Recomandare de carte!

Recomandare de carte!

Adevar sau provocare-Lauren FrankelRecomandare de carte!

 1. Adevăr sau provocare de Lauren Frankel

Un debut remarcabil despre o fată aflată la vârsta critică a adolescenţei şi un părinte disperat să afle adevărul înainte de a fi prea târziu.
Callie e acuzată că se comportă agresiv cu colegii ei, dar Rebecca ştie că fata blândă pe care a crescut-o trebuie să fie nevinovată.
După ce este absolvită de vină, Callie începe să primească ameninţări de la cea care a acuzat-o şi, pe măsură ce acestea devin tot mai grave, Rebecca se simte obligată să intervină. Decizia ei o face să-şi amintească de prieteniile şi trădările din propria-i adolescenţă, şi de tragedia care a marcat-o. Acum însă Rebecca nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă, iar Callie e în mare pericol.
Această poveste zguduitoare despre intensitatea trăirilor adolescentine şi despre identitatea complexă a unei fete ne dezvăluie cruzimea latentă în fiecare dintre noi şi felul în care impulsurile cele mai întunecate ne pot înstrăina de noi înşine.
„Adevăr sau provocare sondează relaţia secretă, obscură dintre victimă şi agresor. În romanul ei de debut, Lauren Frankel vorbeşte despre adolescenţa adevărată, aceea pe care nu o găseşti în cărţi: complicată, zbuciumată şi cu atât mai autentică.” – Miranda Beverly-Whittemore, autoarea bestsellerului New York Times Bittersweet
„Tulburătoare şi plină de suspans, cartea lui Lauren Frankel analizează cu acuitate constrângerile adolescenţei, cruzimea societăţii – şi cât de puţin ne cunoaştem copiii.” – People

„Incitant şi emoţionant, Adevăr sau provocare pune în lumină teritoriul fragil al prieteniei dintre adolescenţi, oferind în acelaşi timp noi perspective asupra complicatei probleme a agresiunii în şcoală.” – Kimberly McCreight, autoarea bestsellerului Reconstructing Amelia

Lauren Frankel a studiat limba engleză la Vassar College. Lucrând ca educatoare, apoi ca bibliotecară, a derulat programe dedicate copiilor atât în Statele Unite, cât şi în Marea Britanie.
Este absolventă a masteratului de Creative Writing din cadrul Universităţii East Anglia, unde i-a fost acorImi placi la nebunie de Federica Boscodat Premiul David Higham. S-a născut în Connecticut, SUA, iar în prezent locuieşte în Anglia, alături de familie.

2. Îmi placi la nebunie de Federica Bosco

Monica are 31 de ani, trăieşte la New York şi este … iremediabil singură! Lucrează pentru două fete bătrâne, într-un magazin de stofe scumpe, dar visul său este să devină scriitoare, aidoma lui Salinger, un autor pentru care a făcut o adevărată pasiune.

Locuieşte în acelaşi apartament cu o cântăreaţă de culoare pasionată de astrologie şi cu un gay care ar vrea să adopte un copil, iar toate întâlnirile cu lumina stinsă pe care prietenii săi le organizează se sfârşesc întotdeauna prin adevărate dezastre sentimentale. Un roman proaspăt şi ironic ce adaugă unui stil spumos o nuanţă de lejeritate specific feminină.

Dulceata de caise de Alexandr Soljeniţin3. Dulceaţa de caise de Alexandr Soljeniţîn

Odată cu întoarcerea sa în Rusia după cei douăzeci de ani petrecuţi în exil, Soljeniţîn scrie, în perioada 1993‑1998, o serie de „povestiri în două părţi“, echilibrate şi atent şlefuite, cele două părţi ale fiecărui text fiind unite printr‑o temă comună. Sunt marile teme ale literaturii lui Soljeniţîn: opţiunea morală, problema responsabilităţii, compromisul… Personajele sunt plasate în diverse perioade ale epocii sovietice (începând din anii ’20‑’30, trecând prin cel de‑al Doilea Război Mondial şi ajungând până în anii ’90), însă nu de vreo „demascare“ a realităţilor sovietice este vorba, ci de o privire atentă asupra omului ca individualitate. Suntem martori la ascensiuni şi decăderi, descoperim conştiinţe împovărate, vedem îndoiala şi slăbiciunea personajelor atunci când sunt puse în situaţia de a alege. Fiecare om este important, iar deciziile lui nu rămân niciodată fără consecinţe. Sunt pagini de scriitură însufleţită, de o remarcabilă forţă artistică. Este forţa trăirilor autentice, Joc dublu de Lisa Scottolinecare nu pot lăsa pe nimeni indiferent.

4. Joc dublu de Lisa Scottoline

Un joc de oglinzi demonic: Bennie Rosato seamănă leit cu sora ei geamănă, Alice Connelly, dar vieţile celor două femei sunt cât se poate de diferite. Bennie este o avocata respectată, în vreme ce Alice duce o viaţă haotică, ascunzând un trecut întunecat. Oare drumurile lor ar fi fost aceleaşi, în alte împrejurări? Sau ura şi răutatea din sufletul lui Alice sunt înnăscute? Iată întrebarea la care trebuie să găsească răspuns Bennie, după ce Alice îi fură identitatea. Animată doar de gândul răzbunării, pe măsură ce confruntarea se apropie de punctul culminant, Bennie va afla că seamănă cu Alice mai mult decât şi-ar fi imaginat vreodată.

Cel mai tandru libertin de Elizabeth Hoyt5. Cel mai tandru libertin de Elizabeth Hoyt

Afectată, cuviincioasă și cumpătată, Eve Dinwoody este profesionalismul întruchipat când vine vorba despre protejarea investițiilor fratelui ei. Însă, când acceptă să țină sub control baierele pungii ducelui de Montgomery și să verifice modul în care sunt cheltuiți banii acestuia pentru refacerea celei mai cunoscute grădini de agrement din Londra, Eve se trezește că are de înfruntat un ticălos arogant și mânios, care nu se lasă controlat.

Desfrânat și nerușinat, Asa Makepeace nu are timp pentru o mironosiță zgârcită ca Eve. În calitate de proprietar al unei grădini de agrement căreia și-a dedicat aproape toată viața, are destule bătăi de cap cu soprane egoiste și cu tenori temperamentali. Nici prin gând nu-i trece să lase o aristocrată să o facă pe șefa cu el ‒ oricât de ademenitoare ar fi ea. În ciuda lipsei sale de experiență când vine vorba despre teatru ‒ și a confruntărilor dure pe care le are cu Asa ‒, Eve este hotărâtă să transforme grădina Harte’s Folly într-un succes răsunător.
Dar, cu cât se străduiește mai tare să facă față încăpățânatului crai, cu atât îi e mai greu să ignore farmecul seducător și magnetismul lui irezistibil. Nu încape îndoială că focul ce arde mocnit între ei este imposibil de ignorat ‒ iar încercarea de a-l înăbuși este o luptă deja pierdută pentru amândoi.

Sumbru ca sufletul meu - Antti Tuomainen6. Sumbru ca sufletul meu de Tuomainem

De la autorul romanului Tămăduitorul

Aleksi Kivi şi-a pierdut mama într-o zi ploioasă de octombrie, în 1993.

Două decenii mai târziu, Aleksi, acum în vârstă de 33 de ani, e convins că ştie cine e responsabil pentru dispariţia mamei sale. Toate indiciile conduc spre milionarul Henrik Saarinen. Dar poliţia nu e de acord cu investigaţia, astfel că Aleksi porneşte propria anchetă asupra lui Saarinen.

Sumbru ca sufletul meu este o poveste despre o viaţă trăită în singurătate, despre promisiuni, preţul obsesiilor, costul răzbunării şi puterea dragostei. Scris într-un stil precis şi încărcat de frumuseţe, romanul este o interpretare modernă a tragediei greceşti, căci în esenţă vorbeşte despre iubire, dreptate şi izbăvire.

„Cu acest roman, Antti Tuomainen ajunge direct în top. Graţie autorilor ca el, romanele poliţiste nu mai sunt menite doar fanilor genului. Tuomainen e mai bun ca niciodată.” – Helsingin Sanomat

„Regele genului noir din Helsinki.” – Aamulehti

„Povestea are un mobil puternic şi o obsesie pe măsură, dincolo de care totul culminează.” – Ilta-Sanomat

„Sumbru ca sufletul meu este în primul rând o pătrunzătoare analiză psihologică despre obsesii şi felul cum se manifestă ele. O poveste despre suferinţă şi dor. Răzbunare şi durere. Stilul lui Tuomainen e încărcat de suspans, de masculinitate, dar totodată de sensibilitate.” – Rakkaudesta kirjoihin – blog

„Îşi repeta în gând că toate acestea se întâmplau doar fiindcă ea cunoscuse un bărbat şi începuse o relaţie cu el. Îşi repeta mereu acest lucru. Adevărul o făcu să tresară. Cunoscuse un bărbat şi acum se apăra cu mâna de loviturile cuţitului. Cele două fapte nu puteau fi mai nepotrivite. Şi totuşi, unul îl avusese drept urmare pe celălalt. Îşi aminti un film american în care un poliţist istovit îl lămurea pe un coleg mai tânăr asupra sensului vieţii: Oricui i se poate întâmpla oricând, orice.”

Scriitorul finlandez Antti Tuomainen (44 ani), a fost un copywriter apreciat înainte de a-şi face debutul literar, în 2007, ca autor de romane poliţiste.

De acelaşi autor, la Editura Trei a apărut Tămăduitorul, recompensat cu The Clue Award pentru Cel mai bun roman poliţist finlandez din 2011.

Review overview
4
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

9 COMMENTS

  1. Adevar sau provocare vreau neaparat sa o citesc. Chiar si Joc dublu.
    Multumim pentru recomandari.

  2. joc dublu e foarte buna fetelor,bine si cel mai tandru libertin.multumim iasmy pentru provocari!

  3. Din lista pot spune ca am citit – Joc dublu si Cel mai tandru libertin. Cartea Provocarea…am rasfoit-o si pare interesanta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.