Lista carti scrise de John Green

Lista carti scrise de John Green

by -
15
Lista carti scrise de John Green

Listă cărţi scrise de John Green

John Michael Green (născut. 24 august 1977) este un scriitor american de literatură pentru tineret şi vlogger pe YouTube. Împreună cu fratele său, a creat Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume. A câştigat Premiul Printz pentru romanul său de debut, Looking for Alaska, şi cel mai recent român, The Fault în Our Stars, a fost locul 1 în The New York Times Bestseller list în luna ianuarie 2012, s-a realizat un film bazat pe acesta, numit Sub aceeaşi stea. În 2014, Green a fost inclus în lista celor mai influente 100 de persoane din lume, realizată de revista Time.

În iulie 2015, a fost lansat cel de-al doilea film bazat pe romanul Paper Towns, un al bestseller New York Times, USA TODAY şi Publishers Weekly.

Cărţile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri ale publicaţiei New York Times (Sursă: Wikipedia).

Listă cărți

Nuvele

Looking for Alaska (2005)/Căutând-o pe Alaska
An Abundance of Katherines (2006)/ De 19 ori Katherine
Paper Towns (2008)/Oraşe de hârtie (2015)
Will Grayson, Will Grayson (2010) (împreună cu David Levithan)/Will Grayson, Will Grayson (2015)
The Fault in Our Stars (2011)/Sub aceeaşi stea (2013)

Omnibuz

Let It Snow (2008) (împreună cu Maureen Johnson şi Lauren Myracle)/Fulgi de iubire
John Green Limited Edition Boxed Set (2012)
John Green Box Set (2013)
John Green The Collection (2013)

Carti scrise de John Green

Colecţii
What You Wish For: A Book for Darfur (2011) (împreună cu Jeanne DuPrau, Nikki Giovanni, Karen Hesse, Alexander McCall Smith, Naomi Shihab Nye, Joyce Carol Oates, Sofia Quintero şi Jane Yolen)

Premii
Michael L. Printz Award Best Book winner (2006) : Looking for Alaska
Michael L. Printz Award Best Book nominee (2007) : An Abundance of Katherines

15 COMMENTS

  1. Nu prea îmi place scriitorul, mi se pare că publică anumite cărți doar pentru comercializare. Am citit “Căutând-o pe Alaska” și chiar nu mi-a plăcut, apoi am citit “Orașe de hârtie” și de data asta m-a surprins, dar rămân la aceeași părere.

  2. Îl ador pe acest autor!!!! Am aproape toate cărțile sale, le-am citit și recitit. Un articol care îmi dezvăluie câteva opere ale lui Green care îmi lipsesc 😀

  3. Sub aceeasi stea, doar atat am citit. Si Fulgi de iubire-omnibus. Nu stiu de ce, dar nu ma prinde maniera lui de scriere. Nu cred ca as mai vrea sa citesc ceva de el.

  4. Este un autor bun dar nu foartr bun mi se pare ca scrie carti pentru oamneni care nu gandesc pune toate detalile intre filele unei carti fara sa mai lase cititorul sa isi puna intrebari sau sa mai gandeasca(parerea mea)*

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.