Un Crăciun altfel?
Un Crăciun altfel?
Un Crăciun altfel? Sărbători fericite!
A venit în sfârșit momentul mult așteptat în care toată lumea se veselește, revine la locul de baștină pentru a fi alături de cei dragi; în care cântăm colindele transmise din moși strămoși, în care ciocolata caldă și vinul fiert încălzesc și cel mai friguros om. Unde mai punem că este vremea cadourilor, a filmelor de Crăciun – nu uităm de „Home Alone” – a cărților cu povești de sezon.
În această perioadă eu aleg, de obicei, să citesc mai mult fiindcă în timpul anului pare că timpul nu-mi ajunge, îmbrac haine în culori care transmit ceva anume – fericire, încredere – vizionez filme mult prea multe – majoritatea cu un final tipic – îmi planific anul care are să vină. Pe scurt, câteva activități pe care le putem face în această perioadă sunt:
1. Vizionarea filmelor de Crăciun
În ultimul timp, cei de la Netflix s-au depășit pe ei înșiși aducând, destul de devreme, două filme pe care vi le recomand și dumneavoastră respectiv The Knight Before Christmas (în care unul dintre cavalerii din trecut este transportat în prezentul nostru de o vrăjitoare pentru a trăi o aventură care are să fie reprezentată de înțelegerea dragostei adevărate) și Holiday in the Wild (prezintă povestea unei mame care își vede copilul plecat la facultate și mariajul destrămat, dar care va pleca într-o „lună de miere” atipică în Africa și se va redescoperi). Acestea arată povești „mai altfel” decât acelea clasice în care el o vede și ea îl vede, ulterior căsătorindu-se având copii și depănând povești sub bradul de Crăciun. 🙂 Filmele „clasice” în ceea ce mă privește, nu și-au pierdut încă coloratura: filmele cu Barbie, Prințesa Sissi (atât filmul, cât și desenul animat), Masca lui Zorro (cu Antonio Banderas), Harry Potter, Home Alone, Lassie, Mizerabilii, Veronica, Maria Mirabela. Great times!
2. Alegerea unor haine mai colorate
În perioada aceasta, de obicei, se alege vestita pijama cu papuci pufoși alături de patul sau canapeaua de care nu mai trebuie să ne despărțim atât de crunt dimineața devreme. Totuși, musafirii trebuie așteptați cum se cuvine, noi înșine devenind musafiri. Culorile pe care le recomand sunt roșul care denotă pozitivismul, eleganța, inteligența, portocaliul deschis care vă arată ca fiind deschiși, fericiți, amuzanți, rozul care arată compasiunea, inocența, afecțiunea, albastrul deschis pentru aceia mai calmi.
3. Lecturarea unor cărți de sezon
În această perioadă eu recitesc întreaga serie Harry Potter de la editura Egmont, aceasta destinzându-mă, aducându-mi aminte de copilărie, de momentele în care eram copilul curios din cale afară care punea mereu prea multe întrebări fiindcă trebuia să afle acel lucru pur și simplu, frustrându-se dacă nu știa ceva(încă mai fac asta, dar atunci era mai pregnant). De asemenea, recitesc „Colind de Crăciun” de Charles Dickens și „Crăiasa zăpezii” de Hans Christian Andersen fiindcă redescopăr an de an, elemente pe care le-am trecut cu vederea sau pe care acum le percep altfel.
4. Bullet Journal
Ce este acesta? Ani de-a rândul am căutat o modalitate de a-mi organiza viața, activitățile zilnice, dar nimic nu funcționa. Asta până am descoperit metoda Bullet Journal a lui Ryder Carroll. Un om neorganizat care dorea totuși să găsească o cale pentru a depăși propriile hibe. A creat o agendă care să cuprindă toată viața unui om, cu zile de naștere, examene, liste de cumpărături, programarea meselor, activităților, mersul la doctor, toate laolaltă, dar bine structurate astfel încât cu puținul timp pe care îl avem zi de zi să realizăm lucruri mari. De asemenea, la final de an se scrie lista cu obiectivele pentru următorul, iar pe 31 decembrie se trage o linie și aflăm ce anume am reușit să realizăm. Totodată, sistemul zilnic de activități, faptul că vedem ce am făcut și ce nu, ne responsabilizează pentru a realiza și mai mult. Devenim productivi, dar și creativi fiindcă fiecare Bullet Jornal este diferit de la om la om, fiecare lună își are povestea sa, desenele sale, imaginile sale lipite, marginile sale, culorile sale. Totul este perfectibil. Dacă veți dori să aflați mai multe despre Bullet Journal vă recomand cartea apărută anul acesta la editura Publica „Metoda Bullet Journal” de Ryder Carroll. Eu în această perioadă îmi schițez lista de obiective anuale, sper ca pe aceea de anul trecut să o fi îndeplinit cu brio 🙂
Acestea fiind spuse, vă urez un Crăciun fericit alături de cei dragi și un An Nou îmbelșugat!
Lifesyle
Un Crăciun altfel?
Imi place!Felicitari Crina!
Lista ra e fain,dar la mine va fi serviciu,facut mâncare si lectură printre vizitele obositoare! Eu vreau sa fiu in ianuarie de după!
Fain articol. Felicitări
Ca bine zici, Crina! Si eu am aproximativ aceleasi planuri: filme (o, da, „A Kinght for Christmas” e atat de dragut!), carti (si eu planuiesc sa citesc o carte cu povestiri de Craciun), haine cu tematica… Sarbatori fericite!
Ce este mai frumos precum Craciunul?