Recomandări literare. Personal top 5 cărţi ianuarie-februarie-martie/Nicol

Un top de 5 cărţi? Grea alegere! Am citit mai mult de 5 cărţi în aceste luni, evident mi-au plăcut toate, dar cel mai mult şi mai mult mi-a plăcut:

1. Regina roşie de Victoria AveyardRegina rosie de Victoria Aveyard

Mare Barlow, este o eroina puternică într-o lume nebună. Lumea ei este împărţită în două-argintii, cei care conduc lumea, cei care au puteri nemaivăzute, şi roşii, cei care servesc, muncesc, suferă pentru argintii.
Când puterea Marei iese la iveală, totul ia o întorsătură neaşteptată. Mara, sânge roşu, puterii de argintii! Nu se poate aşa ceva, trebuie cumva mascată această treaba. De aici încep necazurile eroinei, dar şi încercarea sa de-ai salva pe cei de o seama cu ea-roşii. O carte distopică, care mi-a mers la suflet şi locul unu este al ei. Merită citită.

2. Codul lui Da Vinci de Dan Browncodul lui da vinci-Dan Brown

O carte pur şi simplu pe gustul meu. În aceasta sunt de acord cu autorul sută la sută. O abordare inteligentă a lumii creştine. Se pare că a vrut să ne prezinte şi partea umană a lui Isus. Profesorul Langdon, este în căutare sfântului Graal, după ce un custode din Paris este omorât. Nepoata victimei Sophie, împreună cu profesorul încearcă să dezlege acest mister, astfel vor avea probleme mari cu poliţia. Cei doi vor fugi de braţul legi, şi vor încerca să dezlege misterele. Când intră în posesia unui criptex, ei doi ajung la informaţii care nu sunt cunoscute de multă lume. S-ar zice că: -Isus a fost căsătorit cu Maria Magdalena, ar fi avut urmaşi, iar Sophie este unul dintre ei. O carte în care autorul abundă în răsturnări de situaţii, informaţii incendiare, crime pentru a încerca să ascundă unele secrete păstrate timp de veacuri. dacă vrei să citeşti cartea, nu te poţi opri până la ultima filă. Superbă, merită citită!

3. Cercurile mistice de Nicoleta TudorCercurile mistice -Nicoleta Tudor

O carte unde întâlnim o şatră de ţigani, o dragoste neîmpărtăşită şi un blestem. Eroii cărţii-Maria şi Matei, doi tineri care de cum s-au văzut nu au reuşit să stea despărţiţi. O dragoste puternică şi curată între doi adolescenţi, este ceva frumos. Această poveste de iubire este tulburată de blestemul Sofiei, străbunica Maria. Se pare că o şatră de ţigani ar fi fost transformaţi în umbre. Iani, cel care se face vinovat de acest blestem, ar fi iubit pe Elvira, fata Sofiei, cei doi având şi o fiică împreună. Mi-a plăcut maxim misticimul cărţii, corbul care îi atacă pe cei doi tineri, încercările lor de a salva şatra, dragostea lor pură…ce mai o carte care merită citită.

4. Inferno de Dan Brown

Inferno de Dan BrownÎn Inferno, Dan Brown ne prezintă un savant nebun care încearcă să salveze lumea pe termen lung. Ei, aici eu am fost de acord cu metoda care a folosit-o. Dintr-un rău mare a ales ceva mai puţin rău.
Profesorul de simbolistica Langdon, se trezeşte la Florenţa, puţin amnezic, dar cu criminali pe urma să. Doctoriţă Sienna,va încerca să îl ajute să dezlege misterul în care este implicat.Se pare că cineva încearcă să decimeze lumea-de la 7miliarde la patru miliarde, ceva care ar putea crea un dezastru. Contra cronometru profesorul trebuie să descifreze cu ajutorul lui Inferno a lui Dante, şi pictura Inferno a lui Botticelli, locul unde savantul a pregătit acest dezastru planetar. Se pare că şi de această dată autorul are în carte răsturnări de situaţie care te ţine lipit de carte. Din punctul meu de vedere merită citită cartea, o recomand cu căldură.

5. Eve de Anna CareyEve de Anna Carey

Aceasta fac parte dintr-o serie de trei cărţi distopice. Acţiunea se petrece în anul 2032, la şaisprezece ani după ce un virus mortal a decimat aproape toată populaţia de pe faţa pământului. Eve este elevă, iar în ultima noapte petrecută la şcoală află secretul teribil despre ce soarta crudă o aşteaptă. Fetele sunt ţinute captive, ele sunt însămânţate artificial şi folosite doar pentru reproducere. Băieţii sunt folosiţi ca sclavi la reconstruirea oraşelor. Când Eve reuşeşte să evadeze, începe pentru ea lupta de a trăi în sălbăticie, acolo unde oameni fac orice pentru a fi liberi, pentru a nu cădea pe mâna regelui, dar şi să supravieţuiască într-o lume aproape pustie.
În drumul său, Eve îl întâlneşte pe Caleb, un tânăr dur, rebel care trăieşte în sălbăticie. Când soldaţi încep să îi vâneze, cei doi caută cu orice preţ să supravieţuiască. Se pare că Eve este de sânge regal, iar când este capturată ea face un târg cu regele, tată ei, pentru a salva viaţa lui Caleb. Va reuşi oare?Se va adapta Eve la viaţa de la palat sau va încerca să ajute pe cei care sunt aspru asupriţi? Această serie pur şi simplu nu are cum să nu îţi placă, are toate elementele pentru a ţine cititorul cu sufletul la gură.

Vă dau un sfat-să aveţi toate cele trei volume la îndemână când vrei să începeţi seria. 🙂

Personal top 5 carti

Review overview
5
***Nicoleta Zetoca (Nicol)***

36 COMMENTS

 1. Doar Regina rosie mi-a ramas de citit. In rest ..devorate. Foarte fain topul, mai ales ca ai in el Cercurile mistice!

 2. sa stiti ca mi-a fost greu,doar 5carti?un singur loc fruntas?eu as fii pus astea 5carti ,toate pe primul loc 😀

 3. Eu sunt norocoasa, Nicol! Am de citit din topul tau doar Cercurile mistice. In rest am totul lecturat. 🙂 Pun pe locul 1 Codul lui Da Vinci. Am o preferinta pt Dan Brown. Si apoi Regina Rosie pe care am terminat-o de curand si mi s-a parut o distopie reusita. Un top care mi-a placut. Good job!

 4. off,ce bine e de tine!eu nu am numai cartea de Lysa,dar am sa recuperez eu 🙂 ma bucur ca ti-a placut topul meu! locco_smiley_37

 5. Ce titluri faine! Regina rosie vreau sa mi-o iau si eu. Primele doua carti din seria Eve le am si eu si sper sa ma apuc cat mai repede de ele.
  Frumos top!

 6. regina rosie si eve nu ma tenteaza,stii ca nu e genul meu de carti;cartea nicoletei tudor urmeaza iar dan brown l-am citit integral si si mie cea mai reusita mi s-a parut „codul lui davinci”.felicitari nicol

  • Arci, am eu asa un feeling cum ca Regina rosie ai gusta-o. E o distopie buna. Partea rea e ca celelalte volume … sunt inca in engleza.

 7. multumesc Arci,stiu ca nu e genul tau distopicul,in schimb sper sa iti placa cercurile locco_smiley_37

 8. multumesc nicol ptr top,in curand ajunge si la mine regina rosie,asa ca abia astept sa o citesc si eu 😀 😀 locco_smiley_46 locco_smiley_37

 9. Imi plac toate romanele din topul tau ! Primele pe lista mea sunt cele doua ! Abia astept sa le citesc si eu !

 10. Ma bucur Anca ca iti plac recomandarile.astept parerea ta la Regina rosie,sper sa iti placa la fel de mult ca mine! locco_smiley_37

 11. ma bucur ca iti place topul meu.lasa ca si tu ma ispitesti.Deja am trecut Dexter pe lista mea care se tot intinde…si se intinde… 🙂

 12. Mă tentează „Cercurile mistice”. Mult!!! Pe Dan Brown l-am citit și eu. Îmi place topul tău!

 13. Am auzit vorbindu-se despre toate, dar nu am citit pana acum nici una din aceste titluri. Am in biblioteca Codul – era la un moment dat, cea mai scumpa carte din biblioteca personala, dar nu am apucat sa-l citesc.
  Felicitari, Nicol!

 14. Cercuri mistice si Regina rosie nu am citit, dar observ ca despre prima spuneti ca este buna, deci trebuie.

 15. multumesc Rodica,sa sti ca are sa iti placa cercurile.O poveste de dragoste draguta,magie,ce mai o lectura relaxanta 🙂

 16. Laura chiar te rog sa le citesti.codul nu am vrut sa il citesc,na fiind autor…dar mi-a placut maxim.Sper sa reusesti sa le citesti si tu cat de curand 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.