Primul pas: Casatoria de Mary Balogh

Titlul original: First Comes Marriage

 Seria Huxtable Quintet: 1. Prima data: Casatoria (First Comes Marriage -2009), 2.The Comes Seduction (2009), 3.Al Last Comes Love (2009), 4.Sedducing an Angel (2009), 5.A Secret Affair (2010

Cotatie Goodreads: 3.77

DETALII CARTE

Primul volum al seriei Huxtable ne face cunostinta cu o familie formata din trei surori, un frate si un var. Margaret cea mai mare dintre surori si totodata si cea care a avut grija de toti, Vanessa sora mijlocie – recent vaduva, Katherine cea mica in varsta de 20 de ani, Stephen mezinul de 17 ani si varul nelegitim Con care se va alatura pe parcurs.
Margaret si Katherine locuiesc impreuna cu tanarul Stephen intr-o casuta modesta dintr-un mic satuc englezesc. Vanessa ramasa vaduva locuieste in apropiere, dar in curand se va alatura fratilor ei.
Desi sunt educati ei nu se tem de munca, iar contactul cu lumea nobila sau cu cei din afara satucului este destul de limitata.
In acest prim volum vom afla povestea Vanessei si a lui Elliot Wallace-viconte de Lyngate.
Viata linistita a acestei familii se va schimba complet atunci cand vicontele Lyngate apare pe neasteptate in micuta regiune chiar de Ziua Indragostitilor si le aduce o veste ce ii va bulversa.
Stephen, tanarul de 17 ani, mosteneste titlul de conte si o mare avere-asta este vestea in urma careia vietiile lor vor lua o alta turnura.
Elliot Wallace, viconte de Lyngate, ajunge in micutul satuc, dar nici nu pune bine piciorul in regiune ca deja si asteapta sa plece. Vrea sa isi indeplineasca misunea si sa se intoarca in civilizatie. El este tutorele tanarului Stephen. Ca si tutore responsabilitatea lui este sa il invete regulile societatii, sa-l pregateasca pentru titlu si sa-l introduca in societate. In acelasi timp trebui sa aiba grija si de cele trei surori- sa le prezinte in societate si sa isi gaseasca fiecare un drum. Toti se vor stabili la noua resedinta mostenita de Stephen.

Vanessa este prima care face cunostinta cu vicontele. Il vede in sat, acolo unde oamenii se pregateau de petrecere si aristocratul se afla in mijlocul lor. La prima vedere este impresionata de barbatul elegant si atragator si mintea ei zboara la dragoste si floricele. Dar curand constata ca, domnul este un nesimtit arogant, plictist de toate, neinteresat de nimic si ca ii considera inferiori. Un mare snob!
Asa ca, isi reprima dorintele si sentimentele care se ivesc in inima ei incercand sa se convinga ca nu va cadea in capcana dragostei cu un astfel de om. Si oarecum reuseste sa se detaseze. Dar…
Vor locui impreuna si acest fap ii vor face sa se cunoasca. Luata in vizorul lui Elliot este sora cea mare Margaret, si devin evidente intentiile vicontelui -de-a se casatori cu ea. Vanessa care se vede o candidata convenabila considera ca trebuiesc luate masuri si trebui sa intervina. Stie ca, sora ei iubeste in secret si nu vrea sa isi lege viata de cea a vicontelui si atunci se va sacrifica ea. Chiar daca inca nu il iubeste crede ca, poate cu timpul va putea sa se impace cu ideea. De aici va incepe adevarata poveste, ne vom delecta cu dialoguri pline de spirit si tot felul de situatii.

Se evidentiaza din primul volum varul Con. Despre el, cei patru frati au aflat atunci cand au ajuns la resedinta. Este unul dintre cele mai puternice personaje secundare care va aparea in fiecare volum si care ne va intriga pas cu pas, incat se va astepta cu nerabdare povestea lui, care va fi de altfel si ultima.
Cum decurg lucrurile intre Elliot si Vanessa? Ce decizii vor lua? Vor ajunge sa se iubeasca?

Cartea „Primul pas: Casatoria” de Mary Balogh, apare in colectia Carti Romantice si poate fi achizitionata impreuna cu revista Libertatea pentru femei in data de 06.03.2015.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant 

Autor: Iasmy

10 COMMENTS

  1. Si cu atat mai mult nu ratez carti ale autoarei Mary Balogh! Imi place foarte mult cum scrie aceasta autoare!

  2. Mary Balogh este o autoare buna de historical. Adevarat, nu chiar toate cartiile sunt nemaipomenite dar are cateva care merita. Preferatele mele sunt in acest moment: Pretul nesocotintei si Mai mult decat amanta. Dar cine stie se pot schimba….. 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.