Un bărbat îndrăgostit de Lisa Kleypas

Titlul original: A Wallflower Christmas
An apariţie: 2015
Editura: Miron
Nr. pagini: 239

Seria Wallflowers: 1. Again the Magic (2004)-Magia iubirii, 2. Secrets of a Summer Night (2004)-Secretul unei nopţi de vară, 3. It Happened One Autumn (2005)-S-a întamplat într-o toamnă, 4. The Devil in Winter (2006)-Diavolul în iarnă, 4. Scandal in Spring (2006)-Scandal în primăvară, 5. A Wallflower Christmas (2008)- Un bărbat îndrăgostit

La Londra era Crăciunul, iar Rafe Bowman tocmai venise din America la întîlnirea aranjată cu Natalie Blandford, fiica foarte binecrescută și foarte A Wallflower Christmasfrumoasă a lordului Blandford. Chipul ca sculptat și fizicul impunător aveau să o impresioneze cu siguranță pe domnișoara care îl aștepta și dacă nu ar fi fost obișnuințele lui americane șocante și reputația nu tocmai bună, căsătoria dintre ei ar fi fost un lucru sigur.
Înainte să înceapă să o curteze, Rafe își dă seama că trebuie să învețe regulile societății londoneze.
Nimeni nu putea însă să știe ce avea să urmeze cînd patru domnișoare își încearcă pe el talentele de pețitoare, iar însurătoarea devine mai complicată decît ar fi crezut Rafe Bowman că poate să fie, mai ales pentru el, un bărbat obișnuit să primească tot ce își dorește.
Crăciunul are totuși căile lui. El poate să schimbe un cinic într-un romantic și poate să aprindă pasiunea în inima cea mai rece.

Un bărbat îndrăgostit a fost un vis devenit realitate, o dorinţă ce părea imposibilă, dar mă bucur că s-a împlinit. M-am tot gândit oare cum va fi, ce voi descoperi nou, ce va avea autoarea special de transmis pentru noi, iubitorii de frumos, dar mai ales ai seriei Wallflowers. Personal, am catalogat-o ca o concluzie, o carte cu mult happy-end, iar pe lângă dragostea cuplurilor principale, autoarea a ales să pună în valoarea povestea lui Rafe Bowman, un bărbat superb, demn de privit şi foarte dorit de femei. Este potent financiar şi are succes nebun în America, dar alege să facă o încercare întorcându-se alături de familie sa din Anglia.
Avem parte de multe informaţii despre cele patru cupluri formate anterior, dar punând accent pe cele favorite şi păstrând legăturile care s-au legat între prietene. Lilian este la fel de directă, Evie timidă şi romantică, Annabelle la fel de dulce şi îndrăgostită de soţul ei, iar Daisy-o femeie împlinită dornică să se afirme prin scris.
Rafe pare să fie doar un element din toată acest întreg şi chiar dacă ar trebui să fie punctul central, cumva nu este pentru că toate poveştile precedente sunt superbe, sunt nebune, sunt divine.
Le-am adorat pe fiecare în parte, dar mi-a plăcut mult şi aceasta, doar că nu este atât de dezvoltată, nu are atât de multe informaţii despre cuplul care se va forma, va fi umbrit de toate celelalte.

Acţiunea începe când Rafe Bowman decide să încerce un compromis cu tatăl său, doar aşa va fi numit moştenitorul familiei şi cumva va întra în graţiile acestuia pentru prima dată. El trebuie să încheie o alianţă cu frumoasa Natalie Blandford, dar nu din dragoste, ci pur şi simplu o afacere. Pentru a afla mai multe detalii despre viitoarea logodnică, Lilian, sora lui Rafe, alege să o invite pe d-ra Hannah Appleton, însoţitoarea şi verişoara săracă a acesteia pentru a plănui totul. Diferite ca şi comportament, ele sunt foarte apropiate, iar opinia ei va ajuta cumva pe viitorul cuplu pe parcurs.
Din prima clipă Rafe comite o primă gafă legată de maniere, în loc să facă o reverenţă aşa cum era normal, el alege să îi întindă mâna d-rei perfecţiune. Altcineva ar fi fost oripilat, dar Hannah alege să fie practică şi îi răspunde la salut în aceeaşi manieră, numai că o simplă atingere îi provoacă furnicături.
Rafe este curios, în pofida hainelor de proastă calitate, d-ra din faţa lui părea să îi stârnească interesul şi se provocau reciproc purtând conversaţii degajate, sincere.
La finalul vizitei, tânărul seducător rămâne să o conducă pe Hannah, însă sfaturile ei legate de comportamentul lui scandalos, îl determină să ia măsuri drastice şi să îi arate ce îşi doresc exact femeile, aşa îi dă o lecţie spontană:
„Încet, Bowman îşi dezlipi gura de gura ei şi îi sprijini capul pe pieptul lui, care se ridica şi cobora în ritmul dezordonat al respiraţiei lui întretăiate. La urechea lui Hannah ajunse o şoaptă neobrăzată:
-Aşa le curtăm noi pe fete în America. Le luăm pe sus şi le sărutăm şi, dacă nu place, le sărutăm din nou, mai apăsat şi mai lung, pînă cedează. Ne scuteşte de ore întregi de conversaţie inteligentă.
Hannah ridică imediat privirea şi văzu cum în ochii lui păcătoşi dansa o strălucire amuzată. Inspiră cu indignare şi rosti:
-O să spun…
– Poţi să spui cui îţi place, fiindcă eu o să neg.
Ea se încruntă.
– Eşti şi mai rău decît un ticălos. Eşti un netrebnic.
– Dacă nu ţi-a plăcut, murmură el, atunci de ce m- ai sărutat şi tu?
– Nu te-am…”

Şi provocările continuă, doar că aventurile lor se vor muta la Stony Cross Park, iar Lilian şi Marcus vor fi gazde, vor împodobi bradul în preajma sărbătorilor de Crăciun şi vor avea grijă să facă din acest lucru o tradiţie. Vom avea parte de multă afecţiune, cele patru prietene vor avea grijă să îl sprijine pe Rafe şi să îl ajute cumva să aleagă. Lady Natalie va fi o prezenţă remarcabilă, iar viitorul ei logodnic va face tot ce se poate pentru a intra în graţiile ei. Se surprinderea tuturor, chiar şi pentru Hannah, bărbatul din faţa ei se comportă ireproşabil, este atent, manierat şi se simte bine în preajma lui Natalie pentru că şi ea este o fire amuzantă, deschisă, spontană. În loc să o enerveze descrierile verişoarei sale sau chiar sărutul care îl oferise acesteia, Natalie ia totul ca pe o provocare şi vrea la rândul ei să afle ce secrete are bărbatul care face furori oriunde se află.
Doar că din când în când Rafe va oscila şi va apărea în calea d-rei Appleton. Ea reprezintă tot ce n-ar trebui el să aleagă, o persoană simplă, dar în acelaşi timp extrem de caldă.
„- Mă vrei, murmură el.
Cu o schimbare uluitoare de dispoziţie, el deveni blînd şi îşi lăsă buzele să alunece încet pe gîtul ei.
– Recunoaşte, Hannah, că-i plac părţii criminale din tine. Şi cu siguranţă că tu aduci la lumină ce-i mai rău în mine.”

Mi-a fost dor să recitesc cât de mult o iubeşte Marcus pe Lilian, dar şi cât de fericiţi sunt acum ca o familie. M-am bucurat şi mai mult să îl regăsesc pe Sebastian, acum un soţ model şi protector cu Evie-o mămică în devenire.

Va fi extrem de inedit să descopăr că Rafael, pe lângă faptul că este un ticălos lipsit de scrupule şi face doar ce îi place, uneori are şi suflet. Gestul lui de a scrie un mesaj persoanei de care este îndrăgostit o consider cireaşa de pe tort.
„…trebuie să te averizez că scrisoarea asta nu o să fie elocventă. Oricum, o să fie sinceră, mai ales dat fiind faptul că tu nu o să o citeşti niciodată. Am simţit cuvintele astea ca pe o greutate în capul pieptului şi mă mir că o inimă poate să mai bată cînd e atît de încărcată.
Te iubesc. Te iubesc cu disperare, violent, tandru, complet. Te doresc în feluri pe care ştiu că le-ai găsi şocante.”

Trebuie să descoperiţi misterul, dar mai ales cine este norocoasa de care este îndrăgostit, cum va intra persoane necunoscute în posesia scrisorii, cum va fi interpretată, dar mai ales cum va reacţiona EA.  În loc să fie o refulare de sentimente, va ajunge să fie o mărturie profundă, complexă şi inedită. Va scrie cuvinte care ar trebui să fie ştiute doar de ea, lucruri tainice care ar putea să facă femeile să roşească profund. 🙂 În timp ce scria această dovadă, va lua decizii importante şi în privinţa viitorului său, va face de aşa natură încât să nu îşi dezamăgescă tatăl şi să nu se abată de la planul acestuia. 

Mi-aş fi dorit mai mult de la Un bărbat îndrăgostit, dar sunt conştientă că nu ar fi detronat cartea mea preferată-Diavolul în iarnă. Dacă vă plac cărţile uşoare care aduc zâmbetul pe buze, atunci alegeţi această serie pentru că  autoarea Lisa Kleypas nu creează capodopere, ci poveşti de viaţă care te fac să te simţi divin, te determină să iubeşti la nebunie şi să preţuieşti fiecare clipă de nebunie şi afecţiune. 

A fost puţin obositor să o citesc, m-au încurcat pasajele foarte dese pe care editura le-a folosit. Au fost destule cazuri când nu erau necesare pentru că acţiunea era continuă şi dădea impresia că autoarea a făcut o adunătură de idei pe care le-a pus într-un singur loc pentru a crea un imens happy-end.

 

Editura Miron

Cartea Un bărbat îndrăgostit de Lisa Kleypas este oferită spre recenzie de către Editura Miron. Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Miron. Apariţiile de carte şi promoţiile editurii pot fi urmărite pe site, dar şi pe pagina oficială de facebook.

Autor: Mili

Review overview
5
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

7 COMMENTS

  1. Ma bucur ca ai venit cu impresii despre carte, Mili! Recenzia ta m-a convins sa citesc cartea cat mai repede. Este una din seriile mele preferate din cele scrise de Lisa Kleypas si o sa-mi faca placere sa ma reintalnesc cu cuplurile precedente. Iar detaliile furnizate de tine au reusit sa ma intrige cu privire la noul cuplu.

  2. Imi doream sa citesc o carte in care personajul principal este unul dintre fratii celor doua eroine Lilian si Daisy! Ador seria Wallflowers ! Cartea mea preferata din serie ramane Magia iubirii. O recenzie minunata! Felicitari, Mili!

  3. Multumesc Mili! Cartea trebuie sa maia stepte putin. Pana acum nu am citit decat Magia iubirii, asa ca trebuie sa le iau in ordine.

    • Veti avea timp sa o parcurgeti, oricum este ca si cum ai bea o cana cu ceai aromat 🙂 Mai devreme sau mai tarziu, ea se va termina

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.