Puls în alb și negru de Laura Hartte - Editura Creator

Puls în alb și negru, de Laura Hartte – Editura Creator – recenzie

Puls în alb și negru

Volumul 1

Autor: Laura Hartte

Editura Creator,2020

Pagini 445

   „Scriu despre durere și întuneric. Scriu despre lacrimi care nu se usucă niciodată. Scriu despre oameni damnați și suflete ce nu cunosc speranța Aleg să creez povești despre demonii pe care toată lumea îi disprețuiește, pentru că am realizat că în interiorul nostru există întotdeauna unul. Granița dintre întuneric și lumină nu a fost niciodată mai greu de trecut, dar eu am vrut să arăt partea nespusă a ceea ce oamenii cataloghează prea ușor drept iad, atrăgând atenția asupra unui aspect nedezbătut în cărțile de acest gen – dubla personalitate.”

   Nu știu cine e Laura Hartte și mi-ar fi plăcut să știu cine este omul care a scris acest roman excepțional. Locul „despre autoare” rămâne liber și sper ca volumul 2 să vină și cu un scurt CV al omului care a creat povestea din spatele poveștilor.

   Puls în alb și negru merge pe două planuri, unul din perspectiva lui Noah și al doilea din perspectiva tinerei Collene. Unul trăiește în întuneric, iar celălalt în lumină. Care dintre ei va reuși să-l atragă pe celălalt de partea lui?

   Noah este un băiat care provine dintr-o familie înstărită. Proprietari ai unui Hotel cu o arhitectură impresionantă, de Lux, lăsat în paragină și propus de către tatăl lui pentru demolare. Mama lui a dispărut când el era mic, după ce tatăl băiatului a bătut-o. Deși are aproape douăzeci de ani, încă îi simte lipsa și își condamnă tatăl, relația lor fiind aproape inexistentă. Uniți prin faptul că Noah va intra în curând în posesia moștenirii lăsate de bunicul său, coordonată de tatăl lui Noah până împlinește vârsta decisă în testament. Neavând o familie să-i ofere iubire, acesta găsește dragostea adevărată în familia prietenului său mai mare, Caden. Nevoit să facă rost de bani pentru tratamentul surorii lui mai mici, Caden începe să vândă droguri și ajunge să-l ucidă, în legitimă apărare pe lider. Noah nu poate permite ca Mia, care e și pentru el ca o soră să moară, așa că devine el lider în oraș pentru droguri, având grijă ca nimeni să nu devină dependent.

   Collene și-a pierdut tatăl la vârstă fragedă rămânând cu sufletul încărcat de vină că ultimul lucru pe care i l-a spus tatălui său când a plecat de acasă a fost ”te urăsc”, deși era iubirea vieții ei. O mică vină îi umbrește existența și se consolează respectând sfaturile despre viață date de acesta înainte să moară.

Liam, prietenul ei din copilărie, îi este aproape. Mai mare cu șase ani ca ea, îi devine protector.

   Destinele  lui Noah, un pictor desăvârșit, și Collene, o violonistă sensibilă, se întâlnesc în seara când băiatul ar trebui să anunțe, la petrecerea tatălui său, demolarea hotelului Lux, iar acesta anunță total opusul, luptă pentru ca această bijuterie locală să nu fie distrusă. Învitată să cânte la vioară pentru invitați, Collene, își aduce aminte cât iubea tatăl ei acest hotel și cât de multe amintiri au împreună vorbind despre el. Ea decide să-l ajute pe Noah. Așa se naște o poveste de dragoste între doi artiști diferiți.

   Acesta e dor începutul romanului, conținutul și aventura personajelor trebuie să le descoperiți singuri citind romanul ,,Puls în alb și negru,,.

    În spatele unei povești de dragoste se află mai multe drumuri. Fiecare ducând la câte o traumă. Pe lângă Noah, personajul principal, fiecare personaj are o latură atractivă. Atenția asupra lui Noah ne este atrasă din mai multe puncte de vedere. Contrastul dintre sufletul lui, capabil de sacrificii pentru cei dragi și cel de traficant de droguri, nemilos  născând astfel o dublă personalitate. Așa îl descoperim pe Hatter, demonul ce pune stăpânire pe tânăr. Nu vorbim doar de măștile pe care le purtăm zilnic toți, ci despre totalitatea întâmplărilor care au lăsat cicatrici care par a nu se vindeca niciodată. Acelea care te face să nu mai știi cine ești cu adevărat și lupta de a alege între bine și rău, calea de mijloc fiind exclusă.

   Prejudecăți, aparențe, violență, durere, suferință și iubire. Puls în alb și negru este un roman young-adult psihologic care analizează comportamentul uman și consecințele unor traume care lasă urme și  pot fi vindecate de iubire, dar până atunci sângele pulsează doar în întuneric. Foarte interesantă alegerea autoarei de a ne trasa o graniță aproape invizibilă între bine și rău, demonstrându-ne cât de ușor poți să cazi dintr-o extremă în cealaltă.

   Reușește iubirea să lumineze în întuneric? Eu aștept cu nerăbdare volumul 2, pentru că primul m-a lăsat cu sufletul la gură în plin suspans.

Ar mai fi multe de spus, dar nu vreau să stric plăcerea lecturii!

Mă izbesc de stânci și îmi pierd ușor din contur. Cad în gol, iar sângele mă îneacă. Lovesc pământul cu putere și îmi aud oasele pocnind. Limba mi se încurcă în gât. Inima mi se oprește. Totul în jurul meu e înghițit de întuneric. Noah zboară spre cer în timp ce eu sunt închis în spatele ușii de fier. Lacătul e sigilat. Mă reazem de perete și alunec până jos.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

8 COMMENTS

  1. Am citit de curand aceasta carte si m-a surprins placut. Astept cu nerabdare continuarea. Multumesc pentru impresii, Vero!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.