2014 „Asiatici bogati si ticniti” de Kevin Kwan-Editura Polirom

2014 „Asiatici bogati si ticniti” de Kevin Kwan-Editura Polirom

asiaticibogatisiticniti-5339
Romanul ne dezvaluie lumea putin cunoscuta a expatilor chinezi din Singapore, detinatori ai unor averi fabuloase. Cind Rachel Chu, asiatica nascuta in Statele Unite, este invitata de prietenul ei, Nick Young, sa-l insoteasca la ceea ce se anunta a fi nunta anului in Singapore, tinara universitara nici nu stie ce-o asteapta! Rachel descopera brusc ca familia barbatului cu care spera sa se marite intr-o buna zi locuieste intr-o casa care aduce mai degraba a palat, ca va fi invitata sa calatoreasca mai degraba in avioane private decit cu masina si, cireasa de pe tort, ca tinarul de la bratul ei e unul dintre cei mai doriti burlaci din Asia. Si atunci nu e de mirare ca Rachel va deveni in curind tinta tuturor birfelor si intrigilor imaginabile, caci marile familii din oras si-l doresc drept ginere pe Nick, mostenitorul unei averi colosale. Tratind cu fina ironie lumea opulenta si putin cunoscuta a nouveau-riche-ilor asiatici, romanul lui Kevin Kwan este mortal de nostim si captivant, pentru ca, nu-i asa, cine nu-si doreste sa fie tinar, indragostit si superbogat?
 
„Kevin Kwan pare ca stie cum bogatasii din Singapore, Hong Kong si Shanghai isi etaleaza viata opulenta si luxul. Romanul sau este o imagine cum nu se poate mai stralucitoare a placerilor vinovate, a replicilor indecente, a excesului in toate.” (The New York Times)
„Pentru cei ce citesc acest roman, e ca si cum ar primi un loc in primele rinduri la un teatru in care se joaca o piesa despre high life-ul mondial, despre relatiile infloritoare si de cele mai multe ori neconventionale ale oamenilor bogati.” (The Boston Globe)

2 COMMENTS

  1. Un roman chick-lit scris de un barbat locco_smiley_35 .De obicei genul chick-lit sunt scrise de femei. 😀 .Acest scriitor este singaporez.Titlul in engleza este „Crazy rich asians” si are pe goodreads un scor de 3,59,desi cam dezamagitoare. Am o carte chick-lit in biblioteca si inca nu am programat-o sa o citesc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.