Suflete pereche. O stranie poveste de dragoste

Suflete pereche O stranie poveste de dragoste de Tom Ellen, Lucy Ivison

– recenzie carte –

Suflete pereche O stranie poveste de dragoste
Autori: Tom Ellen, Lucy Ivison
Titlul original: Lobsters
Editura Epica
Anul 2018
Traducere: Lucian Popa
Nr. pagini: 315

UNELE CUPLURI SUNT FĂCUTE SĂ FIE ÎMPREUNĂ.
ALTELE AU UN PARCURS MAI STÂNGACI.

Suflete pereche O stranie poveste de dragoste de Tom Ellen, Lucy Ivison

HANNAH

,,Am cam pus problema pierderii virginității pe al doilea loc, până îmi dau examenele. Deși ,,pierderea” este un cuvânt atât de ciudat. Nu e ca și cum o găsești sub caietul de exerciții, nu-i așa?
Vreau să-mi pierd virginitatea cu un tip sensibil și drăguț. Care mă înțelege și care este dragostea vieții mele. Dar, cu siguranță, dacă toți ar aștepta să-și găsească dragostea adevărată, atunci lumea asta ar fi plină de virgini, nu glumă.”

  Hannah face parte dintr-o gașcă de fete. Acțiune are loc în preajma examenelor finale și așteptarea încordată a rezultatelor. Oare vor intra la facultatea la care a optat fiecare?
  Pe lângă așteptarea rezultatelor, a doua cea mai importantă problemă este pierderea virginității! Cum în grupul său de prietene Hannah ar fi printre ultimele virgine, asta este o problemă.
   Stella, prietena de mulți ani a lui Hannah este o fire foarte egoistă, părerea mea. ÎI place să controleze și să fie în centrul atenției întotdeauna. De această dată petrecerea dată de Stella este un motiv în plus ca Hannah să își piardă virginitatea. Cum Freddie este actualul partener i se pare firesc să se întâmple cu el, dar…
   Agitația ultimei noapte de virgină o va face pe Hannah să plece mai des la toaletă, nu de alta, dar epilarea inghinală este foarte dureroasă, iar disconfortul e major!

   Întâlnirea de cinci minute cu un băiat în toaletă, discuția lejeră pe care o au, înțelegerea reciprocă că au găsit sufletul pereche, îi va face să își piardă capul. Cei doi se știu doar ca Fata Ribena, iar el Băiatul de la Toaletă.

,,Era înalt, într-adevăr înalt, la drept vorbind. Arata ca și cum nu s-ar fi simțit în largul lui cu înălțimea pe care o avea. Și ca și cum și-ar fi cerut un pic iertare celor care erau nevoiți să-și ridice privirea pentru a-i vorbi. Avea părul șaten, ondulat, care îi acoperea ochii căprui. Am observat că încălțămintea sa de sport era făcută praf, fiind cârpită cu bandă adezivă. Avea un aer blând. Arata ca un tip amabil. Și mișto. Într-un fel dezordonat și nonșalant.”

   Cum această stranie poveste de dragoste este spusă din perspectiva celor doi tineri, care aparent sunt singuri rămași virgini în grupurile din care fac parte, este cazul să aflăm și opinia lui Sam-Băiatul de la Toaletă. La fel ca toată lumea, grija pentru calificativele obținute la examene este direct proporțională cu pierderea cât mai repede a virginității. 

Sam

În cele din urmă, pierderea virginității nu este chiar despre tine. Este despre restul. Este despre cum le spui tuturor că ai făcut-o, ca s-o poți repetă. Ca lumea de data asta.
Era o situație în care nu aveam decât de pierdut. Cred că din cauza asta se spune să-ți pierzi virginitatea, în loc să-ți câștigi masculinitatea sau ceva de genul ăsta.”

   Oare la petrecerea la care va participa va avea noroc? Cine este fata blondă simpatică cu un aer ușor panicat? Discuția lejeră care se înfiripă între cei doi, chiar dacă scurtă, va lăsa o impresie puternică asupra lui Sam. Ar fi foarte bucuros să își piardă virginitatea cu ea, doar că nu îi știe numele și un potențial prieten adus în discuție îl va face să viseze doar.
   Cum Stella este la propria petrecere și fiind o fire acaparatoare, va nimeri direct în brațele lui Sam și îl va săruta. Pentru a-l face gelos pe actualul prieten, Stella împreună cu Hannah vor merge la o întâlnire în patru. Fără să știe ce a declanșat, Stella declară dragostea lui Hannah pentru Băiatul de la Toaletă. Oare Sam poate spera la o relație cu Fata Ribena?
   Chiar dacă este extrem de jenată pentru incidentul de la întâlnire, oare are o șansă la Sam sau Stella va fi cea norocoasă?
   Povestea aceasta este ghinionistă chiar de la început. Neînțelegerile îi despart pe cei doi. Când Hannah va pleca cu restul fetelor în vacanță pe o insulă, ocazia de a face sex se ivește la fel și intervenția Stellei. Oare Pax este cu adevărat interesat de Hannah sau de Stella? Totuși, mintea îi este la Sam și la cât de bine s-au înțeles în cele cinci minute de la toaletă.
    Sam va avea și el ocazii de a își pierde virginitatea, doar că fata blondă îi apare în minte de fiecare dată.
   Cei doi vor mai avea ocazii și întâlniri, dar ca de obicei neînțelegerile îi despart.
   Este interesant de urmărit discuțiile din gașca fetelor. Tinerețea atrage inconștiență, distracția este pe primul loc la fel ca și băieții.
    Stella…eu personal nu aș vrea o prietenă de genul ei. Mi s-a părut o fire extrem de răsfățată, posesivă cu fetele din grup, dar mai ales cu parteneri acestora. Întotdeauna o ia gura pe dinainte, iar secretele sunt divulgate. Vrea să fie ea în centrul atenției, iar băieți să roiască doar în jurul ei, iar doleanțele ei să îi fie ascultate.
   Oare vor avea o șansă cei doi, vor prima sentimentele puternice sau neînțelegerile repetate îi vor despărți?
   Deși este o carte plină de umor, cred că este cam ușurică din punctul meu de vedere. Sau poate vârsta mea nu a rezonat cu Y.A. O poveste stranie de dragoste, visurile și frământările tineretului din ziua de azi. Sunt foarte curioasă să aflu părerea unui adolescent de șaptesprezece ani despre această carte. Eu sper ca următoarea carte de la Epica să fie mult mai bună.
   Recomand cartea cu căldură celor care se regăsesc între filele acestei cărți, eu una nu m-am regăsit!

Verifică disponibilitatea cărţii Suflete pereche O stranie poveste de dragoste de Tom Ellen, Lucy Ivison în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Young Adult

Recenzii cărţi Editura Epica

Suflete pereche O stranie poveste de dragoste de Tom Ellen, Lucy Ivison

15 COMMENTS

  1. Draguta poveste dar probabil ca fiecare lucru trebuie facut la vremea lui.
    Felicitari Nicol,frumoasa prezentare!

    • Asa este Arci!Fiecare lucru isi are timpul si locul!Eu cred ca adolecenti vor agrea aceasta carte!

    • Nu cred ca vei agrea acest subiect strict de adolescenti! Poate lui Iasmy junior,ii va place!

  2. Minunata prezentare. Pe mine nu m-a atras deloc cartea si mai citisem o recenzie, care m-a convins ca nu mi-ar placea cartea. Recenzia ta mi-a intarit convingerea asta.

  3. Felicitări pentru recenzie, Nicol! Este adevărat că adolescenții pot vedea lucrurile diferit.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.