Cavalerii Timpului, vol.1- Misterele Piramidei de S.Grimler, H.Duchateau, C.Roger

Cavalerii Timpului, vol.1- Misterele Piramidei, de S.Grimler, H.Duchateau, C.Roger – Editura Didactica Publishing House – recenzie

Autori: S.Grimler, H.Duchateau, C.Roger

Titlu: Cavalerii Timpului, vol.1- Misterele Piramidei

Pagini: 151

Editura Didactica Publishing House – DPH

Traducător: Loredana Bregi-Hotnog

Ilustraţii: Krystel

Cavalerii Timpului, vol.1- Misterele Piramidei de S.Grimler, H.Duchateau, C.Roger -carte pentru copii.

Despre autori:

  Krystel, pasionată de desene animate, jocuri video, creativitatea şi pasiunea ei în ilustraţii de benzi desenate şi jocuri video oferă căldură dinamism, vivacitate şi pasiune.

  Duchateau: Este profesor de franceză, iar în timpul nopţii pătrunde în lumea imaginației, scrie scenarii pentru televiziune. Pentru ea cartea Cavalerii timpului este ca un vis devenit realitate.

  Grimler: Este denumit ca o persoană polivalentă, profesor de istorie-geografie, autor a unei expoziţii despre Primul Război Mondial, preşedinte al unui club de fotbal, intenţionând să-şi deschidă un Hostel pentru tineri, însă până atunci ne bucură cu scrierea unei serii de cărţi pentru copii.

  Roger: Editoare a unor cărţi de gastronomie, căutarea ei în permanență de noi rețete ideale o ajută să caute noi ingrediente ideale pentru scrierea unei poveşti pentru copii. Copiii sunt ca ingredientele, dulci, ageri, sprinteni, o combinaţie dintre dulce, iute, parfumat etc.

  Nu am cuvinte să mă pot exprima cât de drăguţă este cartea, povestea, personajele şi ilustrațiile. M-a făcut să mă simt ca un copil, m-am bucurat de fiecare descriere a personajelor de personalitatea şi entuziasmul lor debordant, cum numai copiii îl au. Cartea este însoţită de ilustraţii minunate, de harta Egiptului, traseul şi personajele cărţii. Culorile şi aventura lor te fac să simţi energia şi năzbâtiile lor cu o plăcere de nedescris. Cartea este aventură, o ficţiune-SF pentru cei mici, dar şi pentru adolescenţi. Veţi călători în Egipt, veţi descoperi lumea antică a Egiptului, faraoni, mumii, metode de mumificare, piramide şi o tehnologie inedită, o maşină a timpului, modificarea istoriei, decizii greu de luat şi nu în ultimul rând, un director malefic. Toată această piramidă îi va duce pe cei trei protagoniști ai cărţii în aventuri de neuitat.Cavalerii Timpului, vol.1- Misterele Piramidei de S.Grimler, H.Duchateau, C.Roger Cavalerii Timpului, vol.1- Misterele Piramidei de S.Grimler, H.Duchateau, C.Roger

  Cei trei elevi ai clasei a VII-B, Axel, Emma Mehdi şi căţelui Bolt sunt cum se poate mai diferiţi. Mehdi este elevul liniștit, inteligent şi retras, o enciclopedie ambulantă, genul foarte plictisitor, cu ochii albastru-deschis, tenul mat şi părul creț, fiind într-o continuă încăierare cu sora mai mare, cei doi locuind când cu mama când cu tata, părinții fiind divorțați. Momentele cu mama sunt mai permisibile, deoarece tatăl este strict cu cei doi fraţi, reușind să-i ţină în frâu, însă cu mama nebunia este la ea acasă.

   Axel, băiețelul romantic, dezlănțuit, pasionat de muzică şi placa lui de skateboard. Părul negru dezordonat, pielea mată, pomeții proeminenți şi ochii negri migdalați de origine vietnamez, fiind adoptat la vârsta de șase luni de familia Verdier. Un nou membru va completa familia Verdier, iar Alex e cum se poate mai fericit, atingând, vorbind şi alintând burtica mamei cu noul membru, aşteptat cu nerăbdare şi fericire. Alex nefiind un bun elev, trăind în propria lui lume imaginară şi plină de fericire, e exact copilul plin de neprevăzut.

  Emma, fetiţa pasionată de sport, o întârziată, greutatea ei de a se trezi şi a fi la oră fixă la şcoală îi aduce sancțiuni din partea directorului şi părinţilor. O visătoare cu părul scurt, blond, tuns băieţeşte şi ciufulit, ochii mari verzi şi maliţioşi, acompaniată de căţelul ei buldog, Bold. Emma e o adevărată provocare pentru părinţi, care mereu se gândeau cum de reușiseră să zămislească un asemenea exemplar.

„După un sprint, cu faţa transpirată, Emma ajunse în sfârşit la poarta şcolii. Directorul Rottwang, în mod drăguţ botezat ,,Sângerosul” de elevii şcolii Paul Eluard, era postat în spatele grilajului, gata-gata să închidă poarta. Silueta lui slabă şi ţeapănă ca un par se putea desluşi de departe. Un rânjet de satisfacţie îi animă chipul ascuțit şi ochii întunecați. Se uită în direcţia Emmei, în timp ce cu un gest repetitiv bătea cu arătătorul pe ceasul de la mână. Emma îl privi pe al său. Ahhhhhh! 8 fără un minut. Mai avea câţiva metri de parcurs, nu va reuşi niciodată! Ce o făcea şi mai mult să tune şi să fulgere era că lingușitorul de Mehdi Kaddour asista din curtea şcolii la scenă cu o plăcere nedisimulată. Când era gata-gata să renunţe, simţi că e ridicată în aer.

Ce-i asta? Ce se întâmplă? Aruncă o privire în spate şi zări un păr în vânt.

-Axel! Tu! Mereu pici la momentul potrivit!”

  Profesorul Mamet şi directorul Rottwang, două personalități importante ale poveştii. Doi academicieni la poli opuși. Profesorul Mamet are misiunea de a salva istoria, trecutul şi viitorul după ce marea lui invenție o maşină a timpului pică în mâna maleficului director. Maşina timpului a ales ca cei care îl pot opri pe director să destrame toată lumea sunt cei trei copii, Emma, Axel şi Mehdi. Misiunea profesorului Mamet nu este una uşoară, deoarece micii năzdrăvani sunt sceptici cu privire la existenţa unei asemenea invenţii, declarându-l nebun. Următoarea dimineaţă cei trei se trezesc într-o ceaţă a evenimentelor ce-i cuprind şi-i înspăimântă. Mama lui Axel nu mai este însărcinată, nu a fost niciodată. Bunicul Emmei avea inscripționat pe piatra funerară alte date ale decesului şi alte cauze. Mehdi observă cum în una dintre fotografiile lui, ale arborelui genealogic, începe să-i dispară picioarele. Impedimentele lor nu se opresc aici ivindu-se neplăcerea ca profesorul Mamet să nu poate lua parte la călătoria în timp şi la aducerea evenimentelor la normalitate deoarece suferă de o boală cardiovasculară. Riscul de a deceda pe culoarele infinite ale timpului sunt foarte mari, toate acestea aduc copiilor o mare responsabilitate. Copiii trebuie să treacă la acţiune cât mai repede, atât cât le mai permite timpul, deoarece directorul încă nu ştie că maşina timpului este ascunsă chiar sub nasul său, în subsolul școlii. Profesorul Mamet îl mințise că a distrus-o, însă timpul lor face tic-tac, tic-tac până când prezentul şi existenţa lor pe acest pământ nu vor mai fi, nu au existat niciodată. Micii copii vor ajunge în Egipt, vor lua parte la ritualuri, se vor lupt cu mumi şi faraoni, vor fi vânați de crocodili, nu va lipsi nebunaticul buldog, Bold, ce este un deliciu al poveștii.

  Mă opresc aici, nu am să mai spun nimic, totul este prea minunat şi aventuros ca să o distrug cu imprudența mea de a-mi exprima plăcerea cu care am citit-o, dându-vă indicii despre marea aventură. Cartea a fost o adevărată aventură şi un deliciu savuros atât pentru mine cât şi pentru fiica mea. Vă bucurați de multe informații educaționale despre Egipt, despre metodele de mumificare, despre istoria Egiptului, faraoni și cultura lor. Cartea am putea să o selectam cu ușurință și ca material didactic, de unde micii năzdrăvani vor învăța foarte multe.

Cartea o găsiți pe site-ul Editura Didactica Publishing House – DPH

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Cărți pentru copii

Cavalerii Timpului, vol.1- Misterele Piramidei de S.Grimler, H.Duchateau, C.Roger review.

 

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.