2014 „Farlander” de Col Buchanan-Editura Trei

2014 „Farlander” de Col Buchanan-Editura Trei

FarlanderPrima carte din seria Inima Lumii

„Numele meu este Ash, i-a spus el regelui. Și sunt rashun, ceea ce in limba mea inseamna „gheata de toamna” – cea care vine devreme. Adica vin din locul de unde vin toti rashunii, de unde porneste razbunarea. A facut o pauza, asteptand ca vorbele sale sa-si faca efectul, apoi a continuat: Ai dreptate, am venit sa iau ceva de la tine. Am venit sa-ti iau viata!”
Ash face parte din secta rashun, asasini care ofera protectie prin amenintarea cu vendeta. Ajuns prea batran pentru meseria aceasta si afectat de dureri de cap teribile (similare celor care ii orbisera tatal), Ash are o viziune in care fostul lui maestru ii cere sa-si ia un ucenic. El il alege pe Nico, un tanar sarac, disperat si singur, insa nu apuca sa-i termine instruirea, deoarece trebuie sa plece in Sfantul Imperiu Mann, intr-o misiune care pricinuise deja moartea a trei rashun.

Farlander este o carte speciala… Intriga fascineaza de la primul capitol pana la finalul surprinzator.” – Locus

„Absolut fascinanta! Pur si simplu, n-am putut s-o las din mana.” – Glen Cook, autorul seriei Black Company

Scriitorul nord-irlandez Col Buchanan (n. 1973) a fost initial copywriter, apoi a dus o existenta dezordonata: intr-un refugiu in munti, homeless in Belfast sau intr-o manastire Zen. Farlander este urmat de Stands a Shadow, in curs de aparitie in colectia Fantasy a Editurii Trei.

Sursa Editura Trei

3 COMMENTS

  1. Stapanul inelelor mi-a deschis apetitul de fantezie si aventura.Subiectul este destul de interesant

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.