A ta, Mia – Cătălina Pană – Editura Petale Scrise    

A ta, Mia – Cătălina Pană – Editura Petale Scrise

 A ta, Mia – Cătălina Pană   
Anul aparitiei: 2022
Numărul de pagini: 339
Gen: erotic, romance

  Erotism incitant, o dragoste fulgerătoare, jocul senzual al seducției, un pericol care pândește din umbră și fantomele unui trecut ce nu se lasă uitat alcătuiesc o poveste pe cât de fierbinte, pe atât de tulburătoare.

  Știam că există păreri împărțite despre ,,A ta, Mia”, dar tocmai aceste reacții ambivalente m-au îndemnat să citesc cartea și să-mi fac propria părere despre ea. Un autor nu are cum să scrie povești care să fie pe gustul tuturor cititorilor, așa cum mie mi se poate întâmpla să-mi placă ceva și altuia să nu-i priască. Şi bine am făcut că nu am ținut cont de părerea altora, ba chiar am început lectura fară nicio așteptare, pentru că am descoperit o poveste incitantă, aflată la granița dintre romance și erotic, asezonată din plin cu umor.

  Nu sunt o persoană pudică, citesc literatură erotică – contemporană, dar și historical romance –  de aproape două decenii, încă de când mi-a picat în mână un roman semnat de Susan Johnson (o scriitoare de cărți romantic erotice, cunoscută în mod special pentru romanele sale de dragoste, bine documentate din punct de vedere istoric, condimentate cu scene de sex extrem de senzuale), așa că libertinajul amoros dintr-o carte nu mă mai poate surprinde sau stupefia cu ceva, poate doar limbajul vulgar să-mi umbrească plăcerea lecturii. În schimb, nu-mi plac cărțile erotice care prezintă doar latura carnală, plină de scene clinice, fără să transmită emoție și fără să aibă o acțiune suficient de interesantă cât să mă țină ancorată în poveste. Ceea ce nu a fost cazul aici.

  Spre marea mea încântare, am găsit în “A ta, Mia”, prima carte din seria Zodia Ispitei,  suficient de multe ingrediente picante, încât să pot spune că am avut parte de o lectură captivantă. Mi-a plăcut scriitura, fluidă și descriptivă, ușurința cu care a reușit să mă treacă de la râs la o puternică stare de surescitare, și să-mi păstreze interesul viu până la ultimul cuvânt. Am savurat atât scenele fierbinți, înțepăturile ironice și momentele amuzante, cat si elementele de suspans apărute în a doua parte a cărții. În plus, autoarea Cătălina Pană m-a surprins și cu câteva pasaje erotice, descrise într-un mod dezinhibat, dar finuț, cât să nu-i deranjeze prea tare pe cititorii mai pudici.

  ,,Mai bine să ne-o tragem ca nebunii, decât să pierdem vremea stând la coadă pentru o amărâtă de săgeată din tolba înşelătoare a lui Cupidon.”

   Faptul că povestea este spusă din perspectiva ambilor protagoniști, Mia si Toni, doi tineri bântuiți de fantomele trecutului, m-a ajutat să mă apropii de ei și să le înțeleg temerile, mai ales că cei doi vin din două medii diferite.

   Maria Dragomir, zisă și Mia, este o tânăra pictoriță talentată. S-a născut într-o mănăstire din Maramureș și a crescut într-un orfelinat. A avut o copilărie liniştită printre măicuțe, singurul ei neajuns fiind acela că nu și-a cunoscut părinții. Mama ei a și-a găsit sfârşitul din cauza unor complicații la naștere, refuzând cu ultima suflare să dezvăluie numele tatălui.  

   ,,Unii dintre noi ne-am luat soarta în mâinile proprii, dar nu uităm niciodată să ne întoarcem în locul unde am crescut. Măicuțele rămân familia mea, iar dacă viața nu îmi va rezerva nimic bun, ştiu că m-aş putea oricând întoarce acolo, chiar şi doar pentru a avea grijă de cei mici.”

   Toni Barbu, arhitect și om de afaceri de succes, are ceva schelete în dulap. A fost capul familiei încă de când a putut munci. Copil fiind, a avut grijă de familie, poate mai bine decât un om matur. Până la 19 ani și-a strâns bani pentru studii și a observat că arhitectura i s-ar potrivi ca o mănuşă. Apoi a început studiile și muncea în paralel pentru ca frățiorul lui să nu îi lipsească nimic și pentru a completa salariul mamei. În toți acești ani, a trăit pentru mama sa, pentru fratele mai mic și pentru poftele iubitei lui, Ramona, și nici măcar o secundă pentru el. Din păcate, după ce a găsit-o pe Ramona ,,călărindu-l sălbatic” pe contabil, toate femeile au început să îl dezguste. 

  ,,Mama a fost mereu cea care ne-a iubit pe noi mai mult decât s-a iubit pe sine, iar legătura pe care o avem cu ea este cu adevărat specială, în ciuda distanței, timpului și a altor piedici.”

  Prima întălnire dintre Mia și Toni are loc într-un club. Ea tocmai absolvise facultatea de arte plastice și venise cu niște colege să sărbătorească, iar el se află acolo că să-și serbeze ziua de naștere, alături de fratele și iubita acestuia. După ce o eliberează din ghearele unui individ dubios, Mia alege să îi dăruiască virginitatea, apoi se furișează afară din imensa lui vilă, înainte că el să se trezească, crezând că nu se vor mai întâlni vreodată.

  ,,Nu cred că aş fi putut avea o primă experiență mai frumoasă, dar trezindu-mă în brațele lui la 5 dimineața, mi-am dat seama că nu am cum să rămân. Ar pus prea multe întrebări la care nu aş fi vrut să răspund și m-aş fi simțit prea ruşinată să îl privesc în ochi, după ce gura lui mi-a sărutat fiecare fâşie de piele.”

  Destinul îi aduce din nou față în față, atunci când Mia ajunge să se angajeze ca asistentă a managerului de la o firmă de construcții și arhitectură, fără să știe că șeful ei este chiar Toni.  Chiar dacă nu se simte încă pregătit pentru a o reîntâlni pe Mia, el abia așteaptă să continue povestea de unde a rămas. Acea primă noapte cu această fată, i-a deschis apetitul de viață.

  ,,Minte coaptă, inimă de copil, sexy pe dinafară, grijulie pe dinăuntru, personalitate de fier, cum naiba să nu îți cadă cu  tronc…”

  Mia, în schimb, este cât se poate de nemulțumită, gândind că trebuie să uite de existența lui Toni, cel puțin în afara orelor de lucru. Se simte necorespunzătoare, nu se potrivește deloc, lângă un om atât de bogat, nici măcar în rolul de asistentă, darămite într-un rol mult mai intim. Îl dorește, dar nu-și permite să aibă încredere un el. Toni ,,nu pare genul de bărbat care să se implice, să își dorească o familie, copii și restul lucrurilor care vin la pachet”. Prea temători să-şi ofere o şansa la iubire, ei se luptă cu sentimentele și se ascund în spatele unui joc erotic.

  ,,Până să îl cunosc pe Toni, eram o virgină relativ pudică. El este cel care m-a transformat într-o femeie obsedată de sex, pentru că fiecare părticică a corpului lui puternic îmi oferă o plăcere de neimaginat.”

  Lucrurile încep să se complice din momentul în care își face apariția Ramona, fosta iubită a lui Toni, care pune bețe în roate celor doi tineri, iar cineva din trecutul Miei este nemulțumit de noua ei relație, vandalizând mașina lui Toni, totul culminând cu răpirea tinerei. Va putea Toni să își învingă fricile și traumele din copilărie pentru a o putea păstra și apăra pe cea care i s-a dăruit cu atâta inocență? Cine este agresorul Miei? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

  ,,Inocența ei nedisimulată, combinată cu faptul că îmi dă voie să o posed aşa cum mi-am dorit întotdeauna să posed o femeie, sinceritatea, umorul, creativitatea și hotărârea ei, au adus în viața mea searbădă multă culoare și emoție.”

  ,,A ta, Mia” reușește să incite imaginația cititorului cu scene erotice, dar să-l și țină în suspans până la final.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.