Prieteni cu beneficii de Vi Keeland - Editura Midnight Books/Bookzone

Prieteni cu beneficii, de Vi Keeland – Editura Midnight Books/Bookzone – recenzie

Titlu: Prieteni cu beneficii

Titlu original: Sex, not Love

Autor: Vi Keeland

Editura: Midnight Books/Bookzone

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 400

„Cartea asta este deoportivă sexy și fierbinte, cât și emoționantă, și cumva pentru suflet. Este atât de bine scrisă încât nu-ți vine să o lași din mână! 100% o recomand tuturor celor care caută o carte FANTASTICĂ! – Aestas Book Blog

  Stilul lui Vi Keeland dă dependență, drept dovadă odată ce citești un roman scris de autoare, vei dori să le citești pe toate. Nici de data aceasta nu am fost dezamăgită de noua carte a autoarei, este o poveste la fel de puternică și emoționantă ca celelalte.

  Chiar dacă remarci un mic tipar, Vi Keeland este o adevărată romancieră. Știe cum să te țină ancorată într-o poveste de la prima până la ultima pagină. Intriga captivantă, povestea alertă, presărată de tensiune și emoție și personajele complexe transformă romanul într-un romance veritabil. Nu lipsesc optimismul și momentele amuzante, de aceea pot afirma că autoarea deține toate secretele unui bestseller.

   Dinamica personajelor este unul dintre ingredientele ,,spicy’’ pe care le ador la poveștile lui Vi Keeland. Schimbul de replici, tachinările, tensiunea dintre personaje dau savoare romanului. Avem de a face cu personaje puternice, complexe, dar reale. Cu siguranță poți repera un personaj dintr-o carte în viața reală.

  Natalia Rossi este psihoterapeut, ocupându-se de cazuri ce țin de obsesii, manii, comportament compulsiv. Este divorțată, fostul soț este la închisoare pentru delapidare, iar la nici 28 de ani, are o fiică vitregă de 15 ani, de care trebuie să se ocupe. Și-a pierdut încrederea în bărbați, și îi este greu să se implice într-o relație serioasă.

  Hunter Delucia este constructor, călătorește mult în interes de serviciu, iar singura relație serioasă a fost în adolescență. Este un bărbat atrăgător, realizat din punct de vedere financiar, dar nu se poate implica emoțional într-o relație.

  Când cei doi se cunosc la nunta celor mai buni prieteni ai lor, realizează că există o chimie inexplicabilă între ei. Ea este prietena miresei, el prietenul mirelui, doar că aparent nu se înțeleg deloc. El pare prea arogant și dornic să o bage în patul ei, ea nu își dorește un astfel de bărbat în viața ei.

  Natalia a fost mereu atrasă de ,,bărbați răi”, de aceea respinge toate avansurile lui Hunter, pentru că știe că va sfârși cu inima frântă. Deși locuiesc în orașe diferite, acest lucru nu îl împiedică pe Hunter să încerce să o cucerească. Atunci când îi cere numărul de telefon, ea îi scrie un număr greșit.

 Cei doi se reîntâlnesc în California, după 9 luni la petrecerea de baby shower a prietenei sale Anna. Chiar și după ce se cunosc mai bine, Natalia refuză să îi dea o șansă, și îi scrie un număr greșit de telefon, doar că nu realizează că i l-a dat pe cel al mamei. Se revăd în New York, atunci când Hunter ajunge la masa de duminică din casa mamei Nataliei. Va sta în oraș timp de 2 luni, și desigur este hotărât să o cucerească pe Natalia. Desigur, doar pentru o relație fără obligații. Încep să petreacă timp împreună și Natalia realizează că Hunter este total diferit de cum credea că este. Se poartă excelent cu fiica ei vitregă Izzy, o adolescentă capricioasă, căreia îi intră în grații. Le cucerește chiar și pe surorile și mama ei, de aceea Natalia îi oferă o șansă. Doar că Hunter Delucia o avertizează că nu își dorește o relație serioasă. Nici ea nu își dorește o relație serioasă, și astfel devin prieteni cu beneficii. Însă, pot oare fugi la nesfârșit de sentimentele care se înfiripă între ei?

  Natalia începe să aibă sentimente pentru Hunter, însă acesta alege să plece după 2 luni minunate petrecute împreună, și nu înțelege ce se ascunde în spatele răcelii lui. Deși Hunter are sentimente pentru ea, crede că nu o poate face fericită și o părăsește. El ascunde o poveste tristă de viață, și încă nu este pregătit să își înfrunte temerile. Secretul său din trecut îl determină să ia cea mai grea decizie din viața lui: să se îndepărteze pentru totdeauna de femeia pe care o iubește.

,, Deși adevărul doare, este ca un bandaj pe care îl smulgi. Durerea dispare. Minciunile și întrebările te fac să suferi mult timp.’’

 Hunter și Natalia se reîntâlnesc la botezul finuței lor, dar niciunul nu poate găsi un canal de comunicare comun.

  La sfaturile prietenului său Derek, Hunter își ia bilet de avion pentru a avea o ultimă discuție cu Natalia. Este hotărât să îi spună adevărul Nataliei indiferent de consecințe. În peisaj a reapărut și fostul soț al Nataliei, de aceea un sentiment acerb de gelozie îl macină.

,, În viață, nu contează marele câștig. Contează pe cine suni prima dată ca să îi spui ce-ai câștigat.’’

  Am apreciat modul în care Natalia relaționează cu fiica sa vitregă. Deși este o adolescentă dificilă, ea are răbdare cu ea, și încearcă să îi ofere tot sprijinul de care are nevoie.

Ce secret ascunde Hunter? Îl va ierta Natalia? Poți fugi la nesfârșit de iubire?

  Mi-a plăcut evoluția personajelor și modul în care au reușit să își înfrunte temerile. Autoarea a surprins foarte bine situații credibile, care pot apărea în viața de zi cu zi. Fără exagerări,  fără prea multe drame, autoarea construiește un romance care îți va umple sufletul cu emoție, iubire, bună dispoziție și speranță.

  Prieteni cu beneficii nu este un roman care abundă în scene hot, are fix atât cât trebuie. În schimb, are o poveste puternică în spate, personaje credibile, și o doză perfectă de emoție și dragoste. Romanul surprinde povestea a două personaje care descoperă dragostea atunci când se așteaptă mai puțin, doar că au nevoie de curaj și determinare pentru a-și înfrunta temerile și a lupta pentru iubirea celuilalt.

  Totul începe cu o nuntă. Ea e cea mai bună prietenă a miresei. El e cel mai bun prieten al mirelui.  

 Ea prinde buchetul; el, jartiera. Privirile lor se intersectează și nu joacă cel mai inocent act – un fir electrizant și invizibil parcurge distanța dintre ei și le intră sub piele. Poate, totuși, să parcurgă și cei 4800 de kilometri care sunt, în mod real, între ei?

 Mai mult, poate această energie ce le inundă trupurile, să le deschidă și inima? Să îi facă să-și uite trecutul, să își dorească începutul, sau măcar să-și acorde o șansă?

  Natalia a suferit prea mult pentru a-și permite să mai simtă ceva pentru un bărbat, în afară de atracție fizică. Hunter, și el cu un bagaj emotional prea greu de dus, nu are nici cea mai mică intenție să se implice într-o relație serioasă. Niciunul nu știe, însă, ce se ascunde în spatele zâmbetului celuilalt.

Ceva se înfiripă între ei… dar vor avea curaj să înfrunte adevărul?

Sau vor rămâne doar prieteni cu beneficii?

Carte disponibilă pe Bookzone

Recenzii cărți

 

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

2 COMMENTS

  1. Mulțumesc pentru recenzie! Așteptăm cu nerăbdare detalii! Îmi place aceasta autoare cum scrie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.