Bestia de Alex Flinn

Titlul original: Beastly

Editura : Rao

Anul aparitiei : 2008.

Traducere: Shauki Al-Gareeb

Numar de pagini : 250

                                                                      R E C E N Z I E  C I T I T O R

Rezumat carte

O versiune moderna a celebrei povesti “Frumoasa si Bestia” in varianta moderna. Un tanar si o tanara si povestea unei bestii ( pe jumatate animal ) care poate sau nu sa redevina om….. Actiunea are loc in New York, unde facem cunostinta cu Kendra — vrajitoarea care arunca blestemul; si cu Kyle– un pusti egoist, de bani gata dispus sa-si bata joc de o fata chiar daca aceasta s-ar putea simti ranita. Farsa este ca invita la bal o fata grasa si urmata, dar in acelasi timp planuieste sa vina insotit de o alta tipa…. Si transformat a fost…. : o bestie paroasa, cu gheare. Avand 2 ani la dispozitie sa gaseasca o fata care sa-l iubeasca si pe care sa o iubeasca la randul sau, iar printr-un sarut sa o demonstreze. Greu blestemul … Nu-i asa? Mai ales ca in zilele noastre iubirea nu-i asa usor de gasit…

Ca ajutor are o oglinda…oglinjoara magica unde poate vedea o persoana doar pronuntandu-i numele. La un moment dat se uita prin oglinda la o fata careia ii oferise un trandafir fara sa stie de ce. Si de-a lungul timpului continua sa o urmareasca…. intre timp se muta din casa tatalui intr-un conac impreuna cu servitoarea Magda, cu preparatorul orb Will… Dezvolta o pasiune Pt trandafiri……… Exact ca in basm…nu?? Apare un hot care-i intra in sera, si pentru a scapa cu viata ii promite ca-si va aduce fiica la el… targ acceptat isi schimba numele din Kyle care inseamna ”chipes” in Adrian care inseamna ”intunecat “. Pana aici parca e exact ca in basm, nu? Conacul pe post de castel din mijlocul padurii; diferenta fiind data de faptul ca vrajitoarea i se arata Bestiei si nu Frumoasei-in cazul nostru Linda, fiica hotului.

La un moment dat, in timpul unei ore cand discutau cu profesorul despre sonetele lui Shakespeare fata spune : ”Am avut odata un trandafir pe care mi l-a dat cineva. L-am presat intr-o carte. Mirosul nu a persistat.” Si ca-n orice basm Bestia valseaza cu Frumoasa lui – de fapt o invata valsul. Dintr-un tanar egoist, care urmarea numai placerile lui ; Bestia noastra devine un romantic, caruia ii pasa de ceilalti, e mai profund. Cand vede impreuna cu Linda ca tatal acesteia e bolnav, in timp ce ei erau la munte si se distrau; ii spune acesteia ca poate pleca la tatal ei. Ca o elibereaza! Tot in aceste momente dupa plecarea Frumoasei realizeaza ca va ramane pentru totdeauna o Bestie ? Sau Linda va fi dragostea care va rupe vraja ? Vor ramane cei doi impreuna?

Iata intrebarile la care raspunsul este : CITITI CARTEA! Nota mea pentru acest roman este 10 !!!

Recenzie cititor: Autor Geo

 

16 COMMENTS

  1. Felicitari Geo pentru cele scrise! locco_smiley_10 Bestia este o carte draga mie si oricand o recomand atat iubitoarelor de romance ,cat si de fantasy

  2. FELICITARI GEO,CARTEA NU AM CITITO,DAR AM VAZUT FILMUL LA RECOMANDAREA VOASTRA.SUPERB! locco_smiley_37

  3. Filmul este o adaptare..au preluat ideea ,astfel ca sunt unele deosebiri fata de carte.Ideea de baza : versiunea moderna a basmului Frumoasa si bestia.Merita a fi citita .

  4. Carte asta vreau neaparat sa o citesc, am tot dat peste ea in discutiile voastre incat m-ati facut curioasa, chiar mi-ati recomandat-o. Poate mi-o aduce,, Mosulica” daca nu oricum o voi achizitiona, nu mai merge sa astept.

  5. O carte care mi-a placut enorm,povestea veche adaptata la zilele noastre.
    Felicitari Geo pt prezentare locco_smiley_10 locco_smiley_10

  6. Superba recenzie Geo! Nota 10 cu felicitari pentru ea! Sunt convinsa ca e o carte minunata! Nu am citit-o inca, dar e printre cartile pe care doresc foarte mult sa le citesc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.