URGIA SI ZORILE de RENEE AHDIEH
Literaturapetocuri.ro Urgia şi zorile de Renee Ahdieh recenzie

Urgia și Zorile de Renée Ahdieh

În curând, la Epica, vom citi URGIA ȘI ZORILE, volumul 1 din Saga Șeherezadei și a califului Khalid, de RENÉE AHDIEH.

O VIAȚĂ CURMATĂ PENTRU FIECARE RĂSĂRIT DE SOARE

Într-un ţinut aflat sub domnia unui tânăr rege însetat de sânge, fiecare revărsat al zorilor sfâşie sufletul unei alte familii. Califul din Khorasan, un băiat de optsprezece ani, nu este altceva decât un monstru. În fiecare noapte, Khalid cere mâna unei fete, ca apoi, în fiecare dimineaţă, să curme viaţa noii lui mirese cu o frânghie de mătase. Când cea mai bună prietenă a Șeherezadei îi cade victimă lui Khalid, ea jură să se răzbune şi, în ciuda vârstei ei fragede, de doar şaisprezece ani, se oferă să-i devină mireasă califului din Khorasan. Șeherezada este hotărâtă nu doar să rămână în viaţă, ci şi să pună capăt, odată pentru totdeauna, domniei despotice a lui Khalid.
Seară de seară, Șeherezada îl atrage în mrejele sale, ţesând poveşti încântătoare, ce-o ajută să mai trăiască încă o zi, deşi ştie prea bine că următorul răsărit de soare ar putea fi ultimul. Dar lucrurile iau o întorsătură cu totul neaşteptată: Khalid nu este nicidecum aşa cum şi l-a imaginat ea. „Monstrul” este doar un tânăr cu sufletul sfâşiat de o suferinţă covârşitoare şi îndelungată. Iar Șeherezada descoperă, pe zi ce trece, că se îndrăgosteşte de el. Cum este posibil aşa ceva? Inima ei se dovedeşte, astfel, o trădătoare. Dar Șeherezada înţelege, încetul cu încetul, că nimic nu este aşa cum pare în palatul de marmură şi piatră al califului. Este hotărâtă să descopere tainele ce bântuie locul şi, în ciuda iubirii ei, este pregătită să-i ia viaţa lui Khalid în schimbul celor curmate de el.
Oare dragostea lor va supraviețui?

Inspirată de poveștile celor ,,O mie și una de nopţi”, cartea de față este ea în sine o lectură fascinantă şi grandioasă de la început până la sfârşit.

editura Epica

5 COMMENTS

  1. Prezentarea ta este atractiva 🙂 . Spun asta pentru ca m-a atras povestea (stiuta deja) si mi se pare chiar interesanta. Cred ca este o carte altfel.
    Mersi de recomandare 🙂

  2. O prezentare frumoasa pentru o carte frumoasa! Am citit „O mie si una de nopti” si mi-a placut foarte mult. Aceasta carte este scrisa in acelasi gen si cu siguranta imi va placea. Abia astept sa mi-o cumpar.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.