Pasiune şi inocenţă de Linda Lael Miller

Titlul original: Memory’s Embrace
Traducerea: Oana Negureanu
Editura : Miron
Număr pagini: 367
Seria Corbin: 1. Sedusă şi abandonată (Banner O Brien-1984), -2.O faţă seducătoare (Corbin s Fancy-1985), 3.Pasiune şi inocenţă (Memory’s Embrace-1986), 4.My Darling Mellisa-1990.

Gen: historical romance

Un bărbat fuge de un trecut tragic şi întâlneşte o femeie frumoasă care îl învaţă să iubească din nou.
O poveste de dragoste din Vestul clasic al Americii.

Seria Corbin ne spune poveştile celor patru fraţi: trei băieţi şi o fată. Traduse sunt până în prezent numai trei cărţi din serie, dar sper ca, şi ultima să apară pe plaiurile noastre mioritice literare.
Primele două cărţi din serie mi-au plăcut, preferată mea fiind – „Sedusă şi abandonată”- şi aşteptam cu nerăbdare şi acest al treilea volum. Deşi nu se ridică la nivelul celorlalte, este o carte relaxantă cu o lectură uşoară, precum o ploaie de vară. Din această cauză: pentru că m-a deconectat de la gândire profundă, întrebări şi alte filozofii, mi-a plăcut. M-a făcut să mă simt ca şi cum aş fi în concediu, relaxată fără griji, fără agitaţie, pur şi simplu m-a deconectat. Aşa că, nu vă aşteptaţi la cine ştie ce dizertaţie literară, sau aprofundare de subiect. Mulţi poate vor considera cartea fără sare şi piper, dar eu spun că : depinde de câtă cantitate din cele două ingrediente doreşti ca să fie pe gustul tău. Pentru mine a fost suficient în condiţiile în care, chiar aveam nevoie de o ieşire din cotidianul substanţialităţii şi al naraţiunilor complexe.

imagineKeith Corbin, unul dintre cei trei fraţi din familia Corbin, pleacă pe un drum din care crede că nimeni şi nimic nu-l va mai întoarce. Pastorul Keith Corbin, bărbatul pios, blând şi înţelept trăieste o tragică întâmplare. Se hotăreşte să lase în urmă acea viaţă, este într-o permanentă ceartă cu Dumnezeu, renunţă la familia bogată şi nobilă şi pleacă în pribegie, trăind ca un neica nimeni. Renunţă la privilegii, şi bunăstare şi devine un negustor ambulant. Îşi schimbă atitudinea şi domnul pastor lasă să iasă la iveală latura pasională pe care o ţinea ascunsă. Umblă prin baruri, bordeluri, afişează o aroganţă de şmecheraş, nu îşi ascunde virilitatea care îi emană prin toţi porii şi ajunge un personaj fascinant şi extrem de atrăgător pentru femei. Dar pentru el nu înseamnă nimic aceste aventuri, nu sunt decât nişte necesităţi. Inima lui este neagră şi îl consideră pe Dumnezeu vinovat de tot. Nu iartă şi nu uită chiar dacă încearcă să ascundă durerea lui. Nu va uita niciodată nimic din ceea ce i s-a întâmplat, dovada palpabilă atârnând la gâtul lui prin forma unui lănţişor de care stă agăţată o verighetă.

Tess Bishop, o tânără de 18 ani, adeptă a independenţei feminine, îl întâlneşte pe negustorul ambulant atunci când acesta avea un moment de furie şi arunca în Dumnezeu cu ce îi pica în mână. L-a crezut nebun, dar în acelaşi timp şi cel mai fascinant străin din oraş pe care ea îl întâlnise. Un bărbat misterios, frumos şi după câteva vorbe şi-a dat seama că este şi cult chiar dacă părea un ticălos.
Tess este o tânără inocentă, cu o viaţă nu foarte roz; considerată bastardă şi cu mama la un azil de nebuni, este nevoită să muncească pentru o mătuşă. Pasiunea ei este fotografia şi plimbatul cu bicicleta. Strânsese cu mari eforturi bănuţi să îşi cumpere un aparat de fotografiat (primele apărute prin anii 1890), visând să îşi deschidă un atelier fotografic. Am folosit „atelier”, deoarece în acea vreme nu se ştia de studio foto.

Întâlnirea dintre cei doi este destul de amuzantă, şi va marca începutul unei poveşti plină de pasiune şi inocenţă. Pasiune din partea amândurora, inocenţă şi dragoste din partea ei. Această pasiune şi inocenţă a fetei va deveni un balsam pentru sufletul rănit al lui Keith. Dar este oare de ajuns?
Kaith va reuşi să lase în urmă trecutul si să vadă prezentul? Va lupta oare până la capăt Tess pentru dragostea ei?
Pot să va dezvălui doar atât: La un moment dat vor renunţa amândoi, fiecare mergând pe drumul său, deşi sufletele lor erau hărăzite să fie alături.
Convinge-mă să nu te părăsesc, sau să renunţ să mai vin după tine, pentru că acolo unde vei poposi tu, voi poposi şi eu, poporul tău va fi al meu, iar Dumnezeul tău, va fi şi Dumnezeul meu.

Photo credit: pinterest.com

7 COMMENTS

  1. Sedusa si abandonata mi-a placut cel mai mult. O fata seducatoare m-a binedispus la inceput,apoi povestea s-a cam incalcit. Pasiune si inocenta a fost genul de carte ce binedispune cap coada,asta datorita eroinei .Atat de mult m-a facut sa zambesc ,incat nu am mai dat o mare importanta actiunii ..sau faptului ca este mult prea simplista. Oricum,tot un 8,5 ii acord si eu.

  2. Frumoasa recenzia Yasmy! Desi eu am notat cartea cu 9…bag seama ca sunt mai darnica cu notele.
    Toata seria este frumoasa. Ce mai! Autoarea scrie bine!

  3. Si eu tot un 9 ii dau. Mie mi-a placut toata seria, m-am bucurat ca am putut sa gasesc si primele doua carti. Sper ca editura sa traduca si a patra carte din serie.

    Recenzia mi-a placut, ai punctat esentialul.

  4. O recenzie care mi-a placut si m-a interesat, intrucat nu am citit cartea pana acum, desi le-am citit pe primele doua din serie, dar o voi citi si pe aceasta in curand!

  5. Mi-a plăcut, nu pot să spun că, nu. Dar parcă prima din serie a fost mai profundă, mai aparte. Poate şi datorită faptului că acolo, povestea familiei este prezentată, că toti fraţii sunt adusi cumva în prim plan, deşi se evidenţiază Adam- cert este că Sedusă si abamdonată mi-a plăcut cel mai mult până acum. Aşteptam povestea lui Keith cu sufletul la gura, şi recunosc -vroiam mai mult. A fost ok, dar se putea şi mai bine.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.