Ciorbă de pui cu legume - Hering cu sos de tomate - Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt

Ciorbă de pui cu legume – Hering cu sos de tomate – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt

1. Aperitiv: Ardei umplut cu brânză (Vero)

  • Se taie ardei roșu în patru sau cinci felii, cantitățile le alegeți voi.
  • Într-un vas puneți brânză feta amestecată cu brânză dulce, sare și verdeață.
  • Eu pun mărar.
  • Se ornează cu ustensilele pentru torturi.

2. Ciorbă de pui cu legume (Vero)

  • Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare.
  • Se pune câte un pic de apă.
  • Se taie mărunt 500 de gr. pulpe de dosare și se pun în oală la fiert.
  • Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine, puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
  • Când sunt fierte se adaugă pregătit în prealabil 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață.
  • Eu folosesc leuștean frunze.
  • Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
  • Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
  • Se condimentează după gust.

3. Hering cu sos de tomate (Iliuţa)

  • Peștele se condimentează cu piper, sare, rosmarin și boia dulce.
  • Se lasă 10 minute după care adăugăm ulei de măsline și  îl împănam cu usturoi.
  • Se dă la cuptor pentru 15 minute.
  • Între timp pregătim sosul de tomate. 4 roșii decojite și tăiate cubulețe, 2 ardei kapia tocați mărunt le amestecăm cu busuioc, puțină sare și muștar.
  • Adăugăm sosul obținut peste peste și îl mai lăsăm pentru 15 minute la foc potrivit .
  • Se servește cu garnitură de cartofi sau orez.

4.Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt.(Iliuţa)

  • Gălbenușurile  de la trei ouă se mixează cu 100 g zahăr .
  • Adăugăm unt topit 100 g, coajă de la o lămâie, 200 g făînă albă și un pliculeț praf de copt.
  • Amestecăm până obținem un aluat pufos pe care îl lăsăm pentru 30 de minute la frigider. -Albușurile de la cele trei ouă se mixează cu 500 g iaurt gras, 100 g zahăr și 100 g făină albă.
  • Tapetăm cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili.
  • Aluatul îl împărțim în două.
  • Întindem prima foaie, adăugăm crema și punem cea de-a două foaie de aluat răzuită deasupra.
  • Lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
  • Poftă Bună!

   Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.