Plăceri vinovate - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste

Plăceri vinovate de Elizabeth Hoyt

Plăceri vinovate – Elizabeth Hoyt

Titlul în engleză : Notorious Pleasures

Număr pagini 297

Editura Alma/Litera

Traducere: Dana Purgaru

Anul apariției 2014

Seria Maiden Lane 1. Dorinte ascunse, 2. Placeri vinovate, 3. O pasiune imposibila,  4. Fantoma din St. Giles, 5. Lordul intunericului, 6. Ducele noptii, 7. Dragul meu necunoscut, 8. Bravul meu căpitan 9. Cel mai tandru libertin (Sweetest Scoundrel), 10. Ducele pacatului (Duke of sin), 11. Ducele placerilor (Duke of Pleasure), 12. Dorinte nobile (Duke of Desire)

 

E prima carte citită de Elizabeth Hoyt, chiar nu știam la ce să mă aștept, am luat-o din aproape în aproape să îmi dau seama de esență. A fost interesant să pătrund într-o lume în care perucile sunt la modă, iar subiectul a fost de-a dreptul bulversant. O femeie prinsă între datorie și pasiune, nu știa ce să aleagă, ce să lase și ce să ia. Autoarea a presărat la începutul fiecărui capitol un fragment dintr-o poveste de basm din Regina Ravenhair, o văduvă nevoită de împrejurări să își găsească un soț pentru a putea menține controlul în regatul său. Trebuia să fie o alegere înțeleaptă, să aducă liniște și să fie benefică pentru toți, în mod special pentru supușii săi.

Așa a fost și Lady Hero … o regină, dar preferă să se lase manipulată de alte persoane pentru a alege ceea îi trebuie.

Lady Hero Batten s-a născut și a fost educată să fie ducesă. Este frumoasă, dorită, ireproșabilă, o adevărată doamnă, dar dincolo de această mască e o tânără cu dorințe, vise, pasiuni, dar îngrădite de cei din jur mai ales pentru că era o lady. Pune suflet în tot ceea ce face, se dedică proiectului său pentru a ajuta un cămin de copii orfani. Își foloșeste banii moșteniți și își asumă anumite riscuri pentru a da o șansă la fericire unor copii vitregiți de soartă. Ar fi putut fi mulțumită de calea aleasă, de viitorul soț ales de fratele său, dar ceva se întâmplă pe parcurs și îi tulbură deciziile. Descoperindu-l pe Lord Griffin Reading își dă seama că își dorea să fie alături de un om deschis, zâmbitor. Alături de el se simte liberă, pot discuta despre orice, nu o judecă, din contră, o sprijină în tot ceea ce face.

Lord Griffin o lasă pe Hero să îl cunoască cu adevărat, îi spune despre afacerea ilegală de gin pe care o conducerea, cum reușise să salveze familia de la ruină și onoarea să le rămână intactă. Legătura ce se creează între ei îi depășește așteptările și îl determină să își schimbe planurile, gândurile…viața. Cine-ar fi crezut că el, Lordul Nerușinat se va simți întregit de Lady Perfecțiune. Dacă va fi o alegere înțeleaptă sau va avea un final fericit rămâne să descoperiți.

Mi-a plăcut să regasesc informaţii despre viaţa orfanilor şi de cei care se străduiesc să le asigure un confort cât de mic. Silence Hollingbrook e o femeie simplă, nevoită de circumstanţe să conducă căminul de orfani, dar cu un suflet mare. Are grijă de ceilalţi copii, dar şi de Mary Darling, o fetiţă drăgălaşă de un an, abandonată la uşă şi o creşte de parcă ar fi a ei.

Londra, Anglia,  octombrie 1737

Lady Hero Batten se retrage în una din camerele conacului Manderville pentru a-și retușa ținuta și surprinde fără să vrea într-un moment intim pe Lady Pimbroke împreună cu un bărbat ce nu era soțul ei. Momentul este stânjenitor, dar Hero preferă să arunce cu un cercel spre bărbat pentru a-i atrage atenția. La început pentru străin totul pare o glumă și discută câteva minute fără să aibă vreo reținere, dar Hero le transmite că Lady Pimbroke este căutată de soțul ei. Imediat își aranjează hainele și totul pare în regulă în clipa când Eustace pătrunde în cameră, să își recupereze soția. Lady Hero salvase situația și în loc să se retragă din cameră preferă să facă observații pe seama moralității lui. El se enervează și îi spune că e Lady Perfecțiune, iar ea îi dă replica intitulându-l Lord Nerușinat.

Iese demnă din această dispută și se pregătește pentru anunțul logodnei sale cu Thomas, marchiz de Manderville, un bărbat pe gustul ei, perfect pentru statutul de soț. Se bucură de alegerea pe care i-o făcuse fratele său Maximus, duce de Wakefield și speră să nu mai întâlnească acel străin, dar are un șoc în momentul în care Thomas, logodnicul ei, îl prezintă pe fratele mai mic acestuia. Lordul Nerușinat este chiar Lord Griffin Reading.

Lady Hero Batten e conștientă că statutul ei o obliga să facă o alegere avantajoasă din punct de vedere social, soțul ei trebuia să fie cu titlu, bogat și conta mai puțin dragostea. Totuși e mișcată puțin de întrebările adresate de Lord Griffin, în adâncul sufletului său tânjea după o căsătorie din dragoste, să fie pasiune precum în căsnicia părinților săi. Chiar dacă îi pierduse cu mulți ani în urmă, amintirile cu ei fericiți o încânta.

Lord Griffin Reading își construise o imagine de bărbat desfrânat, era cunoscut pentru numeroasele sale aventuri și nu contrazicea pe cei care îl considerau un pierde vară. În sinea lui știa că multe sunt neadevăruri, dar nu se obosea să îi contrazică. Apariția lui Lady Hero, logodnica perfectă pentru fratele lui perfect îi atrage atenția. Nu-i stătea în caracter să depășească anumite limite, dar drumurile lor se intersectează frecevent și nu poate rezista tentației de a o cunoaște mai bine, de a-și da seama ce ascunde dincolo de acea mască a perfecțiunii.

Thomas, marchizul de Manderville se bucura de un alt statut, tot timpul făcea ceea ce trebuie, era membru în Parlament și era pe punctul să încheie o căsătorie avantajoasă pentru familie. Și totuși, o femeie nu-i dă pace, Lavinia Tate îi apare în cale tulburându-l, provocându-l.

Pe parcurs Lord Griffin află că Lady Hero susține un cămin pentru orfani în St. Giles, situat într-un cartier rău famat, destul de periculos pentru o doamnă. Profită de situație și într-un fel o șantajează cu aceste informații. Preferă să o însoțească de fiecare dată când dorește să viziteze cartierul și să o ajute cu construcția unui nou cămin pentru copii, în caz contrar le-ar fi spus lui Thomas sau lui Maximus despre escapadele ei, iar ei sigur i-ar fi interzis să se mai implice. Lady Hero acceptă fără tragere de inimă, dar așa ajunge să îl cunoască pe Lordul Nerușinat, să vadă dincolo de ceea ce știau ceilalți.

În mod normal ar fi trebuit să fugă de viitorul ei cumnat, mai ales că aflase și că a sedus pe Anne, prima soție a lui Thomas, dar dorința e mai presus de rațiune. Știe că n-ar trebui să accepte să fie însoțită de el, să îi dea atenție, dar i se oferă o șansă și profită de ea.

Ieșirea într-o seară la Harte’s Foley la un spectacol în aer liber purtând măști, atmosfera romantică, profunzimea grădinilor și dispariția lui Thomas de lângă Hero îl îndeamnă pe Griffin să o caute. În momentul în care o gășește nu poate rezista tentației și o sărută cu pasiune, fără să îi pese că ar putea fi zărit de cei din grup. Ceea ce îl surprinde e că sentimentul îi e împărtășit, Hero e la fel de nerăbdătoare ca și el.

Ce se va întâmpla cu Hero? Unde o va duce această nebunie de moment? Ce simte față de cei doi bărbați? Pe cine va alege? Va putea să îl convingă pe Griffin să renunțe la afacerea ilegală cu gin înainte să fie arestat de fratele său Maximus? Ce simte Griffin? Va putea să își strunească pasiunea pentru logodnica fratelui său înainte să fie prea târziu? De ce Hero îi tulbură gândurile? E cumva îndrăgostit? Thomas e prins între două lumi, să aleagă soția perfectă sau să urmeze dragostea față de altă femeie? Ce înseamnă Lavinia? Ce a a fost între ei de nu o poate uita? Ce le rezervă viitorul?

 9.8 puncte/10

Autor: Mili

 

33 COMMENTS

 1. frumoasa recenzie 10 puncte 🙂
  Aseara m-am apucat sa citesc la carte , dupa ce am sa o termin am sa revin cu punctajul pentru ea

 2. Sincer este buna, dar…. nu la fel de buna precum a fost prima din serie. Nu îmi prea place Hero , care este atât de confuza ca mai repede cred ca este o pustoaica de 17 ani. Pana acum, si recunosc ca mai am de citit vreo 50 de pagini , ii dau nota 8,5 –cel mult 9.

  • Anca, ai dreptate intr-o oarecare masura. Dar sa tinem cont ca lady respectiva, facand parte din inalta nobilime fusese crescuta dupa anumite standarde, cu o anumita conduita, incerca sa fie un fel de model-deoarece asta trebuia sa reprezinte. Bine cel putin ca si-a dat seama ca nimic nu conteaza mai mult decat dragostea.

 3. Ma bucur MILI,ca ai facut recenzia.INCA NU AM REUSIT SA O CUMPAR,ASA ca ma bucur ca ai postato.asa stiu macar despre ce este vorba.

 4. Felicitari Mili pentru recenzie ! Peruci spui? Cred ca era un chin ..Na,ca acum imi vine sa ma scarpin in cap si asta numai pentru ca mi-am imaginat cum ar fi cu o peruca 😀

  • Daaa, stiu, aiurea, dar ce era sa fac, am facut abstractie de ele si mi-am imaginat altfel situatia. Inotdeauna fac asa cand intalnesc persoane paroase, cu mustata sau cu parul blond. Intotdeauna el e inalt, brunet, ochii albastrii, patratele si cu zambetul pe buze. Ideal, nu?

 5. Am terminat de citit ,,Placeri vinovate”, o carte care mi-a placut. Dar, pot sa spun ca mi-a placut mai mult prima carte din serie ,,Dorinte ascunse”. Acolo am facut cunostinta cu majoritatea personajelor-cu lady Hero, Silence, Mickey Cuceritorul, Fantoma din St.Gil, etc. Asa cum la prima carte mintea mea ca si a celor care a citit cartea, se chinuie sa descopere cine se afla in spatele mastii misterioasei fantome, asa s-a intamplat si acum. Daca atunci suspectam mai multe personaje printre care si Mickey, aceasta suspiciune s-a cam spulberat aici. Deci am ramas asa cum am spus la prima mea banuiala ca ar fi unul dintre fratii lui Silence, cred ca cel care mai tot timpul este nevazut-Asa. Poate in urmatoarele carti voi descoperi misterul :-). Frumoase personajele acestei carti, scene fierbinti, actiune-si mentin parerea ca aparentele inseala de multe ori, asa cum s-a intamplat si cu Griffin. 9.5 PUNCTE.

 6. Cu personajele din recenzie,categoric ii acord punctaj mai mare.9,8puncte pentru carte,pentru recenzie 10puncte.

 7. Recenzia merita 10 puncte, cartea cam 9, nu prea ma pot obisnui cu descrierea personajului masculin care nu este pe placul meu, perucile sporind senzatia de disconfort. Ca si IASMY tind sa cred ca, Fantoma din St.Gil, este unul dintre fratii lui Silence. Nu prea mi-a placut inconsecventa fratelui ei, care initial pare interesat de fericirea ei, ca apoi sa impuna o nunta inposibila intre Silence si Thomas, apoi doreste sa-l aresteze pe Griffin, apoi ca prin farmec il ajuta contribuind in final la fericirea lui Hero.

  • Popescu Andreea multumesc pentru opinia ta. Eu am fost asaltata emotional si mi-a placut mult autoarea. Daca vei continua sa citesti si volumul 3, iti vei da seama la sfarsit cine este Fantoma. In rest, nu iti pot da detalii pentru a nu strica farmecul lecturii. Referitor la peruci, m-au enervat la culme, dar am facut abstractie de ele. Te referi la nunta imposibila intre Hero si Thomas. Silence e deja casatorita cu William.

 8. Ai mare dreptate….graba strica treaba…..m-am referit la nunta imposibila intre Hero si Thomas. O sa citesc si volumul 3 si revin cu pareri. O zi placuta in continuare.

  • Se intampla, dar nu e problema. Am vrut sa fac aceasta precizare pentru a nu induce in eroare pe alte persoane. Daca ai timp, te astept cu mare drag si in viitor ca sa imi transmiti opinia ta. O zi placuta si tie…fara ploaie, fara vant.

 9. Asta noapte am dat gata si Placeri vinovate.Am vrut doar sa frunzaresc putin,dar prima pagina atat de …deosebita(excentrica autoare,nu? ) inca nu m-am putu dezlipi ..pana la final.Totusi,comparativ cu Dorinte ascunse,pot spune ca nu s-a ridicat la acelasi nivel,nu pentru ca nu ar fi avut actiune ,ci pentru ca Lady Hero m-a frustrat cu indecizia sa.Spre deosebire de Temperance care mergea pana inpanzele albe cand isi propunea ceva,Hero il lua pe Nu stiu in brate..si prefera sa stea cu scortosul de Thomas acruia ii ploua in gura cand o vedea pe d-na Tate,decat sa RISTE cu Griffin.Bine,era un drac impielitat stimabilul Griffin,dar nu era dracul chiar asa negru smoala locco_smiley_15 As fi dat 10 daca nu ma enerva nehotararea lui Hero…mai ales dupa ce a stiut ce este in sufletul iubitului sau,asa ca dau un 9,5.
  Fug sa aflu ce vor face Silence si O’Connor 😉

 10. Citită!Mi-a plăcut povestea lor! 🙂 O recomand şi fetelor: citiţi gagici pentru că e frumoasă povestea! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.