8 filme de dragoste ce merită vizionate - timp liber

8 filme de dragoste ce merită vizionate

  Dacă sunteți în pană de idei și vă doriți o doză de emoție, atunci trebuie să profitați din plin de 8 filme de dragoste. Sunt ideale oricând, dar pentru orice eventualitate pregătiți ceva răcoritor pentru că atmosfera va deveni una incendiară.

1. The Notebook (2004) – Jurnalul

The Notebook (2004) - Jurnalul

Regia: Nick Cassavetes
Cu: Ryan Gosling, Rachel McAdams
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste

   The Notebook – un film foarte bine realizat care întruneşte toate atuurile pentru a lăsa fără cuvinte. O poveste de dragoste cu suişuri şi coborâşuri, dar atât de intens trăită încât ajungi să-ţi pui întrebări dacă undeva acolo, pentru fiecare se găseşte perfecţiunea. Trecutul şi prezentul personajelor se îmbină în filele unui jurnal, iar pe parcurs fiecare va înţelege profunzimea acestei iubiri.

   Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au cunoscut şi s-au îndrăgostit, însă piedicile care apar în drumul lor îi va despărţi. Deşi trec ani de regrete şi suferinţă, în care Allie aşteaptă ca Noah să dea un semn de viaţă şi să răspundă la scrisori, decide să facă un ultim pas şi să se liniştească înainte de pasul cel mare.

  Este logodită cu un alt bărbat, dar ceva îi spune să se întoarcă în locul primei iubiri, să discute cu Noah. Sentimentele care le credea uitate şi îngropate adânc, acum răbufnesc şi se  trezeşte din nou în faţa unei alegeri.

   Noah ştie ce vrea, întotdeauna a ales-o pe Allie, dar şi ea trebuie să facă la fel.

   Filmul Notebook este ecranizat după cartea Jurnalul unei iubiri, scrisă de autorul Nicholas Sparks.

2. The Curious Case of Benjamin Button (2008) – Strania poveste a lui Benjamin Button

The Curious Case of Benjamin Button (2008) - Strania poveste a lui Benjamin Button

Regia: David Fincher
Cu: Cate Blanchett, Brad Pitt
Gen film: Dramă, Fantastic, Mister, Romantic, Dragoste
Distribuitor: InterComFilm Distribution

“M-am născut în condiţii neobişnuite.”

   Un film neobişnuit, o poveste specială despre puterea destinului în care dragostea, suferinţa şi credinţa ajung să răvăşească. Deşi pare bizar, un bebeluş se naşte bătrân, iar procesul se inversează. Are 80 de ani şi pe măsură ce creşte, el întinereşte. Povestea începe în 1918 şi prin ochii acestui om deosebit se vede cum trece timpul, atât cu bune, cât şi cu rele.

  Filmul Strania poveste a lui Benjamin Button mi-a plăcut foarte mult, unul din ecranizările de suflet în se pot remarca nu doar povestea, ci şi efortul depus al producătorilor pentru a realiza cadrurile potrivite,  dar şi machiajul impecabil. Dacă vă doriţi să citiţi varianta originală, trebuie să ştiţi că este o adaptare după nuvela autorului F. Scott Fitzgerald.

3. Love Loves Coincidences (2011) – Dragostea iubește coincidențele

Love Loves Coincidences (2011) - Dragostea iubește coincidențele

Regia: Ömer Faruk Sorak
Cu: Mehmet Günsür, Belçim Bilgin, Ayda Aksel, Altan Erkekli
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste

  Un film impresionant care va stârni emoții puternice, zâmbete și lacrimi. O poveste care vă va face inima să bată mai repede și să vă poarte în lumea a doi oameni – Özgür şi Deniz. O simplă coincindență, un accident și două nașteri în aceeași zi. Un început surprinzător ce se va continua 25 de ani mai târziu atunci când se vor întâlni. Povestea din filmul – Iubirea adoră coincidențele se derulează cu trimiteri în trecut și prezent, în felul acesta putând admira o mică părticică din atmosfera turcească.

4. If Only (2004)- Taxiul destinului

If Only (2004)- Taxiul destinului

Regia: Gil Junger
Cu: Jennifer Love Hewitt, Paul Nicholls
Gen film: Comedie, Dramă, Romantic, Dragoste

   If only este tipul de film care te face să zâmbești, să trăiești la maxim și în același timp să te întristezi. O poveste specială de dragoste care poartă audiența iar și iar către un nou început.

  O ceartă între îndrăgostiți, un accident stupid a femeii iubite, o dispariție fulgerătoare și multe regrete. Atunci când Samantha dispare din viața lui pentru totdeauna, Ian Wyndham face tot ce poate pentru a reveni înainte de ziua accidentului cu intenția de a schimba cursul vieții. Dacă nu ar fi existat acest dacă, poate că lucrurile ar fi stat altfel.

5. Prince of Persia: The Sands of Time (2010)- Prințul Persiei: Nisipurile timpului

Prince of Persia: The Sands of Time

Regia: Mike Newell
Cu: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, Romantic, Dragoste
Distribuitor: Forum Film România

 Prințul Persiei – Nisipurile Timpului un film antrenant care va pune sângele în mișcare și fiecare se va simți precum în celebrul job video care a inspirat povestea. Imposibil să nu savurezi din plin cum se derulează scenele în care se aliază un prinț persan și o prințesă. Deși sunt rivali, cei doi trebuie să lupte împotriva unui rege cu intenții malefice în distrugerea lumii. Ajutat de o armă cu puteri speciale, Dastan și Tamina se folosesc de Pumnalul Timpului pentru a învinge obstacole nebănuite.

  Un film revigorant, energic și extrem de captivant.

6. Remember Me (2010) – Amintește-ți de mine

Remember Me (2010) - Amintește-ți de mine

Regia: Allen Coulter
Cu: Robert Pattinson, Emilie de Ravin
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Distribuitor: MediaPro Distribution

   Tyler și Ally, doi tineri marcați de o serie de evenimente neașteptate care îi bântuie zi de zi. Se îndrăgostesc și împreună se luptă cu trecutul, familia și sentimentele contradictorii. Cuvintele nespuse rănesc și dacă ar discuta cu tatăl său, probabil Tyler nu ar fi atât de chinuit, însă preferă tăcerea și scuzele. Atunci când totul părea să ia o turnură pozitivă apare ceva neașteptat care va zgudui Statele Unite ale Americii.

   Amintește-ți de mine – un film superb, emoționant și cu gust dulce amărui. Finalul m-a lăsat fără cuvinte.

7. The Ugly Truth (2009)- Adevărul gol-goluț

The Ugly Truth (2009) - Adevărul gol-goluț

Regia: Robert Luketic
Cu: Gerard Butler, Katherine Heigl
Gen film: Comedie, Romantic, Dragoste
Distribuitor: InterComFilm Distribution

  Adevărul gol-goluț – o comedie romantică plină de contradicții, zâmbete, situații neașteptate și personaje care le adori din primele momente. Abby și Mike sunt precum apa și uleiul, dar împreună sunt nevoiți să colaboreze pentru a realiza un show de televiziune despre relațiile de cuplu. Mike știe cum gândesc bărbații, iar Abby va avea nevoie de sugestiile lui pentru a cuceri pe vecinul sexy. Deși îl consideră nesuferit, Abby va recunoaște în final că are dreptate, bărbații au un fel diferit de a percepe trăirile.

   Atunci când firile diferite ajung să se atragă și să facă un pact, rezultă un film de excepție. O rețetă plină de succes. Un film extraordinar în care dialogurile acide pline de scântei sunt precum cireașa de pe tort. L-am văzut de multe ori, dar efectiv nu mă pot sătura.

8. A Star Is Born (2018)- S-a născut o stea

A Star Is Born (2018) - S-a născut o stea

Regia: Bradley Cooper
Cu: Lady Gaga, Bradley Cooper
Gen film: Dramă, Muzical, Romantic, Dragoste
Distribuitor: Vertical Entertainment

   A Star is Born – o surpriză plăcută, un film care a surprins pe foarte mulți prin interpretarea de excepție. Deși subiectul în sine pare unul clișeic, povestea lui Esther – o tânără talentată și Jackson Maine – starul consacrat se îmbină atât de frumos încât se simte chimia, bucuria, tristețea, suferința. Ascensiunea și drumul plin de compromisuri demonstrează că talentul uneori nu este de ajuns, el trebuie urmat de niște artificii.  8 filme de dragoste ce merită văzute – Timp liber

  Coloana sonoră, emoțiile și curajul cu care fiecare personaj își înfruntă demonii, dau sens acestui film ajungând să fie apreciat inclusiv de critici.

5 COMMENTS

  1. Le-am vazut pe toate, cu excepția Prințului Persiei.
    Strania poveste a lui Benjamin Button este mult deasupra celorlalte, după gustul meu.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.