„Alternastere” de Gabriel Osmonde-Editura Univers

„Alternastere” de Gabriel Osmonde-Editura Univers

Alternastere, Gabriel Osmonde3d_OSMONDE_Alternastere.Folder.672x1024

Traducere Diana Crupenschi

Colectia Romanul secolului XXI

Autor: In 2011, Andrei Makine dezvaluia ca el se ascunde in spatele pseudonimului Gabriel Osmonde. Sub aceasta semnatura aparusera patru romane: Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire (2001), Cele 20 000 de femei din viata unui barbat (2004), Lucrarea iubirii (2006, aparut in traducere in 2013 la Editura Univers) si Alternastere (2001), care starnisera interesul criticilor literari atat prin curajul si subversivitatea scriiturii, cat si prin misterul identitatii autorului. Castigator al Premiului Goncourt pentru romanul sau din 1995 Testamentul francez (tradus la Univers in 1997), scriitorul de origine rusa se bucura de un mare succes de public si de critica pentru cartile aparute sub numele sau. si totusi, intr-un interviu, el marturisea: „Makine nu este numele meu adevarat. Osmonde este mai adanc ancorat in mine decat Makine“.

Gabriel Osmonde, numele sub care se ascunde Andrei Makine, castigator al Premiului Goncourt, revine la editura Univers. Dupa ce anul trecut a fost publicat, cu ocazia vizitei scriitorului in Romania, romanul Lucrarea iubirii, un nou titlu ii asteapta pe cititori: Alernastere.

Un calator manat de ultima sa speranta descopera un orasfantoma intrun desert din Australia Occidentala, o misterioasa fundatie in care totul isi schimba sensul: dorintele, amintirile, temerile, nevoia oamenilor de a iubi si de a fi iubiti. Fundatia aceasta, despre care calatorul va descoperi ca are filiale pe toata planeta, este pe cale sa revolutioneze lumea. Dar totul depinde de inventarea unui nou limbaj care sa poata descrie Alternasterea.

Sursa Editura Univers

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.