Seria Calder Saga

Seria Calder Saga – Janet Dailey – Editura Colosseum

   Seria Calder Saga a apărut la Editura Colosseum 2000

An apariţie 1994

1. Destinul familiei Calder – The Calder Range

Septembrie 1878

  Erau hotărâți să facă avere în Montana.

  Erau gata să înfrunte pericolul unei lungi călătorii în preerie, indienii, lipsurile și vremea potrivnică.

  Erau însoţiţi de femei pasionale, cu caracter puternic.

  Erau acolo ca să câștige, pentru că erau niște adevărați bărbați Calder.

   Marele imperiu Calder se întindea peste câmpiile Montanei, zonă aflată chiar în inima Americii, cât vezi cu ochii și chiar mai departe. Pentru toată lumea din împrejurimi cuvântul Calder este lege. Ascensiunea acestei familii către noi culmi de glorie este evidentă, pentru că dragostea Calderilor pentru pământul lor a rezistat în fața multor încercărilor, fie că a fost vorba de dușmani, fie de o dragoste pătimașă pentru o femeie.

,,Zvelt şi vânjos, Chase Benteen Calder îşi purta trupul înalt cu acea supleţe caracteristică de obicei oamenilor mult mai scunzi. Greutatea trupului său era distribuită în muşchii tari care îi acopereau pieptul, umerii largi şi coapsele prelungi. Cei douăzeci şi şase de ani de viaţă adăugaseră o anume asprime conturului îndrăzneţ al trăsăturilor feţei lui; o duritate întrezărită în iuţeala ochilor întunecaţi, sugerată de curbura acvilină a nasului şi evidenţiată de umbra palidă a unei cicatrici vechi pe tâmpla dreaptă. Experienţa îl învăţase să-şi pună lacăt la gură şi să nu coboare garda niciodată, iar soarele îi înnegrise
chipul.

 

,,Crescut în Texas, Benteen trăise încă din fragedă copilărie sentimentul restricţiilor şi al neajunsurilor de tot felul. Cunoscuse experienţa Războiului Civil şi, mai târziu, fusese prins în capcana  schimbărilor Reconstrucţiei – puţine din acestea fiind de bun augur. Adolescenţa lui fusese marcată de prea multe cauze pierdute. Aici, însă, era locul pentru un nou început.
– În primăvară o să am o cireadă, zise iar Benteen pe un ton potolit, reţinut….”

,,Viitorul se afla aici, pe teritoriul Montanei.
– Şi cu Lorna ce faci?
Apropierea care intervenise între ei îi permitea lui Barnie să adreseze o întrebare mai personală.
– O să ne căsătorim în primăvară, înainte de a porni spre nord.
  Nu mai existau motive să aştepte. Benteen descoperise locul care avea să le asigure un viitor; acum nu mai exista nici o oprelişte în calea căsătoriei sale cu Lorna Pearce.
– Data viitoare când plec din Texas, va fi pentru totdeauna.
Avea să rupă toate corzile care îl legau de trecut, şi ceea ce lăsa în urmă… era bun lăsat.”

2. Născut Calder -Stands a Calder Man

Un Calder obţine întotdeauna ceea ce îşi doreşte

Niciodată nu şovăie.

   Niciodată nu se înclina în faţa nimănui cu excepţia iubirii. Acolo unde conflictele de interese nu mai au importanţă, acolo unde îngrădirile sociale cad, acolo se afla întotdeauna un bărbat Calder, vulnerabil doar în faţa pasiunii.

Născut Calder, îşi va permite el să greşească?

 

,,Erau multe lucruri la tânărul înalt, bine clădit, de care Benteen putea să fie mândru. La douăzeci şi sase de ani, Webb era unul din ajutoarele cele mai de nădejde de la ferma „Trei C”. Putea să călărească cei mai nărăvaşi cai, să-i prindă cu lasso-ul pe cei mai sălbatici, şi punea mâna ia orice. Webb nu se dădea niciodată înapoi de la munca grea, aşa că Benteen n-avea de ce să-l învinuiască pentru asta. însă ceea ce evita Webb, era.asumarea vreunei responsabilităţi, acceptând-o numai atunci când era silit. în aceste rare ocazii, se descurca, totuşi, bine, luând arareori decizii greşite. Dar această lipsă de interes în asumarea unui rol activ în conducerea fermei, era ceea ce-l tulbura pe Benteen.”

 

,,— O să-ţi dau o cuvertură. Traversă camera şi se aplecă să deschidă cufărul. Luă cuvertura groasă, împăturită şi se ridică. îşi simţea pulsul bătând tare în gât în timp ce se întorcea cu pătura.

  El îi ieşi înainte şi i-o luă din braţe. Lilli i-o dădu fără a-i întâlni privirea, fără să se uite la trăsăturile lui puternice; dăltuite. Era alarmată de frământările dinăuntrul ei; şi totuşi, în acelaşi timp, era puţin iritată de faptul că el nu-i făcuse nici un fel de avansuri amoroase, cum se întâmplase la întîlnirile din trecut, Lilli
era conştientă de sentimentele contradictorii, care, în acelaşi timp, vroiau şi nu vroiau ca el să întreprindă ceva.”

3. Mândria familiei Calder – This Calder Sky

Întotdeauna cuvântul unui Calder era lege.

De fapt ei sunt legea în ţinutul Montana.

   Chase Calder poartă cu cinste acest nume onorându-şi faimoşii înaintaşi. Chipeş, arogant şi de neînvins este îngenunchiat în cele din urmă de suava şi neprihănita Maggie O’ Rourke. Între dragostea pentru pământ şi pasiunea pentru Maggie, ce va alege Chase?

,,-În mod sigur. Ultima dată când o văzuse Buck pe fata lui O’Rourke o etichetase drept „pisică sălbatică şi băieţoi”.

  Acum îi făcea o impresie diferită. Ochii lui albaştri, curioşi şi jucăuşi studiau schimbarea. Îndrăzneala privirii lui fu observată de Maggie. Îşi strecură vârfurile degetelor în buzunarele din faţă ale jeanşilor, trăgându-şi umerii înainte pentru a micşora despărţiturile lăsate de nasturii bluzei. Îşi ţinea
capul ridicat mândru, într-un unghi provocator sub privirea lui nepoliticoasă, dar Chase se întoarse, făcându-l pe Buck să-l urmeze peste o secundă.
Buck îl prinse din urmă dintr-un pas, aruncând o privire în direcţia lui….

4. Ultimul Calder – Calder Born, Calder Bred.

   Dreptul la putere se câstigă greu în lumea dură a Montanei. Chiar şi ultimul Calder trebuie să treacă prin furcile caudine ale experienţei. Cine îi va sta alături? Fascinanta Tara, sclava ambiţiei de a stăpâni domeniul Calder sau pasionala Jessy, înfruntând moartea pentru drepturile bărbatului iubit?

 

,,Tara reprezenta una din puţinele slăbiciuni de ordin sentimental pe care şi le permitea Stricklin. Din prima clipă când o zărise, era doar o adolescentă pe atunci, Stricklin o asemănase păpuşii de porţelan chinezesc pe care mama lui o ţinea încuiată într-o cutie de sticlă. Era un obiect ce se cerea privit şi admirat, dar nu şi atins. De aceea, nutrea faţă de Tara aceeaşi adoraţie distantă.”

 

,,Profilul ei avea o puritate clasică; bărbia puternică, linia dreaptă a maxilarului, pomeţii proeminenţi. Părul ei de culoarea caramelei îi atârna despletit în valuri grele pe umeri. Leo Grayson se pomeni admirând-o cu respect pe Jessy. Trăsăturile ei conţineau o forţă ce se încadra perfect în ambianţa peisajului pe care Jessy părea pregătită să-l înfrunte în orice împrejurare. Frumoasă nu era, dar, realiză Grayson, frumuseţea nu rezistă pe aceste meleaguri. 
– Eşti o fată chipeşă, Jessy.,,

5. Calder Pride

6. Green Calder Grass

7. Shifting Calder Wind

8. Calder Promise

9. Lone Calder Star

10. Calder Storm

11. Santa In Montana

Alte cărţi scrise de Janet Dailey 

1. Potecile iubirii

2. Mândria doamnei Wade

3. Jocul destinului,

4. Aripi de argint

5. Fructele dragostei

6. Răpitorul

7. Nedoritul

8. Mahon de vară

9. Cu un pic de noroc

Serii cărţi

Calder Saga

Seria Calder Saga

4 COMMENTS

  1. Mi-a plăcut şi mie fam. Calder. Ar trebui traduse şi restul cărţilor din serie precum şi alte cărţi de această autoare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.