Origin-Jennifer L.Armentrout

Origin de Jennifer L. Armentrout

Titlul original: Origin

Traducerea: Claudia Roxana Olteanu

Editura: Leda

Număr pagini: 430

Seria Lux: 1. Obsidian (Obsidian-2004), 2. Onix (Onix-2004), 3. Opal (Opal-2012), 4. Origin (Origin-2013), 5. Opposition (2014)

Daemon ar face orice să o recapete pe Katy.
E nevoie să ardă din temelii întrega lume că să o salveze pe Katy? Bucuros. 
 Să expună în faţă tuturor rasa extraterestră? Cu plăcere.
Tot ce poate face Katy e să supravieţuiască.
În definitiv, există lucruri în Daelaus care nu par chiar atât de nebuneşti, dar scopurile grupului sunt înfricoşătoare, iar adevărurile pe care le rostesc ei cu atât mai tulburătoare.

Împreună pot înfrunta orice.

Dar cel mai periculos duşman fusese acolo mereu, iar când adevărurile sunt descoperite şi minciunile date în vileag, de partea cui se vor găsi Daemon şi Katy?

       În acest volum, al-patrulea din Seria Lux, este evidenţiată forţa iubirii dintre cele două personaje. Un volum ameţitor, intens, tulburător, fascinat, dar şi şocant în acelaşi timp. Mi s-a părut cel mai intens dintre toate cele patru volume de până acum. Am trăit alături de aceste două personaje, am trecut prin hăţişurile suferinţei, prin labirintul secretelor şi gaura neagră a trădării, dar am avut satisfacţia de a descoperi dragostea dusă până la sacrificiu.

      Naraţiunea se desfăşoară pe două planuri: Daemon şi Katy. Trăirile lor, sentimentele, sunt atât de bine scrise în cuvinte de autoare că nu ai cum să nu fii marcat.

Origin dragoste      După cum ştiţi, volumul precedent a avut un final exploziv sau mai bine spus dezastruos. Katy a fost prinsă de Daelaus, şi dispare în hăul înnegurat al duşmanilor. Dusă la baza ascunsă a celor de la Daelaus, Katy este supusă torturii şi experimentelor care se fac, asta pentru că este un hibrid. Vor să ştie ce putere are ea, având în vedere că este considerată cea mai puternică dintre hibrizi. Suferinţa ei este maximă, dar să rămână în viaţă şi să-l protejeze pe Daemon trebuie să se adapteze. Aici se confruntă cu teorii care o bulversează, ceea ce află este ceva ce nu poate să asimileze. I se spune că luxenii vor să cucerească Terra, că sunt răi, că s-au împărţit în tabere, unii care vor să ajute, alţii vor să distrugă. Este oare adevărat? Teoriile lor sunt susţinute de diverse imagini, situaţii. I se spune că, scopul lor este să salveze vieţile celor bolnavi, şi au descoperit se pare un ser miraculos provenit din sângele luxenilor şi al hibrizilor. LH-11, serul salvator. Dar oare câţi nevinovaţi au murit? Pe câţi s-au făcut experimente? Katy va încerca să facă faţă situaţiei, dar este marcată, şi fata încrezătoare şi veselă dispare luându-i locul fata obosită, fără speranţă, demoralizată şi pierzându-şi orice strălucire de viaţă.

Opal
Daemon este înnebunit! Va face orice este posibil să o salveze pe fata pe care o iubeşte. Iubirea lui protectoare şi devotată, îl face puternic şi este în stare să ucidă pe oricine îi stă în cale, chiar dacă acel cineva este unul dintre semenii lui. Nu îl mai intreseza nimeni şi nimic, decât Katy. Dacă se află de rasa lor, nu-i pasă, dacă lumea din jur ia foc, nu-i pasă. Iubirea lui este fără limite. Daemon va încropi un plan să ajungă în centrul Daelaus, sau mai bine zis se predă, ştiind, crezând că alături de Katy vor deveni o forţă. Împreună pot să înfrunte orice. Băiatul amuzant şi arogant dispare fiind înlocuit de un bărbat marcat, furios şi cu dorinţa puternică de a salva femeia iubită.
Problemele care apar sunt destul de multe, răsturnările de situaţie se ivesc şi ele ca ciupercuţele. Şi cei doi vor fi prinşi într-o pânză de păianjen.
Lucrul cel mai neaşteptat este paznicul lui Katy, nu vă spun despre ce este vorba, şi Originii. Cine sunt ei? Sunt mulţi? Sunt oameni? Aflaţi voi.

      Trădarea îşi are şi ea locul ei de cinste în acest volum, nu că nu am fi fost obişnuiţi, dar nu mă aşteptam la persoanele respective. A fost o lovitură pentru mine.
      Mi-a plăcut spiritul de unitate al unor prieteni, pe care îi cunoaştem, diversiunea creată, ca şi cum ar fi fost un spectacol cu artificii, pus în scenă să se salveze, frumuseţea dragostei lor, ce face ca cei doi să îşi recapete forţele. Dar nu sunt încă salvaţi, duşmanii pândesc, situaţii neşteptate se ivesc.
      Totul devine atât de bulversat încât îţi pui întrebarea cine sunt de fapt cei răi, şi cine sunt cei buni? Ce vor face originii? Ce va face Daemon şi Katy, de partea cui vor fi atunci când adevărurile şi minciunile vor fi descoperite?
       Cineva îi spusese lui Katy, că oricât de mult ar iubi-o Daemon, oricât de puternică ar fi dragostea lor, rasa lui îşi va pune amprenta şi el va fi nevoit să aleagă.
       Finalul şi de data aceasta m-a făcut să explodez de nemulţumire. De ce aşa? Nu este posibil, este o iluzie de moment, totul va reveni la normal, sau nu?
       Cei doi vor mai fi împreună? Sper, pentru că au avut momentul acela frumos şi important al vieţii lor, încât nu se poate să nu îl trăiască împreună.
       Vor fi surprize şi din partea lui Dawson, fratele geamăn a lui Daemon, micuţul Luc, copilul minune, dar în mod special al gardianului de la Daelaus. Daemon
      Este atât de tulburător acest volum, cu atât de multe momente neaşteptate, încât mi-ar fi greu să vă povestesc. Bine, nici nu doresc să vă spun pentru că v-aş strica din frumuseţea descoperirii.
      Oare dragostea poate învinge totul? Asta este întrebarea pe care eu mi-am pus-o după finalul tulburător.
      Răsturnări de situaţie, tortură, dragoste puternică, trădare, disperare, suferinţă, secrete, toate acestea le veţi găsi în cartea lui Jennifer L. Armentrout-Origin. Toate acestea creionate cu măiestrie în aşa fel încât să vă facă să trăiţi fiecare moment.


      Aştept volumul următor, dacă se poate cât mai repede pentru că repet, finalul ăsta m-a secat sufleteşte.  Sper să nu fie atât de negru precum un arum, pe cât îl văd eu, ci lumina luxenilor să aducă strălucirea şi speranţa dragostei şi a vieţii.
       Îmi doresc ca, Katy să fie şi mai puternică decât până acum, iar Daemon să reuşească să se desprindă din mrejele tulburătoare ale datoriei speciei lui. Katy
      Dacă până acum la celelalte volume nu am scris aşa ceva, acum trebuie să scriu acest lucru, pentru că altfel nu m-aş simţi pe deplin convingătoare în cele scrise. Pentru prima dată vă spun: Recomand acest volum, merită!
     „În fiecare zi? Cum ar fi mereu?
     „Trebuia să mă gândesc serios la chestia asta. Apoi iar mă gândeam-pe cine vreau să păcălesc? Întotdeauna când îmi pun ceva în cap, asta şi fac. Iar acum eram hotărât. N-avea sens să o iau pe după vişin. …Mi se părea absolut normal….
     Eram îndrăgostit de ea. O voi iubi mereu.
    – Deci m-am gândit-am spus…-sunt optzeci şi şase de mii patru sute de secunde într-o zi, corect? Şi o mie patru sute patruzeci de minute pe zi… Într-un an sunt în jur de opt mii şapte sute şi ceva, şi ştii ce?
     – Ce?
    – Vreau ca toate secundele şi minutele dintr-un an să fiu cu tine. Vreau ca orele, din toate deceniile, să fiu cu tine, oricâte or fi ele.”
……………………………………………………………………………………………………
Groaza se instalase în mine şi îmi îngheţase sângele. În clipă aceea nu puteam să mă gândesc decât la ce îmi spusese Dasher că se va întâmpla când vor venii luxenii-şi dacă Daemon va fi de partea mea sau de partea lor…”

9.5/10 puncte

Editura LedaCartea Origin de Jennifer L. Armentrout a fost oferită pentru recenzie de către Editura Leda. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Corint. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Autor: Iasmy

 Surse imagini: pinterest.com

19 COMMENTS

 1. Eu am citit acest volum in engleza k rabdarea mea nu a fost chiar atat de mare incat sa astept traducerea! 🙂 Abia astept insa sa citesc si varianta in lb romana. Si … cred k ar cam trebui sa ne mai uitam si noi pe cer… Nu se stie niciodata cand aterizeaza o farfurie zburatoare pe aici … 🙂
  Felicitari pt prezentare. Este DELICIOASA! 🙂

 2. Felicitari, Iasmy ! O recenzie superba si captivanta ! O serie noua pe lista mea de lecturi ! Multumesc pentru recomandare ! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

 3. wow iasmy!super prezentarea!bine ca am vazut ca mai e un volum,le am pe toate aparute dar voi avea rabdare si voi astepta s locco_smiley_10 i urmatorul volum ca sa le citesc.felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

 4. Yasmy, felicitari pentru recenzie! Super!
  Ma bucur ca am cartile, dar umbla vorba ca Leda nu mai traduce si vol 5…ceea ce sper sa nu fie adevarat.
  Curand urmeaza si la mine la citit.

 5. Eu nu am citit decat primele doua volume din serie, asa ca am de recuperat. Sper sa o fac cat de curand pentru ca recenzia ta m-a intrigat de-a dreptul.

 6. Imi poti spune te rog daca al 4 volum se termina cand Daemon, Dee si Dawson si au luat forma normala de luxen si au intrat in padure, iar Kat se intreaba daca intradevar au de ales in ce echipa vor sa fie, te rog? Am citit pdf si nu sunt sigura daca aici se termina.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.