Salată cu năut și telemea – Ciorbă de salată verde – Cotlete de porc cu iaurt – Mousse cu avocado
Salată cu năut și telemea – Ciorbă de salată verde – Cotlete de porc cu iaurt – Mousse cu avocado
Aperitive: Salată cu năut și telemea (Robert)
- 1 conservă cu năut, 1 castravete, 1 ardei kapia, 1 ceapă roşie, 50 g telemea de vacă, 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin sare, piper
- mai întâi se pregătesc toate ingredientele.
- năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol.
- ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
- ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.
- castravetele se taie în bucăţi mici.
- peste năut se adaugă ceapa, ardeiul, castravetele şi brânza telemea fărâmiţată sau tăiată, după preferinţe.
- se pune uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
- se amestecă cu o lingură şi se serveşte.
2. Ciorbă de salată verde (Vero)
- într-o oală se pune aproximativ 3 l apă să fiarbă, se adaugă costiță afumată, o ceapă, un morcov ras, se fierb 15 minute, vegeta și piper după gust.
- între timp se spală 2 căpățâni de salată verde și se rup cât mai mărunt( eu nu le tai cu cuțitul să nu se amărască) apoi le adăugăm în oală.
- într-o tavă punem puțin ulei, o ceapă tăiată mărunt, o călim și adăugăm 2 /3 linguri de făină, apoi punem o linguriță de boia.
- amestecăm bine și o punem peste zeama de salată.
- se mai fierbe la foc mic cam 10 min apoi spargem ouă direct în oală.
- întregi, nebătute, eu pun cam 5 ouă la această cantitate.
- adăugăm verdeață- mărar sau leuștean, 100 ml lapte și mai fierbem 10 min la foc mic – la final punem 2 linguri de smântână grasă într-un bol și frecăm cu apă rece .
- oprim focul, adăugăm smântână și o lingură de oțet.
3.Cotlete de porc cu iaurt (Iliuța)
- cotletul de porc îl punem la macerat în ziua precedentă pregătirii acestuia pentru a obține o carne mai fragedă și mai aromată.
- ingredientele care le adaug peste carne sunt: sare, piper, rozmarin, busuioc și muștar.
- îl las la frigider într-un castron acoperit cu folie alimentară.
- într-un vas cu pereți înalți punem cotletul marinat și 500 ml bere cu alcool.
- se lasă până când carnea capătă o crustă ușor maronie.
- la final adăugăm iaurt și îl mai lăsăm 5 minute
4. Mousse cu avocado (Mariana)
- 2 bucăți de avocado bine coapte se curată,se taie bucățele și se mixează bine până devin spumoase
- adăugăm 400 gr frișcă bătută sau smântână(groasă)+2-3 linguri cacao+ zahăr brun sau îndulcitor după gust
- mixăm bine ingredientele
- punem în cupe la rece
- putem pune în cupe sau bol și un strat de biscuiți zdrobiți sau pișcoturi.
Dragi prieteni poate aţi remarcat că unele dintre reţetele noastre de mâncare sau prăjituri sunt mai dietetice, dar ne-am gândit că multă lume are probleme de sănătate. Așa că veţi vedea reţete cu produse fără gluten, cu zahăr mai puţin sau înlocuit cu miere sau îndulcitori, fara prăjeli sau cu lapte, iaurt sau brânză vegetală. Toate reteţele sunt încercate de cei care vi le prezintă şi sperăm să vă placă.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri