OPAL de Jennifer L. Armentrout

Opal, de Jennifer L. Armentrout-recenzie

Titlul original: Opal
Traducerea: Claudia Roxana Olteanu
Editura: Leda
Număr pagini: 462

Seria Lux: 1. Obsidian (Obsidian-2004), 2.Onix (Onix-2004), 3. Opal (Opal-2012), 4. Origin (Origin-2013), 5. Opoziţie (Opposition-2014)

„Nu ştiu ce m-a trezit. Vântul şuierător al primului viscol puternic din acel an se potolise în timpul nopţii, iar în camera mea era linişte. M-am răsucit pe o parte şi am clipit.
Nişte ochi de culoarea frunzelor pline de rouă se uitau fix la mine. Ochi straniu de familiari, dar şterşi în comparaţie cu cei pe care îi iubeam.
Dawson.
Mi-am strâns pătură la piept, m-am ridicat încet şi mi-am dat la o parte părul încurcat de pe faţă. Poate că totuşi visam, fiindcă altfel nu aveam nici cea mai vagă idee de ce Dawson, fratele geamăn al băiatului de care eram îndrăgostită la culme, ba chiar nebuneşte, stătea pe marginea patului meu.

Volum trei al seriei Lux este cel mai emoţionant şi tulburător. Avem de toate: trădări, secrete, răsturnări de situaţie, iubire puternică, emoţie, suspans.

Am trecut prin tot felul de emoţii: Am zâmbit, am plâns, am râs, m-am îndrăgostit, m-am enervat, am simţit durerea lui Katy şi în final am strigat…Nu se poate!

Începutul a fost puţin cam lent, a stagnat pe alocuri, dar pe parcurs acţiunea se schimbă şi capătă un ritm alert şi incitant.

Urăsc cum se încheie acest volum, dar aştept continuarea pentru că am rămas în stare de „şoc” şi îmi imaginez tot felul de scenarii. Sincer, nu am fost pregătită pentru final, dar autoarea a reusit să ne facă să rămânem în stand by.

Acţiunea din acest volum se învârte în jurul lui Beth, iubita fratelui geamăn al lui Daemon, Dawson, care trebuie salvată din cuştile organizaţiei, dar este prezentă şi chimia, iubirea profundă dintre Katy şi Daemon. Deşi, această Beth, apare destul de târziu, acţiunea pentru salvarea ei ocupă un spaţiu important al cărţii. Povestea este spusă din punctul de vedere al lui Katy, la fel ca şi în volumele anterioare.
OpalKaty şi Daemon, două personaje pe cât de puternice pe atât de sensibile când vine vorba despre ei doi.

Daemon…tipul dur, ce pare un individ nesimţit, fără emoţii, este cel mai profund tip pe care l-am întâlnit printre personajele imaginare.

„Te iubesc, Katy. Te-am iubit mereu. Te voi iubi mereu… O să vin după tine. O să …

Daemon Black este unic.

Când s-a hotărât să-şi dovedească sentimentele pentru mine, a făcut-o într-un mod foarte serios. N-o să mă mai îndoiesc niciodată de el, iar acum, că am trecut de momentele dificile, ei bine….e multă combustie spontană între noi!

Bunătatea ei învinge duritatea lui. Caracterul ei este la fel de puternic ca şi al lui. Iubirea ei este egală cu iubirea lui. Viaţa lor este legată, astfel încât unul fără celălalt nu pot supravieţui. Ce simte ea, simte şi el. Durerea ei este şi durerea lui. Fericirea ei este şi fericirea lui. Împreună sunt o forţă! Separaţi….?!!!!!

Volumul doi se termină cu salvarea fratelui geamăn, Dawson, din ghearele organizaţiei secrete. Dar, iubita acestuia, Beth rămâne, undeva, prizonieră. Este supusă unei torturi inimaginabile, iar Dawson este hotărât să o găsească. Daemon şi Katy, dar şi cei din familie îl vor ajuta. Deşi Daemon este foarte puternic, nici măcar el nu îşi poate proteja familia de pericolul de-a încerca protejarea celor dragi. Dar vor încerca!

După cum ştiţi, Katy, după transformarea la care a fost supusă, devine hibrid, iar puterile ei încep să crescă şi începe să înveţe să le controleze. Beth la fel ca şi ea este un hibrid. Acea organizaţie-Daedalus, un grup care se pare că face parte din MA, este responsabil pentru torturarea şi testarea hibrizilor. Cu ei se vor confrunta Karty, Daemon, Dawson, şi alţi câţiva pentru a o salva pe Beth. Misiunea deşi pare cumva realizabilă, se dovedeşte a fi una grea şi foarte periculoasă. Multe secrete şi multe piedici vor fi în calea lor, dar cel mai rău-există trădare. După o primă misiune eşuată, se vor antrena şi vor ataca din nou, crezând că sunt mai puternici şi mai imuni. Imuni, pentru că, după cum ştiţi, atât luxenii, cât şi hibrizii, pot fi distruşi de onix. Iar în prima misiune au fost întâmpinaţi cu onix, şi era cât pe ce să fie prinşi. Vor începe un antrenament de expunere la onix să se imunizeze.

Opalul negru: este foarte rar pentru că nu există în toată lumea decât câteva mine care pot să-l extragă. Opalele au capacitatea de a refracta şi reflecta anumite unde de lumina. Refracţia luminii schimbă direcţia şi viteza. Capacitatea opalului de a refracta îi permite unui luxen sau hibrid să fie mai puternic. Dar, vor decoperi puterea opalului destul de târziu, deşi el era la vedere, dar de neatins.

Pe lângă toate acestea există partea romantică a cărţii. Întâlnirile dintre Katy şi Daemon, sunt extrem de frumoase, emoţionante, câteodată tulburătoare. Băiatul ăsta, se dovedeşte nemaipomenit de protector, înţelegător, iubitor. Scenele dintre ei devin din ce în ce mai profunde, şi cred că asta dă un farmec aparte cărţii.

Ne vom întâlni şi cu personaje din volumele anterioare, în special cu două pe care eu credeam că nu le voi mai întâlni, dar şi Katy şi Daemon gândeau la fel. Dar iată că apar, iar unul dintre aceste personaje va avea un rol imprtant în toată cartea. Urăsc acest personaj, pentru comportamentul său, dar cred că trebuia şi partea întunecată să între în acţiune. Altfel am fi avut doar sare, fără piper.

Finalul…nu mai spun despre final…îmi vine să strig … şi prefer să aştept continuarea.

După tot ce s-a întâmplat, eu nu mai sunt aceeaşi Katy. Sunt cu totul alta…Şi nu prea ştiu ce o să însemne asta până la urmă. Când fiecare pas pe care îl facem pentru a descoperi adevărul ne aduce mai aproape de organizaţia secretă responsabilă pentru torturarea şi testarea hibrizilor, îmi dau seama cât de uriaşe sunt capacităţile mele. Amintirea celor morţi încă mai dăinuie, ajutorul vine din cel mai improbabil loc, iar prietenii vor deveni cei mai nemiloşi duşmani-dar noi nu vom da înapoi. Chiar dacă rezultatul ne va spulbera pentru toată lumea.
Împreună suntem mai puternici … şi ei ştiu asta.”

O carte care m-a făcut să trec prin diverse stări, dar cel mai important, m-a făcut să vreau să cunosc povestea până la final, asta înseamnă încă două volume.

9 puncte/10

Editura Leda
Cartea Opal de Jennifer L.Armentrout poate fi comandată de pe site-ul Grupul Editorial Corint. Activitatea Editurii Leda poate fi urmărită şi pe pagina oficială de facebook.

Autor: Iasmy

5 COMMENTS

  1. O recenzie foarte frumoasa si incitanta! M-ai convins ca aceasta serie merita citita. Am luat toate cele trei carti aparute pana acum, dar astept sa apara si urmatoarele doua si le voi citi ca pe un tot unitar, pentru a nu ramanea in suspans atata timp.

    • Off, sunt restanta la serie, dar promit sa ma revansez cand apar toate.
      Iasmy sunt atat de faine personajele incat imi vine chiar acum sa le incep, dar vad ca autoarea tine cititorii in suspans. Mai astept putin, nu vreau sa ma chinui ca la Grey.

  2. Iasmy, m-ai pus pe jar cu recenzia asta! E abosolut super, m-ai convins sa reiau lectura la aceasta serie. Daca si cartea transmite emotie pe cat recenzia ta, imi revizuiesc parerea usor nehotarata pe care am avut-o dupa primul volum. Felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  3. O recenzie super! Se vede ca ti-a placut cartea. Ma ispitesti si pe mine sa o cumpar! Felicitari!!!

  4. Iasmy, mi-ai trezit curiozitatea ! Acum tot stau si ma gandesc ce se intampla in Opal. Cat despre recenzie, nu am cuvinte. Felicitari!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.