31.03.2015 „Recolta” de Jim Crace- Editura All

31.03.2015 „Recolta” de Jim Crace- Editura All

La Editura All a aparut cartea Recolta de Jim CraceRecolta de Jim Crace

Titlul va fi disponibil pentru livrare incepand cu data de 30 martie 2015

„A doua zi dupa strangerea recoltei, locuitorii unui satuc englezesc zaresc pe cer doua fuioare de fum, care ii umplu de presimtiri sumbre. Primul vine de la acareturile stapanului: porumbarul a luat foc si o parte din recolta este compromisa. Cel de-al doilea vine din padure si vesteste sosirea unor straini. Hotarati sa caute un tap ispasitor printre nou-veniti, satenii pleaca intr-o expeditie de pedepsire a intrusilor, dar declanseaza un cumplit lant de razbunari, care, in doar sapte zile, ameninta sa distruga satul din temelii. intr-o proza supla, care curge in cadente lirice, Jim Crace ne ofera o poveste cu subtile rezonante biblice, despre o comunitate care se lupta sa ramana neschimbata in siajul istoriei. Recolta este o elegie a trecutului plecat in exod.”

Recolta a fost nominalizat la Premiul Man Booker pentru anul 2013. Dintre romanele lui Jim Crace, la Editura ALLFA a mai aparut Casa molimei (2012).

Un roman care merita sa stea alaturi de operele marelui mentor al lui Crace, William Golding.Sunday Times

Jim Crace stie cu o precizie de maestru ce trebuie spus si ce trebuie doar sugerat. Recolta este de departe cel mai bun roman al anului.“ The Spectator

Sursa Editura All

1 COMMENT

  1. INTERESANT SUBIECT,NU CRED CA AM MAI CITIT ASEMANATOR!ASTEPT PARERI,CINE STIE,POATE VA AVEA PUNCTAJ MARE CARTEA!
    :O

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.