Pulbere de oase, de Matt Hilton-Editura RAO

Titlu original: Dead Men”s Dust
Traducere:  Raluca Matis
Editura: RAO
Număr pagini: 345

   “Joe Hunter este omul care „rezolva probleme“ și, ca fost militar și agent CIA, se pricepe foarte bine la ceea ce face. Însă când află că fratele său, John Telfer, de care se înstrăinase de multă vreme, a dispărut, descoperă că tot ceea ce avusese de rezolvat până atunci a fost doar o joacă de copii în comparație cu ceea ce îl așteaptă. Căci Tubal Cain, cel mai prolific criminal în serie nedescoperit din America, este un ucigaș sentimental. Cel mai de preț lucru pentru el este setul de cuțite pe care îl folosește și, din nefericire, Joe are proasta inspirație de a-i fura unul. Astfel, pentru a-și găsi fratele, Hunter trebuie să-l găsească pe Cain, iar cei trei bărbați pornesc într-o cursă de-a lungul țării, spre un loc atât de pustiu din sud-vestul Americii, încât din oameni nu mai rămâne decât… pulbere de oase”

   Joe Hunter își trăiește viață în armată, dar după paisprezece  ani de vânat oameni renunţă și-și deschide o firmă de consultanță privată:

“Ca soldat am vânat și am ucis oameni. Asta fac soldații. Dar pentru mine, omorul era un lucru personal. Când trebuie să te uiți în ochii oamenilor pe care-i omori, se întâmplă ceva cu tine. Violența îmbolnăvește sufletul omului. Ura consumă și dă naștere disprețului de sine. Nu contează că morțile erau autorizate, corecte sau justificate.”

“Timp de paisprezece ani am întâmpinat violența față în față, răspunzând cu violență și mai mare, și se părea că în ciuda intențiilor mele bune, nimic nu se schimbase.”

   John, fratele lui după mamă, în timp ce Joe era erou de război, era derbedeul fără căpătai care pierdea vremea acasă. Și totuși, părințîi îi țineau partea lui John, iar el nici măcar nu le spusese că banii din care trăia veneau de la Joe. Când află că John jucase și pierduse banii cei doi se ceartă urât și nu se mai caută.

   John își părăsește nevasta și copiii și dispare cu Louise, o colegă de la serviciu, lăsându-i în urmă fără remușcări, deși știa ce  însemna asta pentru ei și ce puteau păți din partea acelora cărora le rămăsese dator. Dar Joe îi ajută pe Jenny și pe copii, alungându-i pe cămătari.

   La ultima vizită Jenny îi dă o scrisoare pe care i-a trimis-o Louise, în care o roagă să-l anunțe pe Joe că fratele lui a dispărut.

Joe îl caută pe Rink, fost coleg și prieten și ajutați de Harvey pornesc în căutarea lui John.

   Drumurile lui John se intersectează cu ale lui Tubal Cain, un ucigaș prolific, niciodată prins. John îi ia mașina, dar face greșeala de a-i lua și un cuțit, ori colecția lui de cuțite este lucrul la care Cain ține cel mai mult, numindu-le uneltele meseriei lui. Cain îl găsește pe John, dar pentru că îi convine se aliază momentan cu el. John furase niște matrițe pentru bani falși, și niște bani falși pe care vrea să-i schimbe pe bani adevărați. Dar ca orice afacere cu un mafiot, nici aceasta nu sfârșește bine. Cain îl ajută să se salveze, savurând de pe acum cum îl va ucide.

   Urmează urmăriri de-a lungul țării, crime lăsate în urmă, la un moment dat FBI anunță că John ar fi ucigașul în serie și-l dă în urmărire.

   Așa că Joe și Rink încearcă să-l găsească ei primii. Este momentul în care Walter, fostul lui șef de la CIA, le spune povestea lui Cain, un psihopat, fost agent.

După multe urmăriri, lupte, crime, John este salvat și intră în programul de protecție a martorilor.

  Dacă vreți să aflați cum a fost salvat, cine minte și cine spune adevărul, cine este de fapt Tubal Cain și cum a ajuns un ucigaș, ce se întâmplă cu Joe, John, Rink, Louise, Jenny și copiii, citiți cartea.

   Cu toate că este interesantă, cu multe dialoguri, urmăriri, crime, toate scrise într-un stil cinematografic, nu pot să spun că “m-a prins”

  Mi s-a părut un pic facilă și previzibilă, mai mult o carte ușoară și relaxantă, nu genul de thriller complex.

   Voiam să citesc ceva scris de Matt Hilton, eram curioasă mai ales că romanul face parte dintr-o serie ”seria Joe Hunter”, dar sincer am fost dezamăgită.

Oricum este părerea mea personală, s-ar putea că vouă să vă placă.

 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. Suna interesant. Si eu patesc acelasi lucru, cand citesti atat de multe thrillere bune, nu te mai impresioneaza carti ale aceluiasi gen. Mai ales daca o citesti dupa o carte foarte buna. Se ridica stafeta, intr-un fel. Felicitari!

  2. Arci, se vede că doza de suspans nu a fost chiar cea pe care o așteptai. Așa cum spune și Sorina, din cauza faptului că ai citit foarte mult din acest gen, e nevoie de mai mult ca să te impresioneze.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.