Arsita noptii

Arșița nopții de Sandra Brown

Titlul original: Rainwater
Cotaţie Goodreads: 3.92

DETALII CARTE

O poveste emoţionantă! O poveste de dragoste profundă!

O carte care iese puțin din tiparul cu care am fost obişnuiți de Sandra Brown. Scenele fierbinţi și explicite care erau tipice autoarei sunt acum învăluite într-o altă sferă şi lasă totul la latitudinea imaginară a cititorului.
Se spune că, Arşița nopţii (Rainwater) : este cea mai bună carte scrisă până acum de autoare. Dar, după cum știţi această afirmaţie este relativă, deoarece depinde de fiecare cititor în parte.

Povestea descrie viața unei femei care luptă într-o lume plină de discriminare.
Acțiunea romanului are loc într-un mic oraşel din Texas în anii 1930. Cartea este o imagine vie a modului de viaţă din anii 30, atunci când rasismul, discriminarea, situaţia disperată a fermierilor provocată de un colaps economic erau la ordinea zilei. Sunt descrise dragostea, îngrijirea, tratamentul, pe care o mamă îl oferă unui copil cu probleme, dar în același timp este evidenţiază şi dragostea profundă şi emoţionantă dintre doi oameni care încearcă să răzbată prin negura vieţii.
Ella Barron, este o tânară mamă ce deţine o pensiune şi are în îngrijire un băieţel în vârstă de 10 ani. Un băieţel cu probleme de sănătate, considerat un copil cu handicap. Suferă de autism! O femeie puternică, statornică care îşi acceptă soarta. Conştientă că, există discriminare din cauza fiului ei, ea se izolează în mica comunitate din Texas. Lucrează din greu să îşi menţină locul şi îşi împarte timpul între lucrul la pensiune si îngrijirea fiului ei, Solly. În acea perioadă în care medicina era la începuturile evoluţiei, medicii nu îi dăduseră prea multe şanse de recuperare băieţelului. Nu exista un tratament bine definit, situaţia fiind destul de complicată şi inexplicabilă. Toți dăduseră verdictul: copilul este retard mintal, nu va vorbi şi nu va putea să conştientizeze nimic vreodată.

Aşa se desfaşura viaţa Ellei, asta până într-o zi, când medicul local o vizitează însoţit de un străin misterios, care avea nevoie de o cameră. Străinul este un prieten al doctorului, pe numele său David, un bărbat frumos, inteligent şi oarecum misterios. El va aduce schimbări atât în viaţa Ellei, dar şi în viaţa micutului oraşel.
Se pare ca Ella este atrasă de el din prima clipă, dar îşi impune să păstreze distanţa. Are şi aşa problemele ei, și nu mai vrea să se încarce și cu altele. Îl ţine departe de inima ei, până când David face o descoperire. David este atras atât de mamă, dar şi de băieţelul ei Solly. Vrea să se apropie de băieţel, şi petrecându-şi timp alături de el, jucând jocuri simple, îşi dă seama ceea ce nici medici nu reuşise: copilul ştia să aranjeze piesele de domino în ordine numerică, cunoştea culorile, şi multe altele.
În acelaşi timp este emoționant să vezi cum se dezvoltă dragostea dintre Ella și David, să vezi dragostea nemărginită a unei mame pentru copilul ei, dar și dragostea profundă dintre un bărbat şi o femeie. O luptă cu viaţa, o luptă contra vântului năpraznic al sorții.
Există spoilere importante, dureroase, amărui, pe care nu am să le divulg, vă las pe voi să le descoperiţi.
Pregătiţi-vă sufleteşte pentru această carte. Nu plângeţi, deşi majoritatea nu au reuşit să se abțină!

Finalul este …povestea este…. durerea este…dragostea este eternă, dincolo de timp, viaţă, moarte…..

Rainwater se traduce: Apa de ploaie. Ce semnifică, sau dacă are vreo legatură cu ceva din carte, veţi afla voi!

De ce, Arşița nopţii? Vom descoperi!

Cartea Arşiţa nopţii de Sandra Brown, apare în colecţia Cărţi Romantice și poate fi achiziționată împreună cu revista Libertatea pentru femei, la data de 22.05.2015.

Autor: Iasmy

8 COMMENTS

  1. Multumesc Iasmy! Mi-am pregatit deja servetelele pentru cand o voi citi! Eu o sa plang, cu siguranta! Sper sa ma inseninez la final, sa nu fie si acela trist!

  2. O prezentare foarte emotionanta, care pe mine m-a convins pe deplin. Sigur nu voi rata cartea.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.