Căutarea de Nora Roberts

Titlul original: The Search
Traducerea: Dagmar Popescu
Editura: Miron
Număr pagini: 512
An apariţie: 2011

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Aşa cum ne-a obişnuit autoarea, această carte vorbeşte foarte mult despre prietenul cel mai bun al omului-câinele.
Fiona Bristow, este o persoană liniştită, energică, atletă, şi nu arată prin nimic chinul pe care la trecut acum 8 ani, când un criminal în serie, a răpit-o, vrând să o facă a treisprezecea sa victimă.
Un minuscul briceag duce la salvarea sa miraculoasă, după ce a fost atinsă cu electroşocul, legată de mâini şi de picioare şi cărată în portbagaj cu certitudinea clară că va fi omorâtă.
Prin propria voinţă de fier, reuşeşte să îşi lovească agresorul şi să scape, dar la un an de zile logodnicul său Greg, va fi ucis împreună cu credinciosul său câine.

Durerea, teama, vinovăţia, acceptarea, o vor face pe Fiona să îşi deschidă o şcoală de dresaj canin pe o insulă fermecătoare şi liniştită. Împreună cu cei trei câini devotaţi ai săi, va pune în funcţiune şi unitatea de „Căutare şi găsire” a persoanelor dispărute, a supravieţuitorilor, a cadavrelor.
Prin munca lor intensă multe persoane îi vor datora viaţa.
Când totul se pare că va fi dat uitări, trecutul revine în forţă, iar criminalul va trimite un înlocuitor să o ucidă. Dar până atunci alte victime îi vor lua locul.

Simion Doyle, este vecinul Fionei, un sculptor în lemn, care face piese minunate, dar şi care deţine un căţeluş adorabil, JAWS, ce îi face zile fripte.
Soluţia este dresoarea de câini, care reuşeşte să disciplineze căţeluşul, dar şi pe stăpânul acestuia. Atracţia dintre cei doi este evidentă în ciuda preferinţelor fiecăruia. Încet, încet cei doi vor deveni un cuplu, deşi din vorbele lor, nu doresc această atracţie. Dragostea pluteşte în aer, la fel şi pericolul…

Când criminalul închis pe viaţă, Pery, îşi va găsi un înlocuitor în profesorul de engleză Eckle, totul va deveni agitat şi vor reieşi iar la suprafaţă. Acum evenimentele găsesc o Fiona hotărâtă, care nu cutează să se confrunte cu cel care aproape a omorât-o. Îl aşteaptă şi pe Eckle, în drumul lui presărat cu cadavre, să ajungă şi la ea.
Acum este foarte hotărâtă să îl prindă şi pe criminal, dar şi să scape de spaimele pe care le încearcă ştiind că ea va fi trofeul.

Autoarea ne dezvăluie printre crime, şi o poveste de iubire şi încredere între câine şi om. Fiona îi are pe Newmen, Bogart şi Pech, nişte câini fantastici, care înfruntă condiţii atmosferice grele pentru găsirea persoanelor dispărute. Dăruirea Fionei, dar şi ai câinilor ei, băieţi ei care vor face orice să o protejeze de pericole. Orice stare pe care o are este simţită de credincioşi ei patrupezi. Nu poţi să treci cu indiferenţă peste descrierea antrenamentelor, peste recompensarea lor, peste dăruirea celor care iubesc animalele. Parcă aş fi participat real la toate pregătirile lor, acest sentiment binecunoscut pe care îl induce autoarea în fiecare carte a sa.

Povestea de dragoste dintre Simion şi Fiona, va avea şi ea locul ei în această carte. Când totul începe să o ia la vale în viaţa Fionei, alături îi va fi simpaticul ei vecin cu căţeluşul lui adorabil.
Deşi cei doi se vor tachina tot timpul, ei vor încerca să facă faţă pericolului care pluteşte în aer. Simion va pleca cu Fiona chiar şi în misiunile ei de salvare, până când criminalul ajunge pe insula lor, iar el va fi prins.
Cea mai frumoasă scenă este când Simion îi va condiţiona Fionei dreptul asupra unui frumos scrin de băuturi, doar dacă se va căsători cu el, şi va locui împreună cu el şi cei patru câini ai lor. 🙂
Vă las pe voi să descoperiţi multe alte lucruri, sentimente, fapte care sunt sufletul cărţii.

Nota mea pentru carte este 10/10 puncte, mai ales cu gândul la credincioasele patrupede.

Recenzie cititor: autor Nicol

Review overview
5
***Nicoleta Zetoca (Nicol)***

12 COMMENTS

  1. Mi-a placut tare mult recenzia, Nicol ! Cat despre carte, am numai cuvinte de lauda! Doar e scrisa de autoarea mea de suflet!

  2. felicitari nicol!mi-a placut si mie cartea! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  3. multumesc fetelor,este o carte care intradevar merita citita.Cele care am citit cartea stim cat de buna este 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.