Sex, romance și bestselleruri de Nina Killhman

Titlul în engleză : Mounting Desire

Număr pagini 250

Editura: Humanitas fiction

Traducere: Raluca Cimpoiașu

Anul apariției 2008

M-am tot gândit ce ar putea să conțină cartea „Sex, romance și bestselleruri”. Am citit-o pe bucăți, dar nu mi-a stârnit interesul. Probabil starea mea n-a fost adecvată, însă au lipsit mai multe elemente. Am simțit că am citit un colaj de numeroase idei, dar care își pierd consistența imediat. Am tot așteptat ca la final totul să fie altfel, dar ceva n-a funcționat corect.

Mi-a plăcut că autoarea a ales să prezinte un bărbat în calitate de scriitor de romane de dragoste, cum se nasc personajele și ce se petrece cu adevărat în mintea lui. Jack are succes pe plan profesional, e un bărbat dorit de femei, dar dezamăgit de relațiile lui. Își dorește o femeie care să îl înțeleagă, să îl iubească, nu doar să îl folosească pe post de jucărie. Duce o luptă interioară care îl determină să ia măsuri drastice și să nu mai întrețină relații intime decât cu femeia potrivită, aleasa care îi va cuceri inima.

În jurul lui Jack este haos. Sora lui Kate are o problemă în căsnicie și caută soluții de rezolvare până nu este prea târziu. Fiica ei Leda, acum o adolescentă de 16 ani trece printr-o perioadă complicată, prietenele ei au alte preocupări și ea trebuie să se supună regulilor impuse de grup. Timpurile sunt altele și adolescenții au alte curiozități, discută cu lejeritate despre ceea ce se întâmplă în dormitor și vor să facă numeroase experimente.

Rita Carter, mama lui Jack este la un cămin de bătrâni, dar se menține o femeie cochetă, dornică să atragă privirile celor din jur. Îi place să se distreze și nu se sfiește să prindă în mrejele ei câte un bărbat, spre nemulțumirea conducerii instituției.

J1 (34)Jack Carter (35 ani) este un scriitor de romane de dragoste, dar sub pseudonimul de Celeste d’Arcy. Este foarte îndrăgit de cititoare și are o mulțime de premii câștigate, însă pe plan personal viața lui nu este atât de palpitantă. Este divorțat și din cauza problemelor întâmpinate cu femeile decide că să rămână abstinent și să întrețină relații intime doar când va întâlni dragostea adevărată.

Molly (30 ani)este o femeie căreia îi place să se bucure de viață, o trăiește la maxim și prin patul ei trec mulți bărbați. Acum e într-un impas, a fost concediată și obligată să participe la ședințele de terapie organizate pentru Dependenții de sex și dragoste. Situația ei devine complicată în momentul în care rămâne fără locuință, părăsită de iubit și șomeră. Prietena ei Kate se oferă să o ajute și apelează la fratele ei Jack. Inițial el refuză, dar sora lui insistă că are nevoie de o companie, iar Molly este potrivită.

Jack scrie aproape tot timpul, este inspirat și mândru de rezultatele lui, dar în momentul în care Molly ajunge în casa lui simte că ceva nu mai funcționează corect. Toată patima ce reușea să o transmită nu își mai are logică, personajele sunt dezamăgite de ceea ce le pune să facă și muza lui ia o pauză.

1 (5)Molly este surprinsă de Jack, nu se cunoșteau, dar decide să îi repecte intimitatea și să îl înțeleagă. Au discuții în contradictoriu despre viață, romantism și așteptările fiecărui om. Atunci Molly citește o carte scrisă de Jack și își încearcă talentul, vrea să vadă dacă e capabilă să termine un roman. La început e mai greu, dar totul prinde contur și rezultatele încep să apară.

Surprinzător este că Jack fierbe pe margine. Vede cum colega lui de apartament are o inspirație nebună, iar el scriitorul popular, adorat de cititori e lipsit de vlagă, singur și fără perspectivă.

Cum va reacționa Jack în momentul în care Molly va avea succes cu romanul ei lipsit de romantism? Va trebui Jack să analizeze perspectivele și să schimbe genul? De ce publică sunt numele unei femei? Crede că nu va avea succes dacă vor știi oamenii cine este? Cum se va termina pactul lui legat de abstinentă? Va găsi femeia care să îl iubească? Ce stil va aborda Molly pentru a avea succesul garantat? Va găsi persoana potrivită care să o facă să își analizeze prioritările?

7,5 puncte/10

Mulțumesc pentru șansa de a citit această carte Lyly Antic și Anticartiat Diverse

Autor: Mili

10 COMMENTS

  1. O recenzie frumoasa, Mili! Cartea nu a fost pe masura asteptarilor. Nu stiu daca o voi citi vreodata dar nu zic nu. Cine stie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.