Înfruntând focul de Nora Roberts

Titlul original: Face The Fire
Traducerea: Mihnea Columbeanu
Editura: MIRON
Număr pagini: 382

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

O scriitoare inteligentă, de excepţie, un succes uluitor” New York Times

„Insula Celor Trei Surori adăposteşte secrete seculare şi o moştenire periculoasă, care încă o mai bântuie...”
Cum era de aşteptat urmează povestea ultimei dintre surori-vrăjitoarea Mia. Cea mai puternică dintre ele, cea mai consecventă. Este şi foarte frumoasă, părul ei era o claie de bucle ca flacăra, în jurul feţei trandafirii, avea nasul mic şi drept, iar gura lată cu buze pline. Ochii-îi erau cenuşii ca fumul, migdalaţi.
Despărţirea de către iubitul ei din tinereţe, Sam, o va duce într-o stare foarte proastă, dar după cum se spune, „ce nu te doboară, te întăreşte”, la fel şi Mia noastră va deveni o vrăjitoare mult mai puternică, o femeie de afaceri cu succes pe insulă, dar şi o persoană foarte singuratică.
Sam Logan era un bărbat înalt, de aproape un metru nouăzeci, cu o constituţie suplă şi deşirată. Avea părul lung şi negru răvăşit de vânt, iar chipul îngust avea oasele prelungi ale obrajilor bine definite. Planurile şi unghiurile feţei erau oarecum îmblânzite de gura cu buze pline sculpturale. După aproape 11 ani se întoarce pe Insula Surorilor, şi este hotărât să o recucerească pe iubirea vieţii lui, cea care îi era hărăzită.
Despărţirea lor a fost dureroasă, aşa că Mia nu are de gând să îl accepte în inima sa. Ea încearcă să se împotrivească atracţiei dintre ei, şi încearcă să îşi conducă pe mai departe „Cafe Book” sau afacerea cu cărţi, şi cafeneaua unde serveşte Nell.
Sam încearcă şi el să scoată profit din hotelul pe care l-a cumpărat de la tatăl său.
Dar pericolul pândeşte, mai puternic ca niciodată, transformat în lup cu pentagramă pe bot, semnul făcut de vrăjitoare, va fi la un pas de a o arunca pe Mia de pe faleza înaltă direct în mare.
Când Sam are de gând să protejeze ce este al lui, şi ce îndrăgeşte cel mai mult, Mia se va mai îndupleca şi are de gând să mai dea o şansă relaţiei lor. Problema este timpul, deoarece până la solstiţiul din septembrie trebuie ca cele trei perechi de vrăjitoare cu iubirile lor să încerce să scape definitiv de răul care îi pândeşte, altfel insula se va scufundă o dată pentru totdeauna.
Lulu, dădaca lui Mia, este veriga slabă, la fel ca şi surorile sale vrăjitoare. Ea are de gând să se sacrifice pentru toţi, şi pentru toate, mai ales pentru iubitul său. Încercările repetate a răului de a o atacă pe Mia, şi de a învinge o determina să acţioneze mai repede.
Oare Sam,va fi de acord ca dragostea lui să fie pusă în pericol chiar şi cu preţul vieţii sale?
Nell care acum este însărcinată va reuşi să scape de pericolul care este fostul său soţ Evan?
Ripley, care şi ea este însărcinată cu gemeni, va reuşi să afle la timp ce are de gând Mia să facă pentru a salva insula şi locuitorii săi?
Această ultimă carte din trilogia surorilor, este mult mai plină de magie, de încercările de a ajunge la o soluţie, de încercările peste care trebuie să treacă doi foşti iubiţi, pentru a ajunge să aibă iarăşi încredere în ei. Este foarte savuroasă, dar şi tensionată. Merită toată trilogia citită.

Nota mea pentru carte este 10/10 puncte.

Recenzie cititor: autor Nicol

10 COMMENTS

  1. Felicitari pentru recenzie, Nicol ! Mi-ai starnit, din nou interesul ! O trilogie interesanta ! O recenzie foarte frumoasa ! locco_smiley_10

  2. O ador pe Nora Roberts! CAT DESPRE CARTEA DE FATA AM NUMAI CUVINTE DE LAUDA. Intreaga trilogie este superba! Multumesc Nicol!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.