Recomandare de carteSunetul cuvintelor

Sunetul cuvintelor de Amulya Malladi

O tânără afgană și un văduv danez formează o alianță neașteptată, într-o poveste despre curaj, tradiție și puterea cuvintelor.
Când soţul îi este luat prizonier de talibani, Raihana părăseşte Kabulul distrus de război şi se stabileşte la nişte rude îndepărtate în Danemarca. Aici începe o altă viaţă, străduindu-se să înveţe noua limbă, ale cărei sunete îi evocă zumzetul albinelor. Îl cunoaşte pe Gunnar, un apicultor retras, şi, în ciuda dezaprobării celor apropiaţi, între cei doi se leagă o prietenie surprinzătoare. Dar violenţa – pe care Raihana credea că a lăsat-o în urmă în Afganistanul sfâşiat de conflicte – îşi face iar prezenţa, iar cei doi sunt nevoiţi să se confrunte cu fantomele trecutului.

orfani-in-brooklyn

Orfanii din Brooklyn de Jonathan Lethem

Roman distins cu National Book Critics Award 1999 şi Gold Dagger Award 2000, declarat Cel mai bun roman al anului 1999 de Esquire, McSweeney’s, Tin House, The New York Times și Paris Review.
Lionel Essrog este măscăriciul Brooklynului, un orfan pe care impulsurile sindromului Tourette de care suferă îl fac să latre, să numere şi să masacreze limba engleză în cele mai surprinzătoare şi originale moduri. Împreună cu trei veterani de la Orfelinatul pentru băieţi St Vincent, el munceşte pentru agenţia de detectivi a măruntului mafiot Frank Minna. Dar viaţa fără Frank Minna, charismaticul Rege al Brooklynului, ar fi de neimaginat, prin urmare cui îi pasă dacă sarcinile pe care acesta le încredinţează băieţilor sunt… ei bine, nu chiar legale. Însă când Frank este înjunghiat mortal, lumea lui Lionel este zgâlţâită din temelii.

Farmecul unei relaţii interzise de Vanessa KellyFarmecul unei relatii interzise
prezentare carte

Căpitanul Aden St. George face parte din Regimentul de Garda al Coroanei britanice. De fapt este unul dintre cei mai buni spioni ai Angliei, însărcinat cu misiunile cele mai dificile, atât în interiorul, cât şi în afară graniţelor englezeşti. În viaţă personală, preferă să stea departe de înalta societate frivolă, dar cea mai recentă dintre sarcinile sale îl obligă să o protejeze pe neconvenţionala şi energica Lady Vivien Shaw.
S-o salveze din ghearele răpitorilor a fost partea uşoară, greul vine în momentul în care trebuie să reziste în faţa frumuseţii ei. Datoria îi cere lui Aden să nu o scape din priviri – dar nu numai ochii îi sunt atraşi fără scăpare de tânăra rebelă, ci şi buzele lui. Şi pentru cineva care vede implicarea într-o relaţie că pe o slăbiciune, această este o nebunie pură şi delicioasă…
Deşi Vivien îi este recunoscătoare lui Aden pentru ajutorul său, are secrete pe care trebuie să le ţină ascunse. Însă, pentru ca bărbatul care a pus la cale răpirea ei este încă în libertate, are nevoie de protecţia chipesului căpitan la fel de mult cum tânjeşte după atingerea lui…

Camera de sticlă de Simon Mawercamera-de-sticla

Cehoslovacia, sfârşitul anilor ’20. Liesel se îndrăgosteşte de Viktor Landauer, moştenitorul unei familii înstărite de evrei. Cei doi tineri, care frecventează înalta societate a „anilor nebuni”, îşi doresc o casă modernă. La Veneţia îl întâlnesc pe arhitectul care i-ar putea ajuta să-şi îndeplinească visul, Rainer von Abt, un adept al lui Loos, Mondrian şi Le Corbusier. Acesta va proiecta pentru cei doi un palat de sticlă, o operă de artă bazată pe întru totul pe transparenţă şi lumină. Mai mult decât o casă, e vorba de un adevărat act de credinţă într-un secol în care, sunt convinşi cei doi tineri căsătoriţi, arta, ştiinţa şi democraţia vor reuşi să împrăştie întunericul. Însă speranţele tânărului cuplu, ca de altfel cele ale unei întregi societăţi, vor fi spulberate de hazardul vieţii conjugale şi al istoriei, pe fundalul dramatic al ocupaţiei naziste, apoi sovietice, a Europei Centrale.
Un mare roman de dragoste şi o reflecţie asupra destinului individului prins în vârtejul vremurilor.
„... o carte construită atent şi scrisă cu măiestrie.” The Economist
„Un roman de o frumuseţe şi o simetrie extraordinară… Un roman de idei, puternic propulsat însă de o intrigă şi înzestrat cu o simplitate aproape magică a povestirii. Are momente de strălucire orbitoare…”

sepulcrul

Sepulcrul de Kate Mosse-Class

Octombrie 1891: Tânăra Leonie Vernier şi fratele ei Anatole părăsesc Parisul pentru a se retrage la Domaine de la Cade, la câţiva kilometri de Carcassonne. În pădurile străvechi care înconjoară casa izolată, Leonie descoperă ruinele unui mormânt vizigot- şi este atrasă în misterul unei crime din trecut şi al unui pachet de cărţi straniu, despre care se spune că deţine puterea vieţii şi a morţii. Octombrie 2007: Meredith Martin se hotărăşte să facă o pauză în cercetarea pe care o realizează la Paris asupra biografiei compozitorului Claude Debussy şi se îndreaptă spre un frumos hotel aflat în pădurile din sud. Acolo, începe să fie fascinată de istoria locului şi mai ales a tragicelor evenimente petrecute cu mai mult de un secol în urmă într-o noapte de Halloween, care şocaseră micuţa comunitate din zonă. Astfel, destinul ei se împleteşte cu cel al lui Leotentativa-de-seductienie. Pe măsură ce se apropie Noaptea Tuturor Sfinţilor- atunci când vălul dintre viaţă şi moarte este cel mai subţire- Meredith este atrasă inexorabil spre un luminiş izolat din pădure unde secretele trecutului sunt departe de a fi îngropate. 

Tentativă de seducţie de Jude Deveraux

Cea mai bine vândută autoare, după New York Times, Jude Deveraux ne încântă cu acest roman glorios şi romantic, imposibil de lăsat din mâna, o poveste caldă, amuzantă şi palpitantă, despre pasiune şi încredere, despre gelozie şi iubire absolută.

Amanta lui Freud de Karen Mack Jennifer KaufmanAMANTA LUI FREUD

Un roman palpitant inspirat de presupusa relaţie de dragoste dintre Freud şi cumnata sa.  Viena sfârşitul de secol 19. Minna Bernays, o doamnă de companie extrem de inteligentă şi cu o educaţie peste medie, este concediată din nou. Se trezeşte în stradă fără prea multe opţiuni în epoca aceea în care, pentru o femeie, singura speranţă în ceea ce priveşte siguranţa zilei de mâine este căsătoria. Dar Minna nu doreşte să se mărite. De disperare, apelează la sora ei, Martha. Martha are propriile probleme, şase copii şi un soţ absent şi dezinteresat care se întâmplă să fie Sigmund Freud. Este perioada în care Freud luptă pentru a se impune profesional, teoriile sale despre sexualitate fiind privite cu rezervă şi criticate de către lumea academică. În vreme ce Martha este şocată şi dezgustată de opera pornografică a soţului ei, Minna este de-a dreptul fascinată.  În această poveste complexă de dragoste, loialitate şi trădare, realitatea şi ficţiunea se amestecă perfect, creând portretul irezistibil al unei femei de neuitat şi al eforturilor de a împăca afecţiunea pentru sora ei cu obsesia faţă de soţul acesteia, legendarul părinte al psihanalizei.   „E aproape imposibil să ratezi un roman inspirat de zvonurile legate de relaţia lui Sigmund Freud cu cumnata sa. Este o poveste care va atrage mulţi cititori către principiul plăcerii.” Whitney Otto

Codul onoarei (2 vol) de Jack Whytecodul-onoarei

În 1187… unul dintre supravieţuitorii Bătăliei de la Hattin, tânărul templier scoţian Alexander Sinclair, rănit, se refugiază în deşert. Aflând de execuţia celor căzuţi prizonieri, nu pomeneşte nimic despre statutul sau în cadrul Ordinului Templului.
Scoţianul face parte din Sanctuarul Tainic al Ordinului. Mai mult, este unul dintre membrii străvechii Confrerii din Sion, o societate secretă în interiorul altei societăţi secrete, necunoscută de simplii membri şi de sergenţi.
Doi ani mai târziu… Sieur Henri St. Clair este trezit în miez de noapte de suzeranul său, Richard Inima de Leu, venit să-l viziteze. Regele Richard strânge o armată pentru a elibera Ţara Sfântă de sub dominaţia lui Saladin şi a sarazinilor lui şi doreşte ca sieur Henry, primul şi cel mai iubit profesor al sau, să-l însoţească în călătoria pe mare, ca Maestru de Arme. Pe bătrân nu-l trage inima să meargă, căci Richard – sadic şi nemaipomenit de egoist – îi displace şi nici nu-i inspiră încredere.
Dar viitorul… său şi al tânărului fiu Andre, cavaler în plină ascensiune în cadrul Ordinului, depind de loialitatea faţă de Richard. Sieur Henri ştie că Andre îl venerează pe Alexander Sinclair, var mai vârstnic din ramură scoţiană a familiei, care se află în Ţară Sfânta de ani de zile. Sperând că va găsi în Alexander un aliat pe un pământ necunoscut, Sieur Henri acceptă călătoria. Dar campania cruciadei şi intrigile politice şi personale din sânul ei aduc familia de St. Clair – şi Ordinul – în pragul dezastrului.
Jack Whyte e mai bun decât a fost vreodată. Istorie sângeroasă, mister sacru şi o poveste care înaintează prin timp că un şarpe uriaş, prinzând în strânsoarea să păgâni şi creştini, regi şi soldaţi, profeţi şi cavaleri templieri – dar mai ales cititori…” Diana GabaldonLuna rece de Jeffery Deaver
Whyte creează cu măiestrie un tablou epic de proporţii, fascinant prin abila împletire a zbuciumului istoriei cu aventură literară clasică.” Booklist

Luna rece de Jeffery Deaver

Unul dintre cei mai apreciaţi autori de thrillere poliţiste este acum publicat şi în România. Într-o noapte rece cu luna plină, doi oameni sunt ucişi cu o cruzime înfiorătoare, victimele unui ucigaş genial care îşi spune Ceasornicarul. Lângă fiecare victima este găsită o stranie carte de vizită: o poezie sinistră şi un ceas care să îi măsoare ultimele secunde din viaţă. Echipa excepţională de detectivi condusă de Lyncoln Rhyme care se ocupă de caz intră într-o cursa nebunească pentru a-l opri, dar planul diabolic şi surprinzător al meticulosului criminal este asemenea unui mecanism de ceas extrem de complicat, având consecinţe nebănuite.

Tunete si trandafiri

Tunete şi trandafiri de Mary Jo Putney
prezentare carte

A fost numit Contele Demon. Se spunea despre el că era capabil de orice. Fiul unui nobil rebel și al unei țigănci, Nicholas Davies a dus o viaţă lipsită de griji până în momentul în care o trădare cutremurătoare l-a lăsat singur și plin de resentimente. După ce călătoreşte în lume timp de patru ani, se întoarce doar pentru a plănui vânzarea domeniului.
Disperarea o împinge pe învățătoarea Clare Morgan să-i ceară Contelui Demon să ajute la salvarea satului său. Pentru că nu are nici cea mai mică dorință de a se implica în problemele altora, Nicholas stabilește un preț imposibil de plătit: Clare trebuie să accepte să locuiască împreună cu el timp de trei luni, lăsându-i pe membrii micii sale comunități să creadă ce e mai rău despre ea, și numai așa el va interveni în favoarea lor.
Furioasă, Clare acceptă această provocare scandaloasă, iar cei doi sunt atrași într-o lume fascinantă, plină de pericole și dorințe. Ca aliați, Clare și Nicholas luptă pentru salvarea satului. Ca adversari, explorează împreună terenul periculos al puterii și al senzualității. Iar ca iubiți, se predau unei pasiuni copleşitoare.
Oare doi oameni atât de diferiți pot clădi o relație care să dureze pentru totdeauna?

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.