Uneori, cele mai bine păstrate secrete sunt cunoscute de toată lumea... Un roman despre Emma, frumoasa fiică a celui mai cunoscut star de muzică rock.

Secrete publice - Nora Roberts - - vol 1 - Editura Miron

Secrete publice-vol 2, de Nora Roberts

Titlu original: Public Secrets

Traducere: Sanda Socoliuc

Număr pagini: 381

Editura: Miron 

Anul: 1994 

 

 

   Eliberată din teroarea unei mame egoiste, Emma intră în viaţa de bogăţie, privilegii şi celebritate a marilor staruri. Până în noaptea când se întâmplă ceva în casa lor şi întreaga lume e cutremurată. Noaptea care îi schimbă din temelii viaţa şi o face posesoarea unui secret cumplit. Emma este păzită zi şi noapte, vânată de ziarişti şi trece prin momente de mare pericol. Până în ziua când, îmbrăţişată de un bărbat, începe să creadă în iubire…

   Dacă în primul volum este vorba despre viață de copil a Emmei, despre moartea tragică a fratelui său, despre viața la școală, în volumul al doilea este vorba despre viața de adult și problemele sale.
Deci, vom vorbi despre Brian tatăl, și formația sa Devastation cu cei patru membri ai săi: BRIAN, JOHNNO, P.M., STEVE.
Brian este în continuare o persoană singură, dragostea să fiind tot Bev, femeia de care nu a divorțat mulți ani. Durerea care a survenit la moartea băiatului lor îi va separa. Brian mai mult în State, iar Bev în Anglia.

   Johnno este o persoană super de treabă, gay, dar această problemă nu va deranja pe nimeni, el fiind ca și un al doilea tată pentru Emma. Dragostea neîmpărtășită, secretă a lui fiind- Brian.
Steve este o persoană cu probleme grave din cauza drogurilor, internarea lui în clinicile de specialitate fiind dese. Când întâlnește pe doctorița responsabilă cu starea sa mentală se va schimba, viața să nu va mai fi în pericol. Cei doi vor forma un cuplu frumos.
P.M. va avea o relație cu Bev, asta ducând la răcirea relațiilor dintre Brian și Bev. P.M. se va căsători cu Lady Annabelle și vor avea un copilaș.

   Cât despre Brian și Brev vor mai trece ani  până când își vor da seama că nu pot trăi unul fără celălalt, iar dragostea lor este la fel ca și la început. Ei vor ajunge să mai aibă un copil. Emma este deocamdată singurul copil iar ei vor încerca să nu se implice prea tare în viața sa.
Această va fii o mare greșală,deoarece întâlnirea cu Drew,va fii coșmarul vieți,ea fiind la un pas de aș pierde viață.

   Când la deschiderea concertului formației Devastation va cânta un tânăr chitarist blond, frumos, și care după spusele sale nu știa cine este Emma cu adevărat, va fi lucrul cel mai frumos care i s-a întâmplat. Dar nu totul este ce pare…
După ce doi se vor căsători în secret, începe coșmarul pentru Emma. Drew şi-a jucat bine cărțile, iar acum o maltratează pe Emma îngrozitor, o verifică oriunde face un pas, o ține închisă în casă pentru aș reveni de pe urmă bătăilor primite. El vrea doar bani, faimă și asocierea numelui său cu a formației Devastation.

   Coșmarul Emmei se pare că nu se va termina, dar poate să fugă în final și să se ascundă de monstrul care îi era soț. Nimeni nu știe prin ce trece, rușinea fiind prea mare pentru a vorbi. Singura ei prietenă este de la școală, și băiatul care acum este polițist Michael, dar și el doar bănuiește…
Când Michael este anunțat că prietena lui din copilărie, și singura femeie pe care a iubit-o, este în primejdie de moarte, nu ezită deloc, dar până reușește să ajungă împreună cu partenerul său, Emma este într-o stare critică, doar pistolul oprindu-l pe Drew din a o omorî.

   Deși și-a ucis soțul în legitimă apărare, deși relația lui Michael este pe un făgaș bun, cineva îi vrea moartea. Ea își poate aminti cine din anturajul tatălui său cine i-a ucis frățiorul. Când mama biologică moare, sau va fi ucisă de criminal, va apare o scrisoare care o incriminează și pe ea, dar și alte persoane care au dus planul mârșav la capăt.

   O carte cu multe răsturnări de situație, cu un criminal care pândește de aproape, cu Emma care are nevoie să îşi salveze viața de mai multe ori, cu poveștile de dragoste care îi fac să sufere. Este o carte complexă care ne arată că și celebritățile au durerile și temerile lor.

 

8 COMMENTS

  1. Nu am citit de mult Nora Roberts, uitasem ce bine scrie! Faina prezentare. Trebuie sa ma uit…. cred ca am in biblioteca aceste 2 vol

  2. autoarea e una din preferatele mele,am citit cartea acum cativa ani si mi-a placut mult ! felicitari pentru frumoasa recenzie Nico <3

  3. Prima mea carte citita de la Nora Roberts si marturisesc ca mi-a placut foarte mult. Povestea m-a intrigat, diversitatea, dar si finalul. Nu ma asteptam. Ma bucur ca ai prezentat-o Nicol, merita descoperita de cititori.

  4. Nicol, așa cum ai prezentat-o, pare o carte intrigantă! Am și eu câteva cărți de Nora Roberts în bibliotecă, dar pe aceasta încă nu.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.