Salată cu năut și telemea – Ciorbă de salată verde – Cotlete de porc cu iaurt – Mousse cu avocado
Salată cu năut și telemea – Ciorbă de salată verde – Cotlete de porc cu iaurt – Mousse cu avocado
Aperitive: Salată cu năut și telemea (Robert)
- 1 conservă cu năut, 1 castravete, 1 ardei kapia, 1 ceapă roşie, 50 g telemea de vacă, 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin sare, piper
- mai întâi se pregătesc toate ingredientele.
- năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol.
- ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
- ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.
- castravetele se taie în bucăţi mici.
- peste năut se adaugă ceapa, ardeiul, castravetele şi brânza telemea fărâmiţată sau tăiată, după preferinţe.
- se pune uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
- se amestecă cu o lingură şi se serveşte.
2. Ciorbă de salată verde (Vero)
- într-o oală se pune aproximativ 3 l apă să fiarbă, se adaugă costiță afumată, o ceapă, un morcov ras, se fierb 15 minute, vegeta și piper după gust.
- între timp se spală 2 căpățâni de salată verde și se rup cât mai mărunt( eu nu le tai cu cuțitul să nu se amărască) apoi le adăugăm în oală.
- într-o tavă punem puțin ulei, o ceapă tăiată mărunt, o călim și adăugăm 2 /3 linguri de făină, apoi punem o linguriță de boia.
- amestecăm bine și o punem peste zeama de salată.
- se mai fierbe la foc mic cam 10 min apoi spargem ouă direct în oală.
- întregi, nebătute, eu pun cam 5 ouă la această cantitate.
- adăugăm verdeață- mărar sau leuștean, 100 ml lapte și mai fierbem 10 min la foc mic – la final punem 2 linguri de smântână grasă într-un bol și frecăm cu apă rece .
- oprim focul, adăugăm smântână și o lingură de oțet.
3.Cotlete de porc cu iaurt (Iliuța)
- cotletul de porc îl punem la macerat în ziua precedentă pregătirii acestuia pentru a obține o carne mai fragedă și mai aromată.
- ingredientele care le adaug peste carne sunt: sare, piper, rozmarin, busuioc și muștar.
- îl las la frigider într-un castron acoperit cu folie alimentară.
- într-un vas cu pereți înalți punem cotletul marinat și 500 ml bere cu alcool.
- se lasă până când carnea capătă o crustă ușor maronie.
- la final adăugăm iaurt și îl mai lăsăm 5 minute
4. Mousse cu avocado (Mariana)
- 2 bucăți de avocado bine coapte se curată,se taie bucățele și se mixează bine până devin spumoase
- adăugăm 400 gr frișcă bătută sau smântână(groasă)+2-3 linguri cacao+ zahăr brun sau îndulcitor după gust
- mixăm bine ingredientele
- punem în cupe la rece
- putem pune în cupe sau bol și un strat de biscuiți zdrobiți sau pișcoturi.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri