5 cărţi de citit în luna mai

5 cărţi de citit în luna mai

5 cărţi de citit în luna mai - Timp liber - Literatura pe tocuri și Cartepedia

5 cărţi de citit în luna mai

  În mod normal, luna mai ne duce cu gândul la relaxare, voie bună, mare şi soare, însă am avut parte de suficiente zile oscilante. Atunci când ne-a lipsit căldura din termometre am apelat cu încredere la rezervele de cărți. Să sfidăm temperaturile și să ne delectăm cu 5 cărţi de citit tocmai bune de devorat.

1. Fata dinainte – Joseph Delaney – The Girl Before

Fata dinainte de J.P. Delaney

   Fata dinainte – un thriller palpitant care te ţine ancorat între trecut şi prezent cu ajutorul celor două personaje feminine, Emma şi Jane. Fiecare urmăreşte ceva, însă ajung să locuiască în aceeaşi casă plină de oportunităţi, simplă, îmbietoare şi ciudată. Interesant este faptul  că Emma este femeia moartă în această locuință bizară şi Jane pare să se încadreze în același şablon … încetul cu încetul. Au trăit intens, au suferit și destinul le-a făcut feste, însă asta nu le împiedică să greșească iar și iar.

   Momente palpitante, scenarii care se învârt în jurul unor adevăruri relative, multe minciuni, personaje care jonglează cu emoțiile cititorului.

   O carte care efectiv te bulversează şi, deşi pe alocuri pare să se petreacă în oglinda acţiunea, ,,Fata dinainte” efectiv scurtcircuitează.

   Dacă ar fi să faceți o listă cu toate bunurile pe care le considerați esențiale pentru viața voastră, voi ce ați face? Întrebările capcană de genul acesta continuă pe măsură ce avansăm în lectură și ajungem să ne contrazicem, să facem ipoteze despre ce înseamnă normalitatea.

   Până la urmă ce se întâmplă cu adevărat în casa din One Folgate Street? De ce aceste două femei, personaje principale, seamănă între ele și cine este nebunul care trebuie demascat?

ACUM: JANE
— Ce frumoasă e! zic eu. Înăuntru, casa este la fel de modernă și perfectă ca o galerie de artă. Pur și simplu frumoasă!.
— Nu-i așa? aprobă Camilla. Își lungește gâtul ca să se uite în sus, la pereții goi, făcuți dintr-o piatră scumpă, de culoare crem, care se înalță spre golul acoperișului. La etaj se ajunge pe o scară, de o ciudățenie minimalistă cum nu am mai văzut vreodată. Pare cioplită direct într-o stâncă, cu trepte disparate din piatră neșlefuită, fără vreo balustradă sau vreo modalitate vizibilă de susținere. Indiferent de câte ori vin aici, tot îmi taie răsuflarea. 
Ultima dată am fost cu un grup de studenți la arhitectură – apropo, asta este una dintre condiții: să primești vizite o dată la șase luni. Dar mereu sunt foarte respectuoși. Nu e ca și cum ai avea o casă superbă în care turiștii își aruncă guma de mestecat pe covoare.
— Cine locuiește aici acum?
— Nimeni. E goală de aproape un an.
Mă uit în față, la camera următoare, dacă se poate numi cameră un spațiu deschis care nu are nici măcar un prag, darămite o ușă. Pe o masă lungă din piatră se află un vas cu lalele, bobocii lor sângerii formând o pată de culoare ce contrastează puternic cu paloarea pietrei.
— Atunci de unde sunt florile? Mă apropii și ating masa. Nu e praf. Și cine o păstrează așa de curată?
— În fiecare săptămână, vine o menajeră de la o firmă de curățenie. Asta e o altă condiție: trebuie să-i păstrezi, ei se ocupă și de grădină

ATUNCI: EMMA
— … Fără alte lumini decât cele care sunt deja aici, zice agentul. Fără sârme de rufe. Fără coșuri de gunoi. Fără fum de țigară. Fără suporturi de pahare sau de farfurii. Fără perne, fără ornamente, fără mobilă asamblată pe loc…
— Dar e nebun! zice Si. Cu ce drept face asta? 
Pentru mobila IKEA din apartamentul în care stăm acum, a avut nevoie de câteva săptămâni ca să o asambleze, prin urmare, o privește cu aceeași mândrie cu care ar privi ceva tăiat și cioplit cu mâna lui.
— V-am zis că are niște chichițe, zice agentul ridicând din umeri. 
Mă uit în sus, la tavan.
— Apropo de lumini, spun eu, cum se aprind?
— Nu se aprind. Au niște senzori de mișcare ultrasonici. Conectați la un detector care ajustează nivelul în funcție de cât de întuneric e afară. E aceeași tehnologie care face farurile mașinii să se aprindă noaptea. Apoi, doar alegeți atmosfera dorită din aplicație: productivă, liniștită, jucăușă ș așa mai departe. Ba chiar adaugă ultraviolete iarna, ca să nu fiți deprimați.

      2. Cinci motive să o iei de la capăt – K.A. Tucker – Five Ways to Fall

Cinci motive să o iei de la capăt - K.A. Tucker - Five Ways to Fall - 5 cărţi de citit în luna mai

    Un sfârșit de serie frumos, scris în felul autentic al autoarei, cu personaje credibile și bogate în sex appeal. Cartea ,,Cinci motive să o iei de la capăt” poate fi considerată biletul către eliberare, un început pentru mai bine, atât al personajelor, cât și al nostru.

   Mai devreme sau mai târziu ne blocăm în propriile amintiri și ne legăm sufletește de persoane care nu știu să ne aprecieze, să ne păstreze aproape. Este dificil să îți dorești o cale de mijloc, dar să nu fie vizibilă din cauza propriilor temeri.

  Reese și Ben se întâlnesc în Cancún, dar aventura lor se termină penibil și fără să bănuiască vreun moment că ar putea să se revadă. Atunci când fiecare o ia de la capăt, primesc șansa unui nou început și fără voia lor vor ajunge față în față într-un cabinet de avocatură. Ea este fata vitregă a șefului și el noul angajat. În timp ce Reese vrea să scape de o căsnicie neinspirată, Ben face tranziția de la meseria de bodyguard dintr-un club de noapte direct la cariera de avocat debutant.

   Un roman provocator care ne va purta prin trecut, scormonind amintiri și revenind în prezent pentru a da forță cuvintelor, transformându-le în magie. Știți că de multe ori o carte bună poate fi benefică precum vizita la un psiholog dispus să ne asculte problemele, să ne aline durerile, iar ,,Cinci motive să o iei de la capăt” este calea către iertare.

Aveţi toate motivele să o luați de la zero, iar seria Zece respirații scurte poate fi drumul cel mai scurt.

3. Egomaniac – Vi Keeland – Egomaniac

Egomaniac - Vi Keeland - Editura Trei - Colecţia Eroscop

    Egomaniac – romanul care va reuși să vă prindă în mreje cu coperta și mai târziu cu adevărata esență a poveștii. Deși abundă de pasiune și vibrează, atunci când principalele principală se întâlnesc pentru prima dată, această carte este mult mai mult decât atât. Se simte forța cu care Drew alege să trăiască, iubește femeile și nu se sfiește să șifoneze așternuturile periodic, dar când aleargă pentru fericirea propriului copil, nimic nu-i stă în cale. Un bărbat puternic, carismatic, dornic să exceleze.

   O carte eroscopică, romantică, emoționantă și perfectă pentru cei care nu se sfiesc să citească altceva.

Nu făcusem niciodată sex prin telefon și abia așteptam să‑l sun pe Drew. Atât de mult, încât mă îmbrăcasem într‑un neglijeu drăguț din mătase și mă parfuma­sem special pentru asta. Era puțin trecut de zece, așa că mă gândeam că și el ajunsese acasă. Mi‑am luat telefonul, am format numărul lui și am zâmbit când mi‑a răspuns cu o voce răgușită.
— Ești dezbrăcată?
Nu, dar pot fi.

4. O simplă favoare (ediție tie-in) – Darcey Bell – A Simple Favor

O simplă favoare de Darcey Bell

    Când sunteți în pană de idei și vă doriți ceva relaxant, ,,O simplă favoare” ar putea fi soluția. Publicată sub diferite titulaturi, cartea se bucură de succes prin prisma ecranizării și a actorilor ce reușesc să prezinte într-un mod alert acțiunea acestui roman. Intrigi, prietenie, o dispariție dubioasă și multe cercetări care pun sub semnul întrebării generozitatea unei femei.  5 cărţi de citit în luna mai

  Cum procedezi când prietena cea mai bună îți cere ajutorul și singurul răspuns acceptat este cel pozitiv?  O situație alambicată care avansează și se complică atunci când prietena nu mai ajunge, iar pe cap îți rămâne copilul acesteia și soțul îndurerat. Să fie crimă? Dispariție sau simplă nebunie?

  Cartea ,,O simplă favoare” are suspans, secrete, dragoste și răzbunare, mister și situații fără ieșire.

Mama obișnuia să spună că toată lumea are secrete. Acesta este motivul pentru care niciodată nu poți cunoaște cu adevărat pe cineva. Sau să ai încredere în cineva. Acesta este motivul pentru care nu te poți
cunoaște pe tine. Uneori avem secrete chiar și față de noi înșine. 
În copilărie, mă gândeam că să ai secrete era un sfat bun, cu toate că nu-l înțelegeam pe de-a-ntregul. Sau poate că-l înțelegeam puțin. Copiii au secrete. Prieteni imaginari, lucruri pentru care dau de necaz dacă află vreun adult.
Mai târziu, am descoperit că mama vorbea din experiență personală. Și m-am întrebat dacă nu cumva de fapt nu doar mă pregătea, ci mă programa să fiu secretoasă și neîncrezătoare. Oare simțise că, la
maturitate, voi avea secrete mai întunecate și mai rușinoase decât oricine altcineva? Secrete pe care, în general, reușesc să le păstrez… chiar și față de mine?

5. Dulcea mea răzbunare – Jane Fallon – My Sweet Revenge

Dulcea mea răzbunare - Jane Fallon - My Sweet Revenge - 5 cărţi de citit în luna mai

   Multe femei sunt trădate, dar puține reușesc să alcătuiască un plan bine pus la punct de răzbunare. Paula are ocazia de a juca rolul vieții și să-și adapteze scenariul după propriile preferințe, însă o va face subtil și cu umor.  5 cărţi de citit în luna mai

  Cartea ,,Dulcea mea răzbunare” este dulce-amăruie, îmbinată cu elemente care te determină să o îndrăgești pas cu pas. Deși planul este intrigant, scopul este de a ne distra, de a arăta evoluția, maturizarea eroinei.  5 cărţi de citit în luna mai

  Este un adevărat tur de forță să stai față în față cu soțul care te înșeală în timp ce te prefaci că totul este normal și firesc, iar în spate îți alegi cu iscusință armamentul pentru a arunca capcane din mers.

Cât de dulce va fi răzbunarea?

Paula
Vreau să-l fac pe soțul meu să se îndrăgostească din nou de mine.
Să vă explic. Acesta nu este un exercițiu inspirat de gloriosul matriarhat din anii ’50.
N-am citit niciun articol din revistele pentru babe, gen „Douăzeci de metode prin care să-ți păstrezi bărbatul”. Nimic n-ar putea fi mai departe de adevăr.
Vreau să se îndrăgostească din nou de mine pentru ca, atunci când o să-l pun să dispară dracului din viața mea, să-l usture. Sau măcar să priceapă ce i se întâmplă. Să nu-și spună, pur și simplu: „A, ce bine!”
Vreau să-l doară!

Voi ce ați alege pentru luna mai? Ce cărți doriți să ne recomandați?

14 COMMENTS

  1. Am citit doar Dulcea mea răzbunare și mi-a plăcut mult determinarea protagonistei de a se autodepăși, de a ieși din zona ei de confort. Planul era să se răzbune, dar a câștigat mult mai mult decât cinci minute de glorie.

  2. Woauu da ce carti super!spre rusinea mea nu am citit Fata dinainte!trebuie sa o scot din biblioteca,promit.restul cărților sunt super bune,evident citite!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.