emoțional, când te fac să îți dorești să renunți la viață, la vise, planuri, și nu doar asta, pentru că în definitiv acolo unde au existat nori negri va ieși și soarele, că lupta a meritat cu prisosință și că împlinirea este de n-ori mai mare ca durerea.
,,Apoi am făcut stop cardio-respirator. Auzeam voci în jur, aparate, bipuri. Simțeam cu alunec într-o zonă necunoscută, întunecată, dar foarte confortabilă. Nu mă mai durea nimic și știam cumva că, dacă aleg să rămân acolo, nici n-o să mă mai doară ceva vreodată. Era liniște, mă simțeam conținută, era bine.”
La începutul cărții am făcut cunoștință cu o femeie puternică, dar în același timp și cu o femeie greu încercată. Pentru noi femeile totul contează, aspectul fizic, bunătatea, iubirea cât și dorința de a trăi, de a gusta din ciocolata duce-amăruie a vieții. De cele mai multe ori nu recunoaștem că defectele ne fac vulnerabile, ne fac nesigure pe noi, că ducem o luptă cu noi înșine. Însă, când viața îți este pusă în pericol devii ca un taler, nu știi care parte cântărește mai mult, faptul că urmările acestui consens cu viața te lasă cu urme, urme pe care încerci să le pui la pământ, cel puțin mental, să te împaci cu mintea și trupul tău. Dacă ești mamă aceasta carte te va purta pe tărâmul micuților tăi, dulcele chin al nostru, al mamelor, primul gând că într-o zi, acolo în interior, va prinde viață un miracol, cel mai pur, sincer și inocent prinț/prințesă.
,,În seara asta cu Sofia ( 2 ani și 8 luni):– Mami, hai să ne jucăm de-a uşa.– Hai! Cum este jocul ăsta?– Păăăi… eu bat la uşă și tu îmi spui să intru.Super. Iese, închide uşa după ea, apoi o aud de după ușă:– Cioc cioc, şât eu, Sofia, pot să int? (așa zice ea ,, să intru”)– Desigur, iubito. Intră tacticoasă, închide uşa după ea și zice:– Am intrat ca să vin și să știi că n-o să stau decât mult!”
Ioana ne duce în lumea iubirii, disperării, nopților nedormite, gândurilor sumbre sau feerice, al rolului de mamă, a rolului de soție și relația dintre parteneri cu dificultățile și pasiunile sau lipsa pasiunii și a timpului dintre ei. Pe valurile mari albastre ale inocenţei și ale descoperirii de-a deține cel mai special rol din lume, de a fi mamă. Nu veți avea parte doar de sfaturi și relatări, ci veți deveni una cu ea, cu toate încercările acestui rol, cu glumițele și năzdrăvăniile celor mici. Citind-o a devenit o parte din mine, ca mama, fiică, soție și iubită, ea vă va deveni bucurie, râs, lacrimi, dar și un bun sfătuitor pentru viitoarele mămici sau cele care sunt la început de drum. Dacă pentru mine a fost o reîntoarcere în trecut, pentru voi va fi o relatare a viitorului. Pentru mine de aici încolo rolul este de a fi o mamă de viitoare adolescentă, pentru voi va fi calea inocentei și dezvoltarea micilor omuleți.
Cine zice că este ușor să fii mamă? Cu siguranță atât eu cât și Ioana sau alte mii și mii de mame nu vom zice că este ușor, dar chinul și truda va merita cu prisosință. Experiența de a fi mamă, de a fi părtașe la toate giumbuşlucurile, cuvintele stâlcite, întrebările hazlii, inspirate sau neașteptate, primii pași, primul cuvânt și tot ceea ce va urma, ne aduc fericirea supremă.
Esti foarte atentă la detalii.felicitari pentru recenzie!
Mulțumesc! ☺
Interesant subiectul abordat de autoare! Multumim pentru impresii!
Cu placere.☺
Frumoasa recenzie,imi place.Chiar eram curioasa ce trateaza cartea.Felicitari Diana!
Felicitari autoarei!
Mulțumesc! Și eu o felicit pe autoare, mi-a plăcut mult cartea.
am mai vazut acest titlu si nu am citit pana acum nicio recenzie, asa ca eram curioasa. pare o carte sensibila, in momentele mele bune cred ca mi-ar placea!
Chiar este sensibilă. ☺
Ce frumos ai scris despre tematica cartii! M-ai determinat sa citesc recenzia cu avid interes. Multumesc pentru recomandare, Roxy!
Mulțumesc! ☺
Felicitari pentru recenzie! Din ce vad aici, seamana putin cu stilul Ilenei Vulpescu. Dar n-am de unde sti pana nu o citesc.
Nu știu cu scrie Ilene, cu toate astea numele îmi sună cunoscut.
Frumoasă recenzia. Cred că mi-ar plăcea cartea!
Ti-o recomand, mai ales acum ca astepti un bebe, ieri am aflat si eu, ori am mai vazut, dar am uitat oricum nu cred ca te-am felicitat. Felicitări și nastere usoara.
Am citit „Miercuri respirăm” și mi-a plăcut foarte mult. De la poveste, la modul de expunere, personajele… totul a fost inedit.
Felicitări pentru recenzie! Voi căuta cartea, cu siguranță!
Am tot auzit vorbindu-se de aceasta autoare. Nu cred ca mi-ar displacea sa ii citesc vreuna din carti 🙂
Multumim pentru recomandare!
Cu plăcere! ☺