Turte de mălai, Supă cremă de legume coapte, Piept de curcan

Turte de mălai, Supă cremă de legume coapte, Piept de curcan

by -
0
Turte de mălai, Supă cremă de legume coapte, Piept de curcan, Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde

Turte de mălai, Supă cremă de legume coapte, Piept de curcan, Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde

1.Aperitiv: Turte de mălai (Iliuţa):

-150 g făină de porumb amestecăm cu 300 g făină de grâu fără gluten;
-punem într-un vas 500 g iaurt grecesc, să aibă minim 10% grăsime și adăugăm un pliculeț de praf de copt;
-amestecăm bine și lăsăm pentru 15 minute compoziția în vas acoperit, la temperatura camerei;
-la finalul celor 20 de minute adăugăm în compoziție 2 ouă, amestecul celor două tipuri de făină, sare cu mirodenii, după gust, 3-4 linguri de ulei de măsline sau unt topit 50 g și amestecăm bine totul;
-răzuim 100 g telemea de oaie, 3 cepe verzi (doar partea verde) le tocăm mărunt și le adăugăm în compoziție;
-mai punem în compoziție o lingură de ulei și lăsăm aluatul pentru 30 minute într-un vas acoperit, la temperatura camerei;
-la final facem biluțe din aluat, ce dimensiune preferăm, pe care le coacem în tigaie, fără a adaugă grăsime, la foc mic, pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute.

2. Supă cremă de legume coapte (Iliuţa):

-2 vinete, 4 ardei și 6 roșii se coc în coajă în cuptor;
-în 1,5 litri apă punem legumele coapte după ce am îndepărtat coaja acestora; adăugăm o ceapă tăiată cubulețe, sare, piper și busuioc verde;
-lăsăm la fiert la foc mic pentru 15 minute;
-la final adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți;
-mixăm conținutul cu 300 g smântână cu 20% grăsime;
-adăugăm după preferințe, crutoane sau cubulețe de telemea atunci când o servim.

3. Piept de curcan (Vero):

-se taie pieptul de curcan felii, se condimentează cu vegeta, piper și boia (dulce sau iute); se pune puțin ulei de măsline întâia grill, se acoperă și se lasă la prăjit cu focul mic aproximativ 15/ 20 min;
-putem servi cu cartofi piure, prajiţi sau natur şi cu salată de crudităţi

4. Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde (Vero):

-1 kg și jumătate de făină, 1 pahar de ulei, 3 plicuri de drojdie uscată, 3 ouă întregi, o lingură sare, lapte cât cuprinde (cam 700 ml);
-se amestecă făina cu drojdia apoi adăugăm celelalte ingrediente;
-se framântă bine până nu mai rămâne aluatul lipit de mână;
-se lasă o oră la crescut apoi se pregătește aluatul pentru umplut;
-se rup bucăți cât un ou sau puțin mai mari;
-pentru umplutură: 700 gr telemea răzuită (puțin sărată), 5 cepe verzi și 3 legături de mărar;
-se toacă mărunt şi se amestecă;
-întindem biluțele de aluat și le umplem; le mai lăsăm 10 minute la crescut, apoi le coacem;
-eu ung cu pensula tigaia încinsă cu ulei de măsline la fiecare plăcintă;
-se coc la foc mic pe fiecare parte.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.