10.04.2014 „Mary Wakefield”(vol. 3)- Saga de familie Jalna de Mazo de la...

10.04.2014 „Mary Wakefield”(vol. 3)- Saga de familie Jalna de Mazo de la Roche-Editura Lider

Mary Wakefield-seria Jalna.volum.3Romanul Mary Wakefield face parte din seria unor cronici de familie, grupate sub genericul JALNA. Cronica incepe la mijlocul secolului trecut, cand irlandeza Adeline Court si sotul ei, Philip Whiteoak, s-au stabilit pe malurile lacului Ontario si au pus bazele celebrului domeniu Jalna, numit astfel in amintirea unui post din India unde Philip fusese in garnizoana.
Rivalitatile, tensiunile si relatiile amoroase secrete ale familiei Whiteoak au fermecat de-a lungul timpului generatii de cititori de pe intreg mapamondul, concretizandu-se in adaptari pentru film, teatru si televiziune.
in acest volum, Mazo de la Roche se intoarce in 1890, cand Mary Wakefield, mult prea tanara si prea frumusica, soseste la Jalna pentru a fi guvernanta unui baietel obraznic pe nume Renny si a unei fetite foarte linistite, Meg. Ei erau copiii stapanului Jalnei, Philip Witeoak, a carui sotie murise. intre tanara guvernanta si proprietarul mosiei se naste o atractie puternica. Aceasta este incantatoarea poveste a relatiei lor, o relatie urmarita si aspru criticata de clanul Whiteoak, care s-a straduit s-o faca imposibila. Va triumfa oare iubirea? Un roman pe care-l vei citi cu sufletul la gura.
Una dintre cele mai de succes scriitoare ale secolului al XX-lea, Mazo de la Roche a castigat premii importante si si-a atras faima internationala datorita romanelor din seria Jalna aparute in 11 milioane de exemplare si traduse in 93 de limbi.

Sursa Editura Lider

1 COMMENT

  1. O saga interesanta, in care rivalitatile si amorul le intalnesti pa parcursul catorva generatii. O poveste de viata si iubire.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.