In pregatire la editura Paralela 45: „Inspirat din fapte reale”, de Delphine de Vigan(autoarea Printesa si cersetoare)
Romanul Prinţesă şi cerşetoare a fost adaptat pentru marele ecran în 2010 cu titlul sau original (No et moi).
În pregătire la editura Paralela 45: „Inspirat din fapte reale”, un roman de Delphine de Vigan:
„Am întâlnit-o pe L. la sfârșitul lunii martie. În septembrie, L. făcea parte din viața mea ca o veche prietenă, pe un teren cunoscut. În septembrie aveam deja glumele noastre, un limbaj comun alcătuit din subînțelesuri și sensuri duble, priviri care erau de-ajuns ca să ne înțelegem. Complicitatea noastră se hrănea din confidențe împărtășite, dar și din ce nu spuneam și din comentarii tăcute. Prin recul și având în vedere violența pe care a îmbrăcat-o apoi relația noastră, aș putea fi tentată să spun că L. a intrat în viața mea prin efracție, cu singurul scop de a-și anexa teritoriul meu, dar asta ar fi fals.
L. a intrat blând, cu o infinită delicatețe, și am petrecut alături de ea clipe de o impresionantă complicitate.”
(traducere de Ianina Marinescu)
Citeşte şi „Prinţesă şi cerşetoare”
Această carte face parte din colecţia Cercul de lectură şi scriere creativă a editurii Paralela 45.
Lou are 13 ani, un IQ de 160, tendinţe obsesiv-compulsive şi o mama depresivă. Dar viaţa ei – şi a părinţilor săi – e pe cale să se schimbe datorită proiectului şcolar despre tinerii fără adăpost în care se implică. În timp ce îşi documenta proiectul, Lou o întâlneşte pe No, o adolescentă ce trăia pe străzile Parisului. Pe măsură ce legătură dintre cele două fete devine tot mai strânsă, No este primită în familia noii sale prietene, iar viaţa lor va lua noi şi neaşteptate întorsături. Prinţesă şi cerşetoare nu este numai un roman despre prietenie sau afecţiune, ci şi unul existenţial, aducând în discuţie situaţii tulburătoare ale căror soluţii nu par a stă în puterea noastră. Sau poate că stau?…
Prinţesă şi cerşetoare surprinde prin stilul simplu, asemănător scriiturii de blog sau de jurnal, prin latura sa introspectivă, o incursiune în lumea introvertită şi plină de fantezie a unui copil precoce în pragul adolescenţei, dar şi prin alăturarea a două lumi care nu se cunosc şi nu se recunosc între ele, care par a coexistă în acelaşi spaţiu şi care ajung să se împletească, să se confrunte şi să se separe, păstrând fiecare pentru totdeauna atingerea celeilalte.
Roman distins cu Prix des Libraires şi Prix du Rotary Internaţional.
Romanul Prinţesă şi cerşetoare a fost adaptat pentru marele ecran în 2010 cu titlul sau original (No et moi).
Interesant 🙂 Literature francaise 😀
Nu stiu ce sa zic despre aceasta carte. Momentan nu mi se pare prea captivanta.
Nu stiu daca am sa iau cartea dar sigur am sa caut filmul. Sper sa imi placa 🙂 . De multe ori filmele nu au fost pe masura asteptarilor 🙁
Cred ca filmul il voi vedea intr-o zi, cand nu voi avea altceva de facut.