Paranormal (Paranormal vol.1.)-Kiersten White1.Paranormal (Paranormal vol.1.)-Kiersten White

Bestseller New York Times
Roman selecţionat de Publisher’s Weekly, pentru debut remarcabil în 2010
Selecţionat pentru Junior Library Guild
Cel mai original debut paranormal al anului. – LISA MCMANN

Paradoxal, deşi lucrează pentru Agenţia Internaţională de Securitate pentru Paranormali, Evie s-a considerat întotdeauna o fiinţă normală. Desigur, cea mai bună prietenă a ei este o sirenă, fostul ei iubit este silf, iar ea se îndrăgosteşte de un metamorf…
Numai că fiinţele paranormale încep să moară, iar visele lui Evie sunt bântuite de voci obsedante şi profeţii misterioase.
Curând, ea îşi dă seama că ar putea să existe o legătură între abilităţile ei şi valul brusc de crime…Cam mult pentru o fiinţă normală!

O călătorie într-un montagne russe, rapidă şi jucăuşă. Povestea asta a fost exact aşa cum speram – îndrăzneaţă, reconfortantă şi absolut înspăimântătoare. Oh, biiiiip! Îmi place la nebunie! – BECCA FITZPATRICK.

Supranatural (Paranormal vol.2)-Kiersten White2. Supranatural (Paranormal vol.2)-Kiersten White

„Vampiri
Am crezut că ştiu cum să te protejez.
Vârcolaci
Am crezut că ştiu cărui loc aparţin.
Silfi
Dar lumea se transformă, iar lucrurile se schimbă.
Metamorfi
Iar adevărul este că, de fapt, n-am ştiut nimic.
O lume de paranormali

Evie ajunge să trăiască viaţa normală pe care şi-a dorit-o, dar descoperă uluită că este oarecum… plictisitoare. Tocmai când începe să ducă dorul zilelor petrecute la Agenţia Internaţională de Securitate pentru Paranormali, i se oferă şansă să lucreze din nou pentru aceasta. Însă misiunile dezastruoase la care participă se ţin lanţ, aşa că Evie se întreabă dacă a făcut o alegere bună. Când fostul ei iubit silf, Reth, îi face dezvăluiri devastatoare privind trecutul ei, ea îşi dă seama că cele două Curţi ale silfilor pregătesc o luptă care ar provoca haos în lumea paranormală. Miza? Însăşi Evie! S-a zis cu normalitatea…”

Viaţa invizibilă-Juan Manuel Prada

3. Viaţa Invizibilă-Juan Manuel de Prada

Scriitorului Alejandro Losada nici prin cap nu îi trecea că viaţa lui urma să fie răsturnată cu susul în jos. Cu puţin timp înainte de nuntă, el pleacă într-o călătorie la Chicago, unde o va cunoaşte pe Elena, o tânără înnebunită de o dezamăgire în dragoste, şi pe Tom Chambers, care îi va dezvălui viaţa tumultuoasă a lui Fanny Rittel, o starletă sexy a anilor 1950. Alejandro se transformă astfel în păstrătorul a două secrete: pe de-o parte slăbiciunea sa, care îl făcuse să-i ofere Elenei ceva mai mult decât consolare, pe de altă parte, nişte benzi de magnetofon în care bătrâna Fanny dezvăluie pasaje zguduitoare ale biografiei ei. Întors la Madrid, Alejandro încearcă să păstreze secretele acestor zone ale vieţii invizibile ce i se dezvăluiseră la Chicago. Dar viaţa invizibilă începe să-i contamineze existenţa ce se conturase până atunci invulnerabilă şi fericită. Juan Manuel de Prada ne oferă o carte de o frumuseţe brutală un roman despre chinurile provocate de sentimentele de vinovăţie, despre geografia neobişnuită a nebuniei. Admirabilă, emoţionantă, sumbră, Viaţa invizibilă ne călăuzeşte într-o călătorie de neuitat.

Tanara mireasa-Madeleine Wickham (Sophie Kinsella)4.Tânăra mireasă-Madeleine Wickham (Sophie Kinsella)

Traducere din limba engleză de Mihaela Doagă

Ce te faci dacă trecutul vine să te tragă de mânecă exact atunci când crezi că, în sfîrşit, toate idealurile tale sunt pe cale să se împlinească? Sophie Kinsella, celebra autoare a seriei La cumpărături, scrie, sub adevăratul sau nume, un roman plin de surprize şi de răsturnări de situaţie.

La optsprezece ani, în prima vara de libertate la Oxford, Milly este deschisă oricărei aventuri. Aşa îi cunoaşte pe Rupert şi pe Allan, iubitul lui american, şi acceptă fără ezitare o căsătorie de formă cu acesta din urmă, pentru că Allan să poată rămâne în ţară. Pentru a simţi că totul e aievea, Milly se îmbracă într‑o rochie de mireasă ieftină şi pozează pentru turişti pe treptele Stării Civile. Zece ani mai târziu, când Milly e logodită cu Simon – un tânăr bogat, serios şi convins că e îndrăgostit de femeia perfectă –, în ajunul unei nunţi de vis, luxoase şi strălucitoare, acel gest necugetat din tinereţe, dat uitării între timp, începe să‑şi arate în sfârşit consecinţele. Cum să‑i spună lui Simon că e deja măritată ? Cum să‑i spună mamei sale ? Pe măsură ce criză ia amploare, ies la lumina tot mai multe secrete, nu doar ale ei, ci şi ale unor oameni dragi pe care crezuse că‑i cunoaşte?

„O proză plină de îndrăzneala, scrisă de o autoare cu un simt deosebit pentru satiră socială.” (The Independent)

„O adevărată plăcere, mai ales pentru cititorii împătimiţi ai lui Sophie Kinsella.” (Daily Mail)

„Fineţea observaţiei, umorul şi stilul accesibil fac din această carte o excelentă lectură de vară.” (Sunday Mirror)

Rubicon Conspiratie la Casa Alba-Lawrence Alexander5. Rubicon. Conspiraţie la Casa Albă-Lawrence Alexander

Bobby Hart, un tânăr senator idealist de California, crede că va scapă din lumina reflectoarelor când se decide să nu candideze la preşedinţie. Apoi, în timpul unei misiuni secrete în Germania, descoperă că se pune la cale un asasinat. Nu ştie cine este ţintă, cine se află în spatele planului şi nici când anume va avea loc. Tot ce ştie este că va avea loc înainte de alegeri. Şi că se va desfăşura sub numele de cod Rubicon. Rubicon, îşi aminteşte Hart, este răul pe care îl traversează Cezar împreună cu legiunile sale cu gândul de a prelua conducerea la Roma. Pentru Cezar asta însemna că nu mai există cale de întoarcere că republica să devină imperiu. Dar traversarea Rubiconului însemna începutul unei noi epoci în Roma. Ar putea însemna şi sfârşitul a ceva azi?

In umbra lui Adrian Pintea-Lavinia Pintea Tatomir6. În umbra lui Adrian Pintea-Lavinia Pintea Tatomir

O carte frumoasă şi profundă aşa cum numai o mărturisire veritabilă, făcută din adâncul sufletului poate fi… Volumul iese pe piaţă la şapte ani de la dispariţia adoratului actor Adrian Pintea, ca un semn de iubire fără sfârşit.

Volumul este captivant şi emoţionant, scris cu lacrimă, nerv, adoraţie şi disperare. De îndată ce ai deschis cartea nu o mai poţi lasă din mâna, pentru că energia neasemuită şi curajul Laviniei Pintea Tatomir te iau prizonier într-o călătorie irezistibilă la capătul căreia afli răspunsuri despre marea dragoste.

„În preajma ei, realităţile merg în răspărul gravitaţiei şi al banalităţii. De palmă stânga a Laviniei Pintea Tatomir se lipesc obiectele, iar de inima ei s-a lipit, în ciuda tuturor obstacolelor pământene, o iubire atât de mare, de veşnică şi de splendidă, încât noi, cei care astăzi citim despre ea într-o carte de-o frumuseţe tulburătoare, În umbră lui Adrian Pintea, ne cutremurăm de emoţia revelaţiei că dragostea există mai presus de graniţele convenţiilor, ale timpului sau spaţiului. Şi că dragostea nu moare niciodată“, semnează Alice Năstase Buciuta pe coperta IV a volumului scris de Lavinia.

Curgerea neinduplecata a timpului-Justin Go7. Curgerea neînduplecată a timpului-Justin Go

Un roman ambiţios, o operă remarcabilă! – Booklist

Un roman iniţiatic şi totodată un tur de forţă printr-o importantă perioadă din istoria lumii, Curgerea neînduplecată a timpului este o poveste despre pasiune, moştenire morală şi curaj, care se întinde pe parcursul unui secol.
Din Arhivele Naţionale ale Londrei, de pe câmpurile de luptă de lângă Somme şi până în fiordurile Islandei, Tristan Campbell, posibilul moştenitor al unei averi, încearcă să pună laolaltă piesele unui puzzle: o poveste de dragoste nebunească, o bătălie disperată dusă de soldaţi a căror speranţă e mai degrabă supravieţuirea, nu victoria, o expediţie pe cel mai înalt munte din lume.
Însă pe măsură ce se apropie de adevăr, Tristan îşi dă seama că s-ar putea să caute mai mult decât o avere nerevendicată.
Poetic, epic, expansiv, sângeros ca un câmp de luptă şi tăios precum crestele Everestului. – Interview Magazine
Debutul lui Justin Go vorbeşte despre o poveste de dragoste care transcende timpul şi sfidează convenţiile. – Publishers Weekly
Justin Go foloseşte elementele unei poveşti de succes – o avere nerevendicată, o idilă interzisă – pentru a crea un thriller cât se poate de convingător. –Wall Street Journal Magazine
Pentru mine, scrisul nu înseamnă să mergi unde ţi-ai propus, ci să descoperi lucruri despre care nici nu ştiai că există. Chiar dacă au fost dintotdeauna în tine. – Justin Go
,,Îşi aminteşte ultima noapte petrecută cu Ashley la hotelul Langham, cu lumina stinsă şi draperiile trase, Ashley sărutându-i umărul gol şi spunându-i că, orice s-ar întâmpla în Franţa, totul o să fie bine, pentru că a iubi cu adevărat pe cineva e cel mai important lucru pe care îl poate cere un om de la viaţă, chiar dacă iubirea n-ar dura decât o săptămână…
Nu spune asemenea lucruri, îi răspunsese Imogen. Să nu le spui niciodată, Ashley.”

Justin Go s-a născut în Los Angeles şi a studiat la Universităţile California şi Berkeley, precum şi la University College of London. A locuit la Paris, Londra, New York şi Berlin.
Curgerea neînduplecată a timpului, romanul său de debut, a fost ofertat de agenţii literari în mai puţin de 24 de ore de la primirea manuscrisului şi ulterior a fost tradus în douăzeci de limbi.

„În primăvara anului 2008, mi-am lăsat slujba din New York şi m-am mutat la Berlin ca să scriu un roman. Aveam 27 de ani. Nu ştiam nimic despre ce înseamnă să scrii cărţi, iar cartea la care lucram era complicată. A trebuit să mă documentez despre nenumărate lucruri şi să călătoresc prin toată lumea. Până la urmă, totul mi-a luat şase ani.” – Justin Go

Esti-prea-frumoasa de Julia Quinn

8. Eşti prea frumoasă-Julia Quinn

E nevoie de o tânără îndrăzneață ca să tenteze un păcătos… Frumoasa și bătăioasa Henrietta Barrett nu a ascultat niciodată de regulile societății. Ea administrează domeniul tutorelui său în vârstă, preferă să se îmbrace în pantaloni, nu în rochii și răspunde la improbabilul nume de Henry. Când tutorele părăsește această lume, preaiubitul ei cămin ajunge pe mâinile unui văr îndepărtat.
…Și e nevoie de un păcătos ca s-o îmblânzească. William Dunford, cel mai dorit burlac din Londra, află cu uimire că a moștenit o proprietate, un titlu și o protejată, care vrea cu tot dinadinsul ca prima lui vizită la moșie să fie și ultima. Henry e hotărâtă să continue să administreze domeniul din Cornwall fără ajutorul chipeșului nou lord, dar Dunford e la fel de sigur că poate să schimbe lucrurile… începând cu tânăra sa protejată.
Când Henry se transformă într-o lady, ea devine nu doar centrul afecțiunii întregului oraș, ci și o atracție irezistibilă pentru bărbatul care credea că el nu se va îndrăgosti niciodată.

20 COMMENTS

  1. Trei carti imi fac cu ochiul : Paranormal, Supranatural si Esti prea frumoasa! Multumesc de recomandare!

  2. Ca de obicei, lista de recomandari este mai mult decat binevenita. Cel mai mult imi face cu ochiul „Esti prea frumoasa”.
    Multumim!

  3. Pe mine ma tenteaza „Curgerea neinduplecata a timpului”. „Esti prea frumoasa” si „Paranormal” le-am citit si merita fiecare pagina.

  4. Ce tentaţii! Mulţumim mult Iasmy! Nu ştiam că a apărut al 2-lea volum de la Supranatural 😀 Abia aştept să aflu continuarea!!! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.