„Cred că după ce au început visele, recunosc eu, nu prea m-am preocupat să-mi fac prieteni. Mi se părea uneori o slujbă cu normă întreagă. Încercam să țin evidența tuturor lucrurilor, să-mi țin mintea sănătoasă. Încă mai pare, dacă e să fiu sincer.”

Te-am iubit deja în visul meu de Holly Miller

Te-am iubit deja în visul meu, de Holly Miller – Editura Nemira – recenzie

Te-am iubit deja în visul meu

Holly Miller

Titlul original: The sight of you

Editura: Nemira

Colecția Damen Tango

Anul aparitiei: 2020

Traducere din limba engleză de: Maria Adam

Număr pagini: 447

Gen: Dramă, Ficțiune, Romantic

Cotație Goodreads: 4,29

   O carte ciudățică, cu o poveste tristă, frumoasă și emoționantă, în același timp. Este povestea lui Joel și a lui Callie, doi tineri care se întâlnesc și se îndrăgostesc.

  Toate bune și frumoase până aici, ați spune, chiar banal. Însă Joel are o particularitate ce îl ține departe de toate persoanele iubite; visează tot ceea ce urmează să se întâmple cu acestea, de bine sau de rău. Unele întâmplări pot fi evitate, iar Joel devine un fel de salvator, intervenind de câte ori este posibil pentru a-i salva pe cei dragi.

  Totuși, această „misiune” îl îndepărtează de persoanele iubite. Darul lui Joel este în aceeași măsură un blestem. Preferă să nu se atașeze de persoanele întâlnite, toate relațiile lui s-au terminat din această cauză.

„Cred că după ce au început visele, recunosc eu, nu prea m-am preocupat să-mi fac prieteni. Mi se părea uneori o slujbă cu normă întreagă. Încercam să țin evidența tuturor lucrurilor, să-mi țin mintea sănătoasă. Încă mai pare, dacă e să fiu sincer.”

„Încă o relație care se destramă pentru că știu prea multe. Încă un moment pe care nu-l pot da înapoi.”

  Nu numai planul personal este afectat, ci și cel profesional: Joel renunță la cariera de medic veterinar, se refugiază în alcool, sperând că visele vor dispărea într-o bună zi. Este privit de cei din jur precum un ciudat, aceștia necunoscându-i adevăratele motivații.

  Se implică în relații sentimentale pasagere, pe care refuză să le aprofundeze, până când o cunoaște pe ea. Pe Callie. În ciuda promisiunii de a nu se atașa emoțional de nimeni, se îndrăgostește de ea și n-o mai poate ține la distanță.

  Leagă o relație frumoasă de dragoste, totul merge bine, până când se întâmplă inevitabilul: are un vis legat de moartea ei. Din acest moment, echilibrul obținut cu atât efort se năruie. Bulversat, Joel încearcă să afle de unde îi vin aceste vise, se supune unor investigații și în cele din urmă, află un secret de familie.

Ce se va întâmpla cu Joel și Callie? Va reuși să evite moartea ei?

„E greu de crezut că a trecut un an întreg de când săreau scântei între mine și Callie la magazinul din colț. Am câștigat atât de mult în anul acela. Dar oare am și pierdut totul?”

  Cum mi s-a părut cartea? Așa cum am spus și la început, ciudățică. La început, povestea m-a atras, avea un aer de comedie romantică, plină de situații amuzante și tatonări între Joel și Callie. El încerca s-o țină la distanță, dar în același timp, își dorea apropiere, ea nu înțelegea ce se întâmplă… Lectura curge destul de fluid, însă la un moment dat, obosește alternarea capitolelor Joel-Callie, în care lucrurile sunt narate din perspectiva fiecăruia.

  Pe parcurs, comedia romantică s-a transformat în dramă. Finalul este trist, asta e tot ce pot să vă spun și pe măsură ce ne apropiem de el, povestea devine lacrimogenă, nu chiar pe stilul meu. Însă totul depinde de gusturile fiecăruia și până nu citiți, nu aveți de unde să știți dacă vă place sau nu.

Despre autoare:

  Holly Miller este o autoare britanică, al cărei roman de debut este chiar „Te-am iubit deja în visul meu”. A urmat cursuri de scriere creativă și a lucrat ca editor de revistă, marketer și copywriter.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

***Sorina Ciocârlan***Bună! Sunt Sorina și îmi plac cărțile bune. Pun suflet în tot ceea ce îmi place, iar printre pasiunile mele se numără cititul, scrisul, filmele, pisicile, dulciurile. Atunci când „mi se pune pata” pe ceva, indiferent că e carte, film sau opera întreagă a unui autor, sunt de neoprit: fac ce fac și aflu tot despre subiect, îl analizez și îl întorc pe toate părțile. Care sunt subiectele astea, care mă „obsedează”? Agatha Christie, Rodica Ojog-Brașoveanu, Harry Potter, mai nou, Cassandra Clare. Da, pentru că „obsesiile literare” se schimbă, când unele se epuizează, scad în intensitate și apar altele noi. Asta nu înseamnă că dispar de tot, rămân acolo și așteaptă să fie reactivate. Și când sunt reactivate, să te ții!...

4 COMMENTS

  1. Multumesc pentru impresii, Sorinache! Pacat ca povestea se termina trist. Stii ca eu sunt adepta finalului fericit 😀

  2. Ciudațică sau nu, un lucru e cert: pe mine m-ai făcut curioasă. Dacă până acum nu am acordat atenție acestei cărți, acum mă gândesc să o citesc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.