Aroma pasiunii de Margot Berwin-Colecţia

Aroma pasiunii de Margot Berwin-Colecţia „Cărţi romantice”

Titlu original: Hothouse Flower and the Nine Plants of Desire

An apariție: 2010

Categorie: Ficțiune adulți /Contemporan/Chick Lit

 Rezumat-prezentare

  Lila, o femeie de 30 de ani, divorțată de curând, trece printr-o perioadă destul de mohorâtă a vieții ei. Rănită în urma divorțului, devine cinică și își promite că nu se va mai atașa de nimeni și nimic-bărbați, plante sau animale.

  Apartamentul în care s-a mutat este gol și se gândește că are nevoie de o redecorare. În ciuda faptului că nu voia să se atașeze de nimic hotărăște să-și cumpere o plantă. Pleacă la piață în căutarea a ceva care să-i ornamenteze apartamentul. Este atrasă oarecum către un stand în spatele căruia se vedea un tip chipeș, sexy care vindea plante. Acesta, pe numele lui David Exley, iubitor și cunoscător al speciilor, îi prezintă o plantă și o convinge să o cumpere-Pasărea Paradisului. El ține morțiș să o învețe și cum să aibă grijă de ea. Se trezește că este interesată și de plantă și de Exley. Și iată așa începe un capitol dintr-o nouă viață. Cei doi se plac reciproc și relația lor devine oarecum serioasă.

  Ea devine fermecată de lumea plantelor tropicale, iar când trece pe lângă o spălătorie și vede o ferigă rară nu poate rezista să nu intre. Aici în lumea mașinilor de spălat o întâmpină o adevărată oază tropicală. Locul cald al uscătoriei, umiditatea- ajută plantele în dezvoltarea lor. Peste tot erau mușchi pe podea, flori tropicale, iarbă înaltă cât mașina de spălat, plante agățate de tavan și chiar animale din acest ecosistem. Face cunoștință cu proprietarul, Armand, un tip ciudat, dar fermecător, care o vede interesată și îi povestește o mulțime de lucruri. Armand era un fel de șaman mistic al plantelor. El îi dezvăluie că undeva în camera din spatele spălătoriei ține ascunse cele 9 plante ale Dorinței.

  Fiecare plantă are capacitatea de a da unei persoane cea ce dorește, iar toate împreună sunt o forță. Taie o bucățică din ferigă și i-o dă să o planteze, dar o avertizează să nu spună nimănui despre cele 9 plante:
1. Gloxinia-Dragoste la prima vedere
2. Cycad Mexican-Planta nemuririi
3. Cacao-Avere
4. Floarea lunii-Fertilitate
5. Sinsemilla-Sexualitatea
6. Mandrak-Magia
7. Crinul de vale-Forța de viață
8. Cicoarea-Libertate, invizibilitate
9. Datura-Marea aventură

Aceasta era mitologia, semnificația celor 9 plante.

  Dar crezându-se îndrăgostită și pentru că voia să consolideze relația, fără secrete, îi spune lui Exley, despre cele 9 plante. La câteva zile după ce secretul a fost deconspirat, plantele dispar. Exley este cel care le fură și dispare.

  Cuprinsă de vinovăție față de Armand, deoarece ea fusese cea care dăduse totul în vileag, se decide să-l ajute pe acesta să caute plantele. Împreună pornesc către Mexic, într-o călătorie plină de aventură pe urmele plantelor. O călătorie nebună, romantică, plină de misticism. Ajung într-o pădure tropicală plină cu tot felul de specii, chiar și animale. Pădurea are propriul ei misticism, propria magie, ritualuri ciudate. Pe măsură ce povestea evoluează, Lila, învață cât mai multe despre proprietățile dorinței și cum se poate modela lumea ei. Aici în această pădure magică, Lila, află multe lucruri despre Armand, dar și despre ea. Comunicarea cu lumea spirituală a plantelor este fascinantă, mai ales dacă descoperi că ai asemenea calități.

  Un nou interes se dezvoltă pentru Armand, care este un bărbat protector, o încurajează să facă lucruri de care nu se credea capabilă, este fermecător și cel mai important: Crede în ea!

  Lila vine în contact cu magia plantelor și animalelor și se transformă în cineva care înțelege cine este și ce vrea.

  O poveste amuzantă, presărată cu magie, lăcomie, spiritualitate și dragoste.
  Fiecare capitol povestește despre o anumită plantă și ce proprietăți are.
  Nu este o carte foarte complicată, un pic cam ciudată din cauza subiectului, dar poate că umorul situației o să vă placă.

  Ce se întâmplă în poveste, amănuntele legate de fiecare plantă în parte și puterea lor, aventura celor doi și dacă reușesc să recupereze plantele, ce se întâmplă în final, aflați doar dacă citiți cartea: „Aroma Pasiunii” de Margot Berwin

 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Cărţi Romantice

Autor: IasmyAroma pasiunii de Margot Berwin-Colecţia "Cărţi romantice"

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.