Răsturnări de situație de Delia Moretti - Prenupțial Vol.2

Răsturnări de situație, de Delia Moretti – Prenupțial Vol.2 – Editura Stylished – recenzie

Prenupțial Vol.2

Răsturnări de situație

Delia Moretti

Editura: Stylished

Anul apariției: 2019

Pagini: 412

Gen: Roman de dragoste

Seria Prenupțial: 1. Formarea unui întreg, 2. Răsturnări de situație, 3. Totul va fi bine

  Răsturnări de situație de Delia Moretti – Prenupțial Vol.2 roman de dragoste.

  După ce s-au format cuplurile în volumul unu și protagoniști și-au pictat propriul tablou al iubirii, în volumul al doilea acțiunea se complică.

  Atunci când iubești și ești iubit, relația cu persoana de lângă tine nu este formată doar din fericire. Problemele, certurile, dezamăgirile, despărțirile, lacrimile și răsturnările de situație devin cuvintele cheie al existenței cuplului. Nu există relație frumoasă fără ceartă, căci arta împăcări face sentimentele să crească și persoanele implicate înțeleg ce înseamnă cu adevărat aprecierea persoanei iubite.

  Zilele trecute am citit cartea ,,Răsturnări de situație”, volumul al doilea din seria Prenupțial, și de atunci am rămas cu o stare de bine. După atâtea săptămâni de stres și agitație, chiar aveam nevoie de o poveste care să îmi redea speranța zilei de mâine, să mă facă să văd partea plină a paharului. Încă dinainte de a începe lectura trăiam cu impresia că ceea ce voi citi va fi pe placul meu, și asta pentru că, din experiența anterioară, am descoperit că scriitura Deliei Moretti emană oprimism și bucurie. În plus, apreciez foarte mult maniera ei de scriere, amuzantă, ușor ironică, dar plină de sensibilitate, ușurința cu care reușește să mă treacă printr-un adevărat tăvălug emoțional și să îmi păstreze interesul viu până la final. Faptul că povestea este narată de fiecare personaj în parte, mi-a dat ocazia să descopăr dorințele, gândurile și speranțele lor, dar să îmi și mărească gradul de empatie sau să mă ajute să înțeleg mai bine acțiunile lor.

    ,,Răsturnări de situație” este un roman de dragoste minunat de senzual, amuzant și, totodată, profund. Clipele de tandrețe, scenele fierbinți, momentele dureroase sau, dimpotrivă, replicile amuzante, formează o combinație explozivă, compun o poveste pe care nu ai cum să nu o savurezi cu plăcere.

  Dacă în primul volum, Formarea unui întreg”, protagonișții și-au cunoscut sufletele pereche sub o formă sau alta, pornind de la o simplă aventură de-o noapte sau de la o relație superficială, până la o prietenie trainică, în volumul al doilea lucrurile se complică, fiecare cuplu trecând printr-o serie de probleme – certuri, neînțelegeri, despărțiri, ba chiar și triunghiuri amoroase.

  Dintre toate cele trei cupluri formate, cel mai mult mi-a plăcut cel format din Morgan și Emma. De această dată, avocatul afemeiat care alearga din floare în floare, și-a propus să rămână cu o singură femeie. De când Emma l-a refuzat, gândul îi este din ce în ce mai mult la ea. La cât de aspru a judecat-o. Era convins că nu e pe placul lui, dar după ce i-a simțit corpul perfect, tot ce a gândit în prealabil, nu mai avea relevanță. Se tot gândește ce să facă pentru a nu o pierde. Vrea să facă tot posibilul să o convingă să fie numai și numai a lui. Din păcate, Emma nu îl vrea lângă ea. I-a lăsat o impresie greșită și nu vrea să îi dea șansa să îi demonstreze contrariul.

,,Am crezut că am totul sub control, că eu sunt vânătorul, iar ea e prada mea, dar a fost suficient să o am o singură dată, ca să realizez că totul e ficțiune. Am avut multe relații în ultimii ani. Am schimbat femeile mai des decât ciorapii. Am fost atent, de fiecare dată, să nu mă îndrăgostesc, iar acum nu știu ce nume să dau sentimentului care mă macină în interior.”

  La rândul ei, Emma încearcă să își vadă de viață, fară să se mai gândească la ce a fost sau ar putea fi între ei. Este convinsă că Morgan nu prea e genul care să își schimbe părerea despre viitorul lângă o singură femeie. Nu e pregătit pentru asta, dar nici ea nu este pregătită pentru o căsnicie. Își dorește să dea o şansă relației cu el, dar în același timp își dă seama câte diferențe există între ei. El vrea o relație bazată doar pe sex, iar ea nu reușeste să se decidă ce anume vrea de la el. În plus, el face parte din una dintre cele mai bogate familii din oraș și sunt șanse mari să nu fie acceptată. Sau poate că rudele lui vor crede că este o femeie care îl vânează pentru bani.

,,Îl urăsc pentru că, după întâlnirile noastre, în loc să îmi doresc să nu îl mai văd niciodată, aşa cum s-a întâmplat până acum cu toți masculii care au trecut prin patul meu, îl vreau în continuare în preajma mea. Să îl văd. Să îi ating corpul acela de zeu, dar cel mai grav, în toată nebunia aceasta, este că îmi doresc, tot mai des, să ating plăcerea aceea mirifică cu el.”

   Un alt cuplu drag mie este cel format din Emily și Cristian. După cum știm încă din primul volum, Cristian a fost dispus să o împrumute cu bani, în schimb ea trebuia să accepte să-i fie soție pe o perioadă determinată de timp. Acum sunt proaspeți căsătoriți, locuiesc împreună și amândoi încearcă să se înțeleagă cât mai bine. Emily e îndrăgostită de el parcă dintotdeauna, de când locuiesc sub același acoperiș și au o adevărat relație, a realizat că îl iubește și nu vrea să îl piardă din cauza că nu are curajul să recunoască ceea ce simte cu adevărat. Cristian are totuși o reputație de fustangiu, motiv pentru care nu poate avea încredere în el. De altfel, fosta lui iubită îi tot dă târcoale, ba mai mult, declară că are o relație  pe ascuns cu el. În plus, antipaticul și înfumuratul de Ruggero, un bărbat faimos datorită numărului mare de femei care au trecut prin patul lui, continuă să-i facă zile fripte.

  Așa cum știam încă din primul volum, Ruggero a încercat o perioadă lungă de timp să o curteze pe Emily, cu toate că era implicat deja într-o relație bazată în exclusivitate pe sex cu Cristina, fară să știe că aceasta era chiar cumnata lui Emily, sora geamănă a lui Cristian. De când Cristina a plecat de lângă el, gândul îi zboară tot timpul la ea și la relația pe care o au. În ceea ce îl  privește, a avut o singură relație serioasă și aceea s-a terminat după ce femeia pe care trebuia să o ducă în fața altarului s-a căsătorit cu tatăl lui. Cât despree Cristina, e convins că nu știe ce înseamnă o relație stabilă, deoarece pare o femeie care are tot timpul tot felul de probleme. Nu i-a spus absolut nimic despre ea sau trecutul ei, dar a înțeles că ascunde multă durere în spatele atitudinii ei dure. A suferit și suferă enorm de mult, în continuare, dar nu e să recunoască niciodată asta. Când au ajuns la un punct critic în relația lor, i-a cerut să nu o sune, să nu ia legătura unul cu celălalt pentru o perioadă.

   Însă, în viață lui apare Chiara, o tânără care tocmai a fost părăsită de iubitul ei pentru o altă femeie. Intâlnirea cu ea i-a stârnit interesul față de o femeie timidă, dar totuși stăpână pe situație. Asta îl determină să lase baltă relația bolnavă cu Cristina și să se apropie mai mult de Chiara, chiar daca inima lui îi șoptește altceva. Are de gând să o cunoască mai bine și să își încerce norocul cu ea. Prin modul ei de a fi, Chiara îi aduce aminte de Emily și de interesul pe care îl avea față de ea. Dar Chiara e genul de femeie care vrea să își întemeieze o familie  alături de bărbatul iubit. Ce are de spus Ruggero în această privință? Ce reacție va avea el atunci când va afla că și Chiara este prietenă atât cu Emily, cât și cu Cristina? Pe care ar trebui să o aleagă? Cum va încerca el să se răzbune pe Cristina după ce află că aceasta este sora rivalului său?

 

,,Nu pot să cred că am fost atât de orb, dar și prost, în acelaşi timp. Toată treaba este aranjată de ei, ca să mă țină la distanță de Emily. Se înşală amarnic dacă cred că o si scape de mine cu una cu două. Am să mă răzbun pentru tot acest teatru pe care l-au jucat cu mine.”

  ,,Este atât de vulnerabilă, atât de frumoasă încât nu știu ce cuvânt o descrie cel mai bine. Îmi place de ea și nu prea. O vreau aproape, dar în același timp, la distanță. Tot ce se întâmplă între noi este în contradictoriu, iar cel mai ciudat lucru din toate este că îmi place așa. Câtă ironie.“

  ,,Când am văzut-o pe Cristina, am simțit ură și iubire, în acelaşi timp. Nu pot să îmi explic care dintre aceste două sentimente predomină mai mult. Cert este un singur lucru. Trebuie să iau o hotărâre, cât mai repede cu putință. Nu vreau să rănesc sentimentele nimănui. Nu vreau să fac la fel ca și iubitul Chiarei. Să trec de la o femeie la alta. Trebuie să îmi asum responsabilitatea și să iau o decizie pentru binele tuturor, dar cel mai important, pentru binele meu.”

 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Autori români

Recenzii cărți de dragoste

#Autoriromâni #cartidedragoste #literaturapetocuri #lovebooks

 

 

 

 

 

15 COMMENTS

  1. Wow!!!!Ce recenzie si ce poveste incitanta!Ma tenteaza si pe mine.
    Felicitari amandorura!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.