Trebuie să caute în cele 10 mii de cutiuţe de colecţie lăsate de Vista. Oare va mai descoperi ceva? Mai este implicat cineva, sau nu?

Afaceri de familie de Amanda Quick-Editura Litera

Afaceri de familie de Amanda Quick-Editura Litera

Titlul original: Lost and Found
Editura Litera
Anul 2015
Traducere: Andreea Ciusa-Oana Barbelian
Nr. pagini: 327

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

  Am venit cu câteva descrieri desprea cartea din Colecţia Romantice. Este o autoare îndrăgită de mine, iar această carte mi-a plăcut foarte mult. Pentru cei care nu au citit-o încă, o recomand. Puţin paranormal şi acela bazat pe intuiţie, iar cine s-a dat cu adevărat un paranormal, a reieşit că este un escroc.

  Vesta Briggs este proprietara unei galerii de artă-Galeria Chatelaine, un renume în lumea artei. Nepoatele Vestei, Cady, cea care are fler în acest domeniu, nu o interesează despre bunul mers al galeriei. Deşi ea este cea care se aseamănă cu mătuşa sa cel mai mult, până şi la atacurile de panică, ea este liber -profesionist în domeniul consultanţei de artă.

  Descoperim două nepoate, pe Sylvia şi Leandra. Sylvia este instruită în conducerea galeriei, ea urmând să conducă atunci când mătuşa nu va mai fi. Este căsătorită cu Gardner, contabil, şi au împreună 2 gemeni de opt ani. Leandra este cea de a treia nepoată a bătrânei. A fost căsătorită cu un pictor, dar s-a dovedit a fi un personaj ce-i plăcea să fie întreţinut de către soţie. Leandra are grijă de o sucursală mai mică a galeriei, decide să divorțeze și la scurt timp se implică într-o relaţie cu Parker, un individ mai în vârstă ca ea.

  Când Vesta o sună pe nepoata sa favorită, Candy, vrea să îi facă cunoscut că nu mai vrea să fuzioneze galeria sa cu galeria Austry-Post. Ce telefon ciudat!

  Austrey-Post este o galerie care în prezent este deţinută de tatăl vitreg a lui Randell. Randell a fost căsătorit timp de 9 zile cu Candy, dar şi-au dat seama că nu va merge căsătoria. Erau prieteni din copilărie, el iubea pe altcineva, dar presiunile familiei i-a adus împreună.

  După divorţ, Randell încearcă cumva să îşi recapete galeria înapoi. Aceasta a fost moştenire de la bunic, dar mama alcoolică i-a cedat drepturile lui STANFORD Felgrove, iar aceasta a decedat convenabil.

   Avem de-a face cu o posibilă fuzionare, dar moartea prin înec a Vistei dă totul peste cap.
  Candy, care are consultanţă cu Mack Easton, un bărbat enigmatic ce deţine firma „Ce-i pierdut va fi găsit”, iar prin mesajele lor de pe e-mail, arată clar o atracţie între ei. Când cei doi se vor întâlni în sfârşit la o afacere îşi vor da seama că fiecare stăruie în mintea celuilalt.

  Ea este un consultant printre oamenii de artă cu care a crescut, iar el este cel care se ocupă mai mult virtual de pierderi. Când Mack o va salva de o recuperare periculoasă unde Candy putea să păţească ceva, cei doi au parte de o noapte furtunoasă, cu multă adrenalină.

  Candy, îşi dă seama că cel care o va ajuta să îşi dea seama ce s-a întâmplat cu Vista este Mack. Acum ea va fi angajatorul, nu angajată, iar ei se vor da drept „aproape logodiţi”, asta pentru a nu stârni suspiciuni familiei. Motivul acestei angajări, este testamentul Vistei. Ea ştie că Sylvia este cea care este pregătită, şi conduce galeria, dar cele 51% din acţiuni revin lui Candy, cea care nu vrea să aibă de a face cu conducerea. Îşi dă seama că fuzionarea dintre cele două galerii, este motivul pentru care Vesta a murit. Testamentul nu intră în tiparul Vestei, deci clar este ceva.

  Cei doi consultanţi descoperă o reţea de infracţiuni şi falsuri realizate de către un aşa zis mediu în psihometrie (el certifica că este autentică o piesă de artă, doar prin atingerea sa) Jonathan Arden. Se afla în colaborare cu nimeni altul decât Stanford Felgrove, patronul lui Austry-Post. Oare unul din aceştia doi să fie criminalul? Oare ei ştiu că Vesta a dat peste falsurile comise?

  Pe lângă cercetare, avem de-a face în carte şi cu sentimentele confuze dintre Candy şi Mack. El are o fată, Gabriella, care este la facultate. Mama ei a fost ucisă într-un accident rutier și se pare că a fost crescută doar de tată. Gaby, este o fire foarte geloasă, care l-a manevrat cum a vrut. Mack, este o persoană ocupată cu punerea pe roate a afaceri sale, aşa că întâlnirea cu Candy îi da motiv să îşi analizeze viată şi ce are de gând să facă mai departe cu ea. Hotărârea lui nu îi este deloc pe plac fiicei.

  Candy, scapă ca prin urechile acului de a fi ucisă de Stanford şi Arden. Arden îl va ucide pe Stanford. Candy va reuşi să îşi învingă atacurile de panică şi să scape cu viaţă înotând. Acum mai trebuie să afle ce ascunde cheiţa de aur lăsată moştenire. Ea face parte dintr-o bijuterie foarte valoroasă, care este şi logo-ul Galeriei. Trebuie să caute în cele 10 mii de cutiuţe de colecţie lăsate de Vista. Oare va mai descoperi ceva? Mai este implicat cineva sau nu?

  Cum va reuşi Candy şi Mack, să îşi rezolve problemele de atracţie dintre ei?
   Mai sunt atentate la viața lor sau totul se va termina cu bine?

  Cartea merită citită. Nota mea este 10.

Recenzie cititor: autor Nicol

Colectia Carti Romantice

Recenzii carti Amanda Quick

Verifica disponibilitatea cartiilor aparute in Colectia Carti Romantice (Editura Lira/Litera) in librariile online: libris, elefant, cartepedia, librarie.net si carturesti

5 COMMENTS

  1. Felicitari pentru recenzie ! Nu am citit cartea, asa ca recenzia e binevenita. Si mie imi place mult Amanda Quick.

  2. Am citit si eu cartea .Mi-a placut povestea si personajele.Doar pe fata eroului principal as fi vrut sa o scarman putin.Era atat de posesiva si rasfatata…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.