AVBS îți CREDITează AFACEREA

Pitici cu lipici

  – Alina, grăbește-te. Fugi după rochiță la croitorie, e a șaptea oară când se rupe și mai sunt două ore și începe petrecerea piticilor. Nu știu dacă mai merge cârpită de multe ori. Sunt așa obosită, cred că mă întind un pic până te întorci.
……
  Aho- aho, suntem pitici mișto, avem gagici cu fuste mici lipite cu lipici.
   La auzul acestui pamflet al melodiei toți copiii au început să râdă. Basfull, un pitic mai rușinos s-a lipit de rochia mea, era rândul lui la cântat. Cum ezita, Grumpi, care nu mai era morocănos a luat microfonul și l-a ajutat:
   Hai să zicem unu, să se facă doi, două mâini copilul are, una este luna!
Hai să zicem doi, să se facă trei, trei gagici în depărtare, două mâini copilul are, una este luna.
   Cei treizeci de pitici dansează cu mine, costumele lor sunt superbe, colorate și toți zâmbesc cu gura până la urechi, iar eu ….. Albă ca zăpada, radiez. Rochița cea nouă strălucește.
Ne punem la masă, piticii sunt frânți după câteva ore de dans și de la urcatul pe tobogan, au mustăți roșii de la pizza. Eu abia încap pe scăunelul micuț de pitic.
  – Piticii mei, vine vrăjitoarea cea rea cu mărul, nu aveți voie să mâncați că e otrăvit.
   Pe ușă intră vrăjitoarea cu un tort imens în formă de măr, toți piticii savurează fructul interzis. Acum stau cu burțile pline în pătuțurile colorate, până și Happy e somnoros.
  – Hei Bia, trezește-te, trebuie să te schimbi. Mai un pic și apar piticii. Să te văd draga mea, Albă ca zăpada cum reușești să faci față celor 30 de pitici.
  – Offff, Alina. Am avut un vis așa frumos. Totul era nou, costumul meu, al piticilor, casa era decorată exact așa ca în filmul animat. Mesele, scăunelele, pătuțurile erau minunat lucrate, colorate. Eram ca într-un basm.
  – Ar trebui să te gândești serios ce vei face în continuare, de doi ani te ocupi de această grădiniță-internat pe care ți-a lăsat-o mătușa ta moștenire. Dacă nu faci ceva s-ar putea să o pierzi.
  – Nu am bani și pe nimeni care să mă ajute. Sunt multe grădinițe în oraș. Eu vreau ceva diferit, vreau ca piticii să vină cu drag la începutul săptămânii. Trebuie să se simtă fericiți în căsuță, să se bucure de o lume de poveste. Trebuie să concurez cu cele mai bune grădinițe private. Eu am un as în mâneca pentru că am renunțat la atitudinea sobră din mediul educației din ultimii ani. Am așa multe idei. Cred că am nevoie şi de un împrumut să le pun în aplicare, dar…
  – Solicită un credit pentru investiții 
   Nu e rușine să soliciți ajutor financiar. Știu că nu te pricepi, dar apelează cu încredere la AVBS Credit. Nu te costă nimic, te vor ajuta să-ți îndeplinești visul. Draga mea, visează…obține cu AVBS ceea ce îţi doreşti. 
   Au mai trecut doi ani, acel credit pentru afaceri, mi-a salvat visul. Grădinița mea este o lume de basm pentru cincizeci de pitici. Stau pe scăunelul Somnorosului, care doarme cu capul la picioarele pătuțului și nu-mi vine să cred că mi-am văzut visul împlinit. AVBS îți CREDITează AFACEREA. Echipa profesionistă cu care m-am consultat pentru a alege ceea ce mi se potrivește s-a dovedit a fi cei mai buni prieteni, cei mai buni sfătuitori.
Am cei mai fericiți pitici cu lipici.
 
Aho- aho, suntem pitici mișto, avem gagici cu fuste mici lipite cu lipici.
Articol scris pentru competiţia Spring SuperBlog 2017. Proba 9

Sursa foto: Trilulilu

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.