Ciorbă de pui cu legume – Hering cu sos de tomate – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt
1. Aperitiv: Ardei umplut cu brânză (Vero)
- Se taie ardei roșu în patru sau cinci felii, cantitățile le alegeți voi.
- Într-un vas puneți brânză feta amestecată cu brânză dulce, sare și verdeață.
- Eu pun mărar.
- Se ornează cu ustensilele pentru torturi.
2. Ciorbă de pui cu legume (Vero)
- Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare.
- Se pune câte un pic de apă.
- Se taie mărunt 500 de gr. pulpe de dosare și se pun în oală la fiert.
- Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine, puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
- Când sunt fierte se adaugă pregătit în prealabil 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață.
- Eu folosesc leuștean frunze.
- Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
- Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
- Se condimentează după gust.
3. Hering cu sos de tomate (Iliuţa)
- Peștele se condimentează cu piper, sare, rosmarin și boia dulce.
- Se lasă 10 minute după care adăugăm ulei de măsline și îl împănam cu usturoi.
- Se dă la cuptor pentru 15 minute.
- Între timp pregătim sosul de tomate. 4 roșii decojite și tăiate cubulețe, 2 ardei kapia tocați mărunt le amestecăm cu busuioc, puțină sare și muștar.
- Adăugăm sosul obținut peste peste și îl mai lăsăm pentru 15 minute la foc potrivit .
- Se servește cu garnitură de cartofi sau orez.
4.Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt.(Iliuţa)
- Gălbenușurile de la trei ouă se mixează cu 100 g zahăr .
- Adăugăm unt topit 100 g, coajă de la o lămâie, 200 g făînă albă și un pliculeț praf de copt.
- Amestecăm până obținem un aluat pufos pe care îl lăsăm pentru 30 de minute la frigider. -Albușurile de la cele trei ouă se mixează cu 500 g iaurt gras, 100 g zahăr și 100 g făină albă.
- Tapetăm cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili.
- Aluatul îl împărțim în două.
- Întindem prima foaie, adăugăm crema și punem cea de-a două foaie de aluat răzuită deasupra.
- Lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri