Meniu:(salată de zuchini,supă cremă de broccoli,coaste de porc la cuptor,cremeş)

1.Aperitiv: salată de zuchini

-1-2 zuchini îi curăţăm, îi dăm pe răzătoarea fină şi-i presăram cu sare lăsând să stea puţin
-3-5 linguri de maioneză (cu cartof)
– punem într-un castron zucchini (pe care îl stoarcem puţin), maioneză, mărar tăiat fff. mărunt
-adăugăm după gust piper (multicolor)
-punem în castron acoperit la rece măcar o oră

2.Supă cremă de broccoli:

-curăţăm broccoli şi-l punem la fiert în apă cu sare şi vegeta
-punem la fiert şi 2 morcovi, un păstârnac împreună cu broccoli
-când sunt fierte mixăm legumele în blender
-punem mixul în oală, adăugăm din apa în care au fiert legumele (cât de consistentă vreţi să fie) şi dăm câteva clocote
-adăugăm după gust sare, piper, cury, pătrunjel tăiat ff. mărunt
-se serveşte cu crutoane

3.Coaste de porc la cuptor:

-coastele de porc fie le tăiem felii, fie lăsăm bucată întreagă, o condimentăm cu mixul care ne place şi le lăsăm la rece măcar câteva ore
-punem coastele în tavă şi pe lângă ele putem pune 4-5 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în două
-acoperim cu apă şi punem la cuptor
-servim cu murătură

4.Cremeş:

-un pachet de foi Boromir
Crema se prepară astfel:
-1l de lapte +300 gr zahăr +2 pliculeţe vanilie +4 linguri cu vârf de făină +7-8 ouă
-amestecăm gălbenuşurile cu 300 de gr zahăr şi zahărul vaniliat până se face spumos,
-adăugăm pe rând făină şi ½ lapte şi mixăm să fie ca un aluat de clătite
-1/2 lapte îl punem la fiert, punem compoziţia anterioară în el amestecând continuu şi-l fierbem până se face ca o mămăligă mai tare
-batem albuşurile (să fie o spumă tare)
-luăm crema de pe foc şi punem pe rând spuma, amestecând mereu (se amestecă de jos în sus)
-după ce încorporăm spuma punem crema caldă pe foaie
-foaia de sus o tăiaţi bucăţi cu un cuţit ascuţit şi o puneţi deasupra, apoi lăsăm la rece
-înainte de-a servi presăraţi cu zahăr praf

Poftă Bună!chef
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

    • mirela hai sa te invat ceva,cand fierbi brocoli pune si conopida si 1-2 cartofi si un pic de telina si mixeaza-le asa,atenueaza un pic gustul de la brocoli(asta pentru cei carora nu le place).
      broccoli este foarte sanatos deci incearca

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.