Călăul - Daniel Cole
Literaturapetocuri.ro Noutăţi editoriale Editura Trei

Călăul, de Daniel Cole – Editura Trei – prezentare

Călăul

Titlul original: Hangman

Autor: Daniel Cole

Număr pagini: 464

Traducere de: Mihaela Doagă

Anul apariţiei: 2019

Colecţia Fiction Connection

De la autorul bestsellerului Ragdoll. Ultima ta zi

Un detectiv care nu are încredere în nimeni

Un criminal care nu are nimic de pierdut

   Inspectorul șef Emily Baxter e încă profund afectată de cazul „Păpușa de cârpe” și de dispariția prietenului ei, William Fawkes, zis Lupul. În ciuda ezitării sale de a se implica într-un alt caz înfiorător, e convocată la o întâlnire la New York cu agenții speciali Elliot Curtis de la FBI şi Damien Rouche de la CIA. Acolo, îi sunt arătate o serie de fotografii ce înfățișează o crimă care imită modul de operare al ucigașului în serie Lethaniel Masse, poreclit „Păpușa de cârpe”: un cadavru contorsionat într-o postură familiară, suspendat de Podul Brooklyn și având cuvântul MOMEALĂ scrijelit pe piept.
Pe măsură ce presiunea din partea mass-mediei crește, lui Baxter i se cere să sprijine ancheta și să cerceteze scena unei noi crime, a cărei victimă are o altă inscripție pe piept – MARIONETĂ.
Crimele sunt tot mai macabre și mai ingenioase, în timp ce echipa de anchetatori e mereu cu un pas în urma criminalului. Singura lor speranţă este să afle pentru cine e MOMEALA, cum sunt alese MARIONETELE, dar, cel mai important, cine mânuieşte sforile.

  „Cititorii care așteaptă senzații și mai tari decât în Ragdoll. Ultima ta zi nu vor fi dezamăgiți.” – Publishers Weekly

Un thriller care are toate ingredientele: un subiect inedit, personaje ușor atipice, crime brutale și un deznodământ surprinzător.” – www.criminalelement.com

   „Aș spune că în Călăul există mai mult umor decât în Ragdoll. Ultima ta zi. Asta vine oarecum să compenseze atmosfera întunecată și disperarea. Mi-am supus personajele la experiențe cu adevărat dure, iar aceste mici inserții de empatie, camaraderie și afecțiune autentică sunt cu atât mai luminoase.” – Daniel Cole

   Daniel Cole a fost paramedic și a lucrat pentru Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals și pentru Royal National Lifeboat Institution. Locuiește în Bournemouth, Anglia.
La Editura Trei, a apărut Ragdoll. Ultima ta zi, romanul său de debut, bestseller internațional, tradus în peste 40 de limbi.

Editura Trei

   În “Ragdoll. Ultima ta zi”, avem parte de crime misterioase, urmăriri ca-n filme, trădări din partea unor oameni la care nu te aștepți, un detectiv controversat care ajunge să comite o serie de ilegalități, cu scopul de a rectifica o nedreptate (sau greșeală), un ucigaș expert, meticulos, fără scrupule, care acționează într-un mod extrem de ingenios, o anchetă cu multe ramificații care ne dezvăluie cât de dezechilibrată poate fi uneori mintea umană, un caz controversat care ne trimite în trecut, în urmă cu 4 ani, numeroase minciuni și dezvăluiri zguduitoare. O lume plină de pericole pe care cititorii (mai ales fanii lui M.J. Arlidge, Robert Galbraith sau Simon Beckett) o vor îndrăgi cu siguranță pentru ritmul alert. Literaturapetocuri.ro

Noutăţi editoriale 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

2 COMMENTS

  1. Astept sa citesc si o recenzie a acestei carti, caci momentan nu stiu sigur daca ar fi tocmai pe.gustul meu 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.