Top 5 filme de Crăciun pentru copii și adulți - Literaturapetocuri.ro

Top 5 filme de Crăciun pentru copii și adulți

De fiecare dată când se apropie sărbătorile de iarnă, se trezește în minte melancolia și mă întorc în timp, retrăind emoțiile așteptării, pregătirii cadourilor, acea senzație că ceva interesant se întâmplă. Am ales 5 filme de Crăciun pentru copii, dar care pot fi urmărite cu aceeași plăcere de către cei care uită că au nevoie de o mică pauză. Urmăriți aceste filme cu cineva drag și sigur nu o să vă pară rău. Acest top 5 filme de Crăciun este despre noi, cei care ne pierdem în lucruri mărunte și omitem să ne bucurăm, așa cum o fac de fiecare dată cei mici.

The Star (2017) – Primul Crăciun

Regia: Timothy Reckart
Cu: Steven Yeun, Keegan-Michael Key, Gina Rodriguez, Zachary Levi, Kelly Clarkson, Patricia Heaton, Kristin Chenoweth
Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic

The Star – un film emoționant, amuzant despre nașterea pruncului Isus, însă povestit frumos și cu personaje extrem de carismatice. Firul scenariului merge pe urmele lui Bo – măgărușul și a prietenilor săi: Ruth – o oaie care s-a pierdut de turmă și Dave – un porumbel plin de aspirații. Totul începe cu Bo – un măgăruș carismatic, mititel și extrem de curajos, își dorește cu ardoare să evadeze, să-și depășească condiția și să scape de munca zilnică de la moara din sat. Acea zi în sfârșit vine și pleacă în lume, dar nu oricum, ci cu multe peripeții. Bo se va refugia în casa Mariei și a lui Iosif, iar împreună vor porni în marea lor călătorie, urmând Steaua. Povestea este presărată cu momente comice, însă acești eroi neobișnuiți vor da savoare aventurii adevărate și vor împlini un vis – Primul Crăciun.

The Star este realizat într-o manieră delicată și ne demonstrează ce înseamnă prietenia, riscurile, aventura și a doua șansă. O bună metodă de a ne reaminti ce contează cu adevărat în viață.

Klaus (2019) – Klaus: Poștașul și păpușarul

Regia: Sergio Pablos
Cu: Rashida Jones, Joan Cusack, J.K. Simmons, Jason Schwartzman
Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie

Să ne bucurăm de sărbători și să descoperim cum prietenia dintre doi oameni din Klaus: Poștașul și păpușarul a creat o legendă.

Această comedie de Crăciun, extrem de animată ne aduce în prim plan pe Jesper – student al academiei poștale, leneș și răsfățat. Tatăl acestuia intenționează să îi dea o lecție și îl trimite în Smeerensburg, o insulă înghețată și neprimitoare. Locul este sinistru, localnicii cu greu schimbă cuvinte, iar de trimis scrisori nici vorbă.  Pentru a evada Jesper are nevoie de un plan, așa îl găsește pe Klaus, un tâmplar morocănos care locuiește izolat și deține o mulțime de jucării handmade. În clipa în care un copil îi scrie lui Klaus și îi cere o jucărie, ceva se schimbă. Vor urma o serie de aventuri și se va lega o prietenie care va aduce bucurie în Smeerensburg.

Klaus: Poștașul și păpușarul – o comedie adorabilă despre ce reprezintă bunătatea, prietenia și devotamentul.

A Christmas Carol (1999) – Colindă de Crăciun

Regia: David Hugh Jones
Cu: Patrick Stewart
Gen film: Dramă, Fantastic

Colindă de Crăciun nu trebuie să lipsească din lista cu filme de Crăciun. Indiferent de varianta aleasă, acest film transmite emoție, durere și la final rămâne zâmbetul. Povestea scrisă de Charles Dickens prinde viață cu ajutorul personajului masculin, meschinul Ebenezer Scrooge.

Deși este avertizat de către fantoma fostului asociat, acestuia nu-i vină să creadă că va avea parte de o noapte furtunoasă, în care trecutul, prezentul și viitorul îi vor fi prezentate într-o manieră realistă. Ebenezer este un om rece și avar ce a uitat să trăiască, iar în Ajunul Crăciunului se va trezi din nou față în față cu durerea și motivele care l-au făcut atât de zgripțuros. Colinda de Crăciun – o poveste minunată despre bucurie, speranță și spirit. Cel mai frumos mod de a sărbători Crăciunul.

Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Regia: Karen Disher
Cu: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, Chris Wedge
Gen film: Animaţie, Comedie, Familie

Deși este un scurt metraj, nici nu mai contează atunci când ne referim la Ice Age. Un filmuleț perfect pentru cei mici, mai ales în apropierea Crăciunului.

Manny intenționează să respecte tradiția și îi oferă fetiței sale o piatră de Crăciun. În felul acesta îi dădea lui Moș Crăciun ocazia să o localizeze mult mai ușor în clipa când îi va aduce cadouri. Și cum Sid este mereu implicat în lucruri rele, acesta îi distruge piatra și o va înlocui cu pomul de Crăciun.
În clipa când își aude părinții discutând că Moș Crăciun nu există, ea pornește împreună cu prietenii săi în căutarea lui Moș Crăciun pentru a-i demonstra contrariul.

Angela’s Christmas (2017)

Gen film: Animație, Aventură
Regizor: Damien O’Connor
Cu: Malachy McCourt, Ruth Negga, Vivian Drew

Angela’s Christmas – un film cu acțiunea în anul 1910, Irlanda. Micuța Angela provine dintr-o familie săracă, dar credincioasă. Are atât de puține lucruri de oferit, însă sufletul ei mare nu o împiedică să ofere la rândul ei dragoste celor din jur. Povestea prezentată prin ochii ei inocenți este amuzantă, animată și cu multe învățăminte. În fond nu orice copil se gândește să-l ia pe pruncul Isus din ieslea situată în biserică și să-l încălzească pentru o noapte în propria locuință. Gestul ei nevinovat va deveni o lecție pentru cei care au uitat să fie buni, nu doar în preajma Crăciunului, ci în viața de zi cu zi.

De cele mai multe ori puterea familiei și dorința de a face un bine fiecărui suflet poate aduce magie oricui de Crăciun.

Dacă și voi aveți un top cu 5 filme de Crăciun pe care le vizionați cu drag împreună cu cei mici, atunci trebuie să le menționați.

8 COMMENTS

    • Sis, stiu ca nu esti pasionata de filme, dar copilul tau este. N-am putut rezista tentatiei la acest capitol.

    • Da. Imi aminteste de copilaria mea. Adoram filmele de Craciun. Notam cand le dadeau la tv si o ajutam pe mama repejor ca sa am timp de fiecare in parte.
      Acum sunt alte posibilitati, dar sufletul de copil ramane

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.