Căldură și somn bun!

   Vine iarna. Ca să parafrazez un slogan al unei serii celebre, „Winter is coming”. Crăciun, vacanță, colinde, zăpadă… Toate acestea reprezintă partea bună.

   Calendaristic nu mă deranjează, însă termic, este altă poveste. Sunt una dintre persoanele care urăsc frigul. Îmi place iarna, dar doar de la căldurică. Sigur că apreciez peisajele feerice cu zăpadă, ninsoare, care te îndeamnă să cânți „Jingle Bells” și te duc cu gândul la copilărie, la basmele lui Andersen, mai-mai să vezi sania lui Moș Crăciun, trasă de reni. Le apreciez, dar doar în poze sau de la geam. Dacă stau în casă, la căldură, sub pătură, cu o cană de ciocolată caldă într-o mână și o carte în cealaltă, iar din când în când îmi mai arunc ochii pe geam, la peisajul feeric, ei da! Așa îmi place și mie!

   Urăsc să merg prin nămeți, să înfrunt frigul mușcător, să mă îngrop sub un morman de haine groase, pentru că și acesta e un aspect. Iarna cărăm după noi o grămadă de haine, în timp ce vara e mult mai simplu…

  Nimic nu este mai reconfortant decât să intru în casă după ce am mers prin frig, să pornesc cea mai bună aerotermă ceramică, achiziționată de la Aleco Air, să mă așez în fotoliu, cu o carte și o cană de ciocolată caldă. Nimic nu se compară cu o încăpere încălzită! Aeroterma mea e perfectă pentru zilele friguroase; rezistența ceramică îi conferă o eficiență mai mare decât a altor aparate din aceeași categorie, încălzește rapid, conține filtru de aer lavabil și este totodată, practică: poate fi transportată cu ajutorul unui mâner, ceea ce este minunat dacă merg într-un loc unde încălzirea lasă de dorit. Este perfectă și pentru baie! Pentru că nu-i așa, ce poate fi mai enervant după o baie caldă decât senzația de frig?

   Cum am ajuns să cumpăr această aerotermă? O să râdeți, dar total întâmplător. Căutam pe Internet cu totul altceva, și anume dispozitive de monitorizare calitate somn pentru soțul meu. Nu dormea bine deloc în acea perioadă, era foarte stresat, iar cineva mi-a spus că problema poate fi remediată cu ajutorul acestor dispozitive. Am ajuns pe site-ul Aleco Air, de unde am comandat atât aeroterma, cât și dispozitivul de adormire și monitorizare a somnului Nox Sleep Light.

   Mărturisesc că eram cam sceptică la început în privința celui din urmă, dar chiar a funcționat! Lumina și sunetul emise sunt plăcute și liniștitoare, de folos fiind mai ales lungimile de undă roșii, ce stimulează secreția de melatonină, acea substanță resposabilă cu sosirea lui Moș Ene pe la gene.

   Am conectat prin bluetooth dispozitivul la telefon, pentru a seta alarma de trezire cu melodia sa preferată; aplicația Sleepace îi trimite semnale dispozitivului, contribuind la trezirea într-un mod liniștit și plăcut. Slavă Domnului că azi nu ducem lipsă de tehnologie și putem înlocui cu succes ceasurile deșteptătoare enervante, care te fac să sari din pat buimac și speriat.

   Pe lângă lumină și sunet, Nox Sleep Light monitorizează umiditatea și temperatura din cameră., profunzimea somnului și mișcările corpului, ceea ce ajută la oferirea unui feedback asupra calității somnului, sub forma unui scor final.

  Dispozitivul de adormire și monitorizare a somnului Nox Sleep Light a fost de ajutor pentru întreaga familie: eu nu mă mai trezesc atunci când chinuit de insomnie, se ridică din pat, iar copiii în sfârșit merg la culcare devreme. Observând exemplul tatălui, credeau că e OK să pierzi nopțile.

Căldură și somn bun, două condiții esențiale pentru starea de bine!

Sursa foto: Aleco Air

 

3 COMMENTS

  1. Cred că aceste aparate sunt foarte utile! Chiar am nevoie de o aerotermă. Voi intra pe site să aflu mai multe informații. Multțumesc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.