S-a întamplat într-o toamnă de Lisa Kleypas

Titlul original: It Happened One Autumn
An apariţie: 2012
Editura: Miron
Nr. pagini: 319

Seria Wallflowers: 1. Again the Magic (2004)-Magia iubirii, 2. Secrets of a Summer Night (2004)-Secretul unei nopţi de vară, 3. It Happened One Autumn (2005)-S-a întamplat într-o toamnă, 4. The Devil in Winter (2006)-Diavolul în iarnă, 4. Scandal in Spring (2006)-Scandal în primăvară, 5. A Wallflower Christmas (2008)- Un bărbat îndrăgostit

S-a întîmplat la bal… acolo unde frumoasa, îndrăzneața, Lilian Bowman a aflat că felul dezinvolt de a fi al americancelor nu era prea bine văzut. Iar cel care o dezaproba cel mai tare era snobul Marcus, Lordul Westcliff, cel mai vînat aristocrat din Londra. S-a întîmplat în grădină… cînd Marcus a luat-o în brațe, Lilian a fost copleșită de o pasiune arzătoare pentru un bărbat pe care nici măcar nu-l plăcea. S-a întîmplat într-o toamnă… Marcus știa prea bine să-și stăpînească emoțiile, era o stîncă de neclintit. Dar fiecare atingere a lui Lilian era o tortură plăcută, cu fiecare sărut își dorea mai mult. Și totuși, cum să se gîndească măcar să o ia de soție, cînd era atît de nepotrivită pentru el?

Am fost aşa de încântată că se traduce şi ultima carte din seria Wallflowers şi să descoper povestea lui Rafe Bowman din Un bărbat îndrăgostit (A Wallflower Christmas), încât mi-am propus să vă transmit prezint şi restul cărţilor apărute la noi. Dacă deja ştiti de ele, înseamnă că aveţi acelaşi zâmbet radiant. 🙂

În anul 1843, la Londra, cele două surori Bowman se află într-o parfumerie. Lillian are un dar aparte, cunoaşte aromele şi vrea să cumpere ceva unic. Alege o combinaţie magică cu orhidee, fără să ştie efectele nocturne ale acesteia.
Se pare că parfumul chiar are puteri şi va descoperi ce ştie să facă atunci când ajunge la Stony Cross Park, Hampshire. Întreaga familie acceptaseră invitaţia lui lord Marcus Westcliff. Cunoscut de întreaga societate pentru atitudinea sa dificilă, arogant, nesuferit şi cu un comportament ieşit din comun, întotdeauna ireproşabil, până şi îmbrăcămintea îi era fără de cusur.

Lillian Bowman era la polul opus, o americancă ce nu părea să se integreze în regulile societăţii londoneze. Putea face orice pentru că tatăl ei era foarte bogat şi deţinea fabrici de săpun, numai că lipsa titlului şi temperamentul său îi cam dau bătăi de cap pentru că ar vrea să se căsătorească, dar nu cu oricine. În timp se It Happened One Autumn-S-a intamplat intr-o toamna de Lisa Kleypassora sa, Daisy era o boemă, devoratoare de cărţi romantice, Lillian era de-a dreptul un coşmar. Toţi le ştiau şi le acceptau pentru banii lor, chiar şi Marcus era în aceeaşi situaţie. Se cunoscuseră din volumul precedent când contribuiseră cumva la Secretul unei nopţi de vară şi la povestea de dragoste dintre Annabelle Peyton şi Simon Hunt. O parte din pactul prietenelor se realizase, până şi dorinţele spuse la fântâna magică sunt pe cale să se materializeze,  în fond un cuplu îşi găsise fericirea şi era evident. Data trecută fetele au fost prinse jucând baseball în pantalonaşi(o scenă foarte amuzantă), acum va fi găsită doar Lillian în timp ce se juca cu băieţii de pe proprietatea lui. Marcus este intrigat, dar nu se poate stăpâni şi îi dă lecţii. Se simt atât de bine, dar dorinţa dintre ei îşi face efectul, dar totul se termină când se ascund de omenii care ies din casă. Se protejează după un gard, iar atunci se simte parfumul lui Lillian şi magia se întâmplă. Marcus pare că-şi pierde minţile şi o devorează printr-un sărut. O doreşte atât de mult încât nu poate conştientiza că este este femeia pe care n-o suportă. 

Acum vor intra în scenă prietenele: Annabelle, Evie, Daisy, dornice să o sprijine şi să afle dacă parfumul pe care îl vor folosi ele va avea efecte şi la Marcurs. Numai că el are un puteri magice, Annabelle va fi sufocată timp de o noapte de către iubitul ei soţ, spre amuzamentul fetelor şi spre disperarea lui Daisy care nu prindea esenţa problemei. Cât de bun este parfumul, dar şi ce conţine, vor afla pe parcurs. Lucrul acesta o intrigă, iar la tot pasul îl provoacă pe Marcus, ceva involuntar, ei oricum nu se suportau deloc. Şi nu ezită să-l enerveze, iar următoarea nebunie va fi când face sărituri periculoase pe un cal. Este la un pas de moarte şi lui chiar pare să-i pese, doar Marcurs este îngrijorat de soarta ei şi intenţionează să o conducă acasă, numai că aici intervine alt bărbat afemeiat-Lord St. Vincent. Îi vom cunoaşte povestea în Diavolul în iarnă, o altă carte pe placul meu.

Cartea jonglează pe două planuri, prietenia dintre fetele nemăritate ce fac front comun şi se ajută să găsească persoana potrivită şi prietenia dintre bărbaţi, o parte căsătoriţi şi devotaţi soţiilor, dar şi cei care se mulţumeau cu amante. Nu se sfiesc să se arate îndrăgostiţi Gideon Shaw şi Simon Hunt. Marcus este intrigat, dar cum să ştie cel ce înseamnă să te îndrăgosteşti nebuneşte de o femeie. Ei bine, va afla.

S-a întamplat într-o toamna este genul de lectură care te binedispune, personajele sunt devotate, amuzante şi pasionale. Iubesc şi urăsc cu pasiune, iar acest aspect este pe placul meu. Ador această nebunie a lor, îi fac unici şi totul este mult mai interesant. Lisa Kleypas nu are subiecte complicate şi nici nu face dezbateri literare, dar ştie care este secretul unei cărţi cu priză la public. A reuşit să aducă în prim plan cărţi uşoare, frumoase care au farmec şi a arătat esenţa acelor vremuri. Eticheta, societatea şi oamenii parveniţi sunt pe placul autoarei, iar lupta este purtată de personaje demne de acest rol.

Discuţia dintre Livia şi Marcus arată cel mai bine, cum sunt văzuţi cei doi cu adevărat.

“- Dat fiind că familia Bowman a sosit deja, ameninţarea ta este gratuită.
– Bine, atunci am să ghicesc. Ai surprins-o pe domnişoara Bowman cu cineva, l-a permis vreunui domn să o sărute… sau chiar mai rău?
Marcus i-a răspuns cu un zîmbet slab.
– În nici un caz. Orice bărbat în toate minţile ar fugi mîncînd pămîntul. E de ajuns s-o priveşti o dată.
Livia s-a încruntat pentru că fratele ei devenea mult prea aspru cu Lillian Bowman.
– E o fată foarte drăguţă, Marcus.
– Faţada, oricît ar fi de frumoasă nu-i poate compensa defectele.
– Care ar fi?
Marcus a oftat de parcă aceste defecte erau mult prea evidente ca să merite să fie enumerate.
– Îi place să manipuleze oameni.
– Şi ţie, dragă, a murmurat Livia.
 El a ignorat-o.
– E dominatoare.
– Şi tu la fel.
– E arogantă.
– Ca şi tine, i-a răspuns Livia amuzată.
– Credeam că vorbim despre defectele domnişoarei Bowman, nu de-ale mele.
– Dar păreţi să aveţi atît de multe in comun, a protestat Livia, încercînd să pară nevinovată.”

Gândurile lui

“Insolenţa ei extraordinară o făcea să fie diferită de toate celelalte femei pe care le cunoscuse el. Dacă mai punea la socoteală şi jocul de baseball pe care-l jucase în pantalonaşi era convins că Lillian Bowman era un drac împeliţat. Iar odată ce judeca pe cineva el nu-şi mai schimba părerea. Încruntat, Marcus se gîndea cum era cel mai bine să procedeze. Trebuia să fie rece şi detaşat, indiferent la provocările ei. Fără îndoială ea avea să se înfurie văzînd cît de puţin îl afecta. Da…
Trebuia să facă tot ce era posibil ca să o evite, iar cînd se aflau din întimplare in aceeaşi încăpere avea să o trateze cu o politeţe rece.”

Gândurile ei

“Deşi nu-l plăcea, Lillian trebuia să recunoască faptul că Westcliff era un bărbat extrem de atrăgător. Trăsăturile lui, adesea aspre, dădeau chipului lui o poezie neşlefuită care făcea ca frumuseţea clasică să pălească. Puţini bărbaţi posedau această virilitate adîncă, o forţă a caracterului mult prea puternică pentru a fi trecută cu vederea. Nu numai că se simţea confortabil într-o poziţie de forţă ci era evident că îşi putea asuma rolul de lider.”

“Dorul se transformase în gelozie. Lillian ştia că Westcliff nu putea fi cu adevărat fericit cu femeia cu care trebuia să se căsătorească. Avea să se sature curînd de o soţie pe care o putea teroriza, iar prea multă linişte l-ar fi plictisit de moarte. Westcliff avea nevoie de cineva care să-i provoace, să-i suscite interesul. Care să poată ajunge la bărbatul cald, îngropat sub numeroase straturi de autosuficienţă aristocrată. Cineva care să-l infurie, să-l ironizeze şi să-l facă să rîdă.
Cineva ca mine, şi-a spus Lillian, nefericită”

Autor: Mili

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.