Centrul de distracții literare Fanbook – Str. Imaginației

Centrul de distracții literare Fanbook – Str. Imaginației

by -
0
Centrul de distracții literare Fanbook - Str. Imaginației

Centrul de distracții literare Fanbook – Str. Imaginației

Ideal în fiecare școală din România, pentru încurajarea lecturii și a dezbaterilor

  Recent am împlinit 7 ani de la primul club de lectură Fanbook. Am trecut, precum un copil, prin toate etapele de acumulare și regres, prin lupta cu viruși și convalescența ideilor, uneori având ”stomacul gol” (tare greu e să înveți așa). În același timp însă am avut alături oameni care ne-au ”hrănit” cu încredere și bani (20% din impozitul pe profit, 3 din impozitul pe venit, mici donații individuale). 

  În ciuda vântului pandemiei care s-a pornit din nou, transformându-se chiar în furtună, noi suntem pregătiți de școală. Avem multă energie de la peste 5000 de cărți noi dăruite și citite (nu prăfuite), peste 40 de școli partenere (din 12 județe) și încă 60 de școli pe lista de așteptare, cu aproximativ 200 de voluntari liceeni și profesori dornici, curioși și mai ales capabili să organizeze, modereze și susțină, pe termen lung, discuții despre cărți. Ce fel de cărți ? Literatură contemporană, română și străină, pe gustul copiilor, cărți din cele frumos ilustrate și atent selectate, cărți pe care orice copil din țara asta nu le poate lăsa indiferent pe un raft pentru că sunt atrăgătoare, noi, potrivite pentru vârsta lor și mai ales cu personaje de vârsta lor).

  Așadar cu mâinile și capul în online, uneori chiar prezenți în școală, discutăm lună de lună cărți citite, îi luăm la întrebări neîngrădite pe autori, ilustratori și pe traducători, ne pornim glumele în activități, ne dezvoltăm capacitatea oratorică și mai ales gândirea critică. 

   Avem alături, în tot acest drum, comunități ale autorilor, profesorilor, sponsorilor, donatorilor, editurilor și, mai ales, ale lor, ale beneficiarilor, ale elevilor. Ne lipsesc încă multe, de la resurse umane și financiare, la sprijin și încurajări din ”lumea bună”. 

  Cu entuziasm de copil relansăm noile cluburi Fanbook din această toamnă și facem apel către toți cei interesați să pună umărul la schimbarea modului în care se face educație în România, să ne contacteze, să explorăm parteneriate, dar și să se înscrie, să ne ia la întrebări, să ne susțină dacă au cum și să doneze pe site-ul www.csrmindset.ro sau în contul RO78 INGB 0000 9999 0452 2423. Cu banii strânși cumpărăm cărți noi și construim biblioteci la sate, iar prin Fanbook ne asigurăm că aceste cărți sunt citite, nu rămân prăfuite. 

   Participarea e gratuită, dar din nefericire uneori condiționată de un laptop și o conexiune la internet și/sau profesor sau licean ambasador care organizează Fanbook în școală.

   Astfel, începând cu luna octombrie, după așezarea orarului și stabilirea vecinilor de bancă, vă așteptăm la Mini și la Fanbook, cu:

  • ”Plictisitoarea vacanță a fraților Rățoi” de Dan Coman, propusă prietenilor cu vârste între 8 și 10 ani la MiniFanbook, sâmbătă, 16 octombrie, când  Ana Andronache vă așteaptă la MiniFanbook cu frații Rățoi și invitatul nostru, scriitorul Dan Coman și
  • ”8 povestiri de pe Calea Moșilor” de Adina Popescu pentru prietenii mai mari, între 11 și 13 ani, de la Fanbook, duminică, 17 octombrie, când vă așteaptă la întâlnire Ivona Munteanu și scriitoarea Adina Popescu.

   Am fi vrut să ne putem vedea la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cum făceam înainte de pandemie, dar ambele întâlniri vor avea loc online, de la ora 16. 

   Participarea la întâlniri este gratuită. Pentru înscrieri și mai multe detalii despre cluburile de lectură Mini/Fanbook ne găsiți la adresa minifanbook@csrmindset.ro. 

   Pentru sustinere si mai multe detalii despre proiect, ne gasiți la adresa contact@csrmindset.ro. Dacă vă place acest centru de distracții literare, recomandați mai departe Fanbook și aduceți-vă prietenii la club!

   Cine suntem :

   Din 2014, CSR Mindset dezvoltă un proiect de educație și cultură prin lectură sub numele FANBOOK, prin organizarea în mare parte în regim de voluntariat, a unor cluburi de lectură în peste 40 de orașe și sate din România, venind în completarea procesului educaţional formal prin donaţii de cărţi noi şi prin facilitarea accesului elevilor la dezbateri despre cărţile citite, cu profesori şi invitaţi, în special autori români contemporani. 

   Echipa Humanitas reprezintă pentru noi jumătatea noastră, alături de care am facut primii pași, care ne-a stat alături și mai ales care a crezut în noi de la primul email.

   Librăria Humanitas ”Cartea pe roți” se plimba prin țară cu o impresionantă colecție de cărți pentru copii și adulți, însoțite de reduceri speciale pentru Fanbook !

  Promovăm educația prin lectură alături de companii-prieten pe care le prețuim pentru că au ales să investească în educație (prin lectură) susținând astfel coloana vertebrală a țării: Amtest, OMV Petrom, BsB, Renovatio Trading 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.