Masacrul_din_DarfurLa Editura Corint a apărut cartea Masacrul din Darfur. Singur împotriva răului de Mukesh Kapila, Damien Lewis

Descriere

Implicat de multă vreme în găsirea de soluţii în crizele umanitare şi epurările etnice din Irak, Rwanda, Srebrenica şi Sierra Leone, Mukesh Kapila, fostul şef al misiunii ONU în Sudan, a sosit la Khartoum în 2003, cu hotărârea fermă de a face tot posibilul pentru a opri crimele în masă din această ţară.

Masacrul din Darfur este un adevărat strigăt de indignare, puternic şi plin de pasiune. Este povestea unui om împins la acţiuni extreme de reticenţa celor aflaţi la putere de a opri exterminările, dar şi o analiză a motivaţiilor care l-au făcut să ia poziţie şi să se opună, de unul singur, indiferenţei şi venalităţii globale.

Volumul este scris în maniera unui thriller, autorul folosindu-şi puterea conferită de postul pe care îl ocupa şi totodată riscând totul pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili de primul genocid din secolul al XXI-lea, cel din Darfur.

Prin expunerea sa personală şi emoţionantă, Kapila ne obligă să luăm act de genocidul din Sudan: grămezile de cenuşă, corpurile contorsionate, ochii goi ai femeilor mutilate şi tăcerea insuportabilă a unui sistem care îi tratează pe unii oameni ca fiind superiori altora. El a arătat adevărul pentru a ne da tăria şi a ne provoca să îi urmăm exemplul în încercarea de a pune capăt acestor crime monstruoase.” General- locotenent Roméo A. Dallaire

Într-una dintre cele mai întunecate epoci din istoria omenirii, Mukesh Kapila a adus la cunoştinţa întregii lumi crima supremă: genocidul.” Mia Farrow

DR. MUKESH KAPILA, în prezent profesor la Manchester University, este ex­pert în probleme umanitare şi diplomat internaţional. A lucrat în peste 130 de ţări în funcţii de conducere pentru guvernul britanic, ca şi pentru Organizaţia Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Ca urmare a experienţei pe care a acumulat-o în diverse puncte fierbinţi de pe glob, Kapila s-a concentrat asupra prevenirii genocidului şi a altor crime îngrozitoare împotriva umanităţii în cali­tate de reprezentant special al Aegis Trust.

DAMIEN LEWIS este un autor britanic multipremiat de bestselleruri internaţionale, publicate în peste 30 de limbi. A colaborat la scrierea mai multor memorii incitante de mare succes, printre care Slave, povestea lui Mende Nazer.

Editura Corint

2 COMMENTS

  1. O CARTE CARE TE IMPRESIONEAZA PRIN SUBIECTUL DESCRIS!SPER SA AFLU CAT MAI MULTE PARERI DESPRE EA!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.